MacBook Air (M2, 2022) – akku

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• kohdistustapit (2 mm)

• akun liimakiinnitys

• akun tukikehys ja akkupuristinlevy

• ESD-suojatut pinsetit

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

• iPhonen näyttöpuristin

• Nailontikku (musta tikku)

• Torx Plus 3IP 25 mm -vaihtopää

• Torx Plus 4IP 25 mm -vaihtopää

Tärkeää

Jäähdytyselementtiä ei voi käyttää uudelleen. Uuden akun mukana toimitetaan uusi jäähdytyselementti.

Irrottaminen

1. Irrota Kapton-teippi ohjauslevyn joustavasta kaapelista.

2. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

3. Kiinnitä 4IP-vaihtopää säädettävään (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisseliin. Irrota sitten akun pidikkeestä kaksi 4IP-ruuvia (923-07259) (1) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 4IP-vaihtopäällä.

4. Kiinnitä 3IP-vaihtopää säädettävään (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisseliin. Irrota sitten akun pidikkeestä kaksi 3IP-ruuvia (923-07279) (2) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

5. Tartu akun ensimmäiseen liimakiinnitykseen ESD-suojatuilla pinseteillä (1). Irrota liimakiinnitys kotelon yläosasta varovasti.

6. Tartu akun toiseen liimakiinnitykseen ESD-suojatuilla pinseteillä (2). Irrota liimakiinnitys kotelon yläosasta varovasti.

7. Irrota molemmat liimakiinnitykset akun pidikkeestä ja kotelon yläosasta vetämällä (3).

• Tärkeää: Pidä kiinni akun kahdesta liimakiinnityksestä ja vedä niitä kotelon yläosan reunan ohi hieman viistosti ylöspäin, kunnes saat liimakiinnitykset irti kokonaan (4). Älä kosketa kotelon yläosan reunaa, kun irrotat liimakiinnityksiä.

8. Irrota kolme jäljellä olevaa liimakiinnitystä (2–4) toistamalla vaiheet 5–7. Jatka sitten vaiheeseen 9.

9. Kiinnitä ohjauslevyn joustava kaapeli pois tieltä Kapton-teipillä kuvan osoittamalla tavalla.

•  Varoitus: Älä taita tai rypistä joustavaa kaapelia.

10. Irrota akun joustava kaapeli kotelon yläosasta mustalla tikulla.

•  Varoitus: Älä koske akun joustavan kaapelin liittimeen.

11. Liu'uta akkua ylöspäin sen alareunasta työntämällä (1).

12. Kallista akkupidikkeen yläreunaa ylöspäin mustalla tikulla (2).

13. Pidä kiinni akun reunoista. Irrota sitten akku kotelon yläosasta nostamalla akkua kuvan osoittamalla tavalla.

•  Varoitus: Älä irrota akkua akkupidikkeestä.

• Tärkeää: Älä koske ohjauslevyn joustavaan kaapeliin, kun irrotat akkua.

14. Kostuta kotelon yläosassa olevat akun joustavan kaapelin liimakiinnitysjäämät varovasti etanoli- tai IPA-liinalla (1).

15. Nosta akun joustavan kaapelin pään liimakiinnityksen yhtä reunaa varovasti mustan tikun tylpällä päällä (2). Irrota sitten liima ESD-suojatuilla pinseteillä (3).

•  Vaara: Älä vahingoita grafiittikerrosta irrottaessasi liimaa.

Kokoaminen

1. Taita akun kutakin liimakiinnitystä 90 astetta katkoviivan kohdalla.

2. Irrota liimatausta akun liimakiinnityksestä.

3. Kohdista akun liimakiinnitys kotelon yläosan kulman päälle kuvan osoittamalla tavalla.

4. Paina akun liimakiinnitykset kiinni kotelon yläosaan.

5. Tartu irrotettavan yläsuojakalvon taitettuun osaan ESD-suojatuilla pinseteillä. Irrota sitten irrotettava yläsuojakalvo akun liimakiinnityksistä.

6. Kiinnitä toinen akun liimakiinnitys kotelon yläosan toiseen kulmaan toistamalla vaiheet 2–5. Jatka sitten vaiheeseen 7.

7. Aseta kahden kaksimillisen kohdistustapin kierrepäät kotelon yläosan molemmilla puolilla oleviin ruuvinreikiin.

8. Kohdista akun pidikkeet ruuvinreiät kohdistustappeihin ja laske akku kotelon yläosaan.

9. Paina akun liimakiinnitykset kiinni kotelon yläosaan mustan tikun tylpällä päällä.

• Tärkeää: Paina liimakiinnityksiä mustalla tikulla kahdesti varmistaaksesi, että ne kiinnittyvät kotelon yläosaan koko leveydeltään.

10. Irrota Kapton-teippi ohjauslevyn joustavasta kaapelista.

11. Avaa näyttö. Aseta sitten tietokone tukikehykseen siten, että näyttö roikkuu pöydän reunan yli.

12. Kohdista akkupuristinlevyn reiät tukikehyksen kohdistustappien kohdalle. Laske puristinlevy akun päälle.

•  Varoitus: Varmista, että ohjauslevyn joustava kaapeli on tasaisesti ohjauslevyä vasten, jotta et vaurioita sitä puristinlevyllä.

13. Aseta tukikehys iPhonen näyttöpuristimeen.

14. Varmista, että tukikehys on kohdistettu iPhonen näyttöpuristimen takaosan kanssa.

15. Vedä vipua alas, kunnes se lukkiutuu.

16. Odota, kunnes iPhonen näyttöpuristin piippaa ja sen ajastin näyttää nollan. Vedä vipua hieman alas (1) ja vedä vapautusnuppi (2) ulos. Nosta sitten vipua (3).

17. Irrota tukikehys iPhonen näyttöpuristimesta. Nosta sitten puristinlevy pois.

18. Irrota tietokone tukikehyksestä. Sulje näyttö ja aseta tietokone näyttöpuoli alaspäin.

19. Irrota kaksi kohdistustappia.

20. Kiinnitä 4IP-vaihtopää säädettävään (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisseliin. Aseta vääntömomentiksi 16 Ncm.

21. Kiinnitä sitten kaksi 4IP-ruuvia (923-07259) takaisin akun pidikkeeseen (1) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 4IP-vaihtopäällä.

22. Kiinnitä 3IP-vaihtopää säädettävään (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisseliin. Aseta vääntömomentiksi 16 Ncm.

23. Kiinnitä sitten kaksi 3IP-ruuvia (923-07279) takaisin akun pidikkeeseen (2) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

24. Asenna emolevy takaisin paikalleen.

25. Asenna uusi jäähdytyselementti.

• Huomautus: Uuden akun mukana toimitetaan uusi jäähdytyselementti.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen: