Tietoja Applen käyttöönotto-ohjelmista ja Apple ID:stä

Lue lisätietoja Applen käyttöönotto-ohjelmien hallintaan käytettävistä Apple ID:istä.

Tässä artikkelissa käsitellään Applen käyttöönotto-ohjelmia, jotka ovat osoitteessa deploy.apple.com. Jos käytät Apple School Manageria osoitteessa school.apple.com, perehdy Apple School Manager HelpApple School Manager Help Jos käytät Apple Business Manageria, perehdy Apple Business Managerin ohjeeseen

Voit käyttää Applen käyttöönotto-ohjelmien hallintaan kahden tyyppisiä tilejä: edustajatilejä ja ylläpitäjätilejä. Molemmat niistä edellyttävät Apple ID:tä ja kaksivaiheista vahvistusta.

Edustajatilit

Kun rekisteröidyt Applen käyttöönotto-ohjelmaan ensimmäisen kerran, sinun on luotava uusi Apple ID. Ota sen jälkeen Apple ID:n kaksivaiheinen vahvistus käyttöön. Kyseisestä Apple ID:stä tulee tämän rekisteröinnin edustajatili. Ensimmäisen rekisteröitymisen yhteydessä saatua uutta edustajatiliä voi sitten käyttää rekisteröitymiseen muihin maassasi tai alueellasi saatavilla oleviin Applen käyttöönotto-ohjelmiin.

Laiterekisteröintiohjelma ja Volume Purchase Program (VPP) ovat Applen käyttöönotto-ohjelmia. Jos sinulla on jo edustajan Apple ID, jota käytät jommassakummassa näistä ohjelmista, voit rekisteröityä sillä myös toiseen ohjelmaan kirjautumalla sisään osoitteessa deploy.apple.com.

Edustajat voivat hyväksyä Applen käyttöönotto-ohjelmien käyttöehdot, ostaa ohjelmia VPP:stä, hallita toimittajia ja laitteita DEP:ssä sekä luoda ylläpitäjätilejä.

Ylläpitäjätilit

Kun luot ylläpitäjätilin, voit valita, mitä ohjelmaresursseja ylläpitäjä voi käyttää. Voit määrittää jokaiselle ylläpitäjälle omat käyttöoikeudet ja ominaisuudet. Ylläpitäjä voi suorittaa yhden tai useita seuraavista toiminnoista:

• tehdä ostoksia VPP-kaupasta

• määrittää laitteita mobiililaitteiden hallintapalvelimelle (MDM-palvelimelle)

• luoda muita ylläpitäjätilejä.

Jokaisella ohjelmaan lisätyllä ylläpitäjätilillä pitää olla sähköpostiosoite, jota ei ole vielä liitetty Apple ID:hen. Ota sen jälkeen kaksivaiheinen vahvistus käyttöön.

Jos käytät Macia, iPhonea, iPadia tai iPod touchia, et voi käyttää näitä ylläpitäjä- tai edustajatilejä iTunes Storen, App Storen, Etsi Macini -toiminnon tai Etsi puhelimeni -toiminnon kanssa.