MacBook Air (M2, 2022) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• antennityökalu

• ESD-suojatut pinsetit

• nailontikku (musta tikku)

• Torx T5 -vaihtopää

Vaara

• Tämä toimenpide edellyttää System Configuration ‑prosessia. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos asennat uuden emolevyn, sinun on asennettava myös uusi Touch ID ‑levy.

Tärkeää

Jäähdytyselementtiä ei voi käyttää uudelleen. Uuden emolevyn mukana toimitetaan uusi jäähdytyselementti.

Irrottaminen

1. Nosta yhdeksän joustavan kaapelin päät (1–9) irti liittimistä mustalla tikulla.

2. Nosta kahden antennin koaksiaalikaapelin päät irti liittimistä mustalla tikulla (10).

3. Kiinnitä Torx T5 -vaihtopää säädettävään (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisseliin. Irrota sitten emolevystä seuraavat viisi T5-ruuvia säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä:

• yksi T5-ruuvi (923-07297) (1)

• yksi T5-ruuvi (923-07284) (2)

• kaksi T5-ruuvia (923-07283) (3)

• yksi T5-ruuvi (923-07282) (4).

4. Kallista emolevyä oikeasta alakulmasta mustan tikun litteällä päällä (1). Irrota sitten emolevy kotelon yläosasta nostamalla emolevyä itseäsi kohti (2). Siirrä kaapelit pois tieltä mustalla tikulla irrottaessasi emolevyä (3).

Kokoaminen

1. Pidä emolevystä kiinni sen reunoista. Kallista emolevyn lähimpänä näyttösaranoita olevaa reunaa alaspäin (1). Kallista sitten emolevyn alaosa kotelon yläosaan.

•  Varoitus: Varmista, että mikään kaapeli ei jää puristuksiin emolevyn (2) alle.

• Tärkeää: Varmista, että emolevyn ruuvinreiät ovat kohdakkain kotelon yläosan ruuvinreikien kanssa (3).

2. Kiinnitä Torx T5 -vaihtopää säädettävään (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisseliin. Aseta vääntömomentiksi 10 Ncm.

3. Kiinnitä yksi T5-ruuvi (923-07297) (1) takaisin kiinni emolevyyn säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä.

4. Pidä Torx T5 -vaihtopää kiinni säädettävässä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 14,5 Ncm.

5. Kiinnitä seuraavat neljä T5-ruuvia takaisin kiinni emolevyyn säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä:

• yksi T5-ruuvi (923-07284) (2)

• kaksi T5-ruuvia (923-07283) (3)

• yksi T5-ruuvi (923-07282) (4).

6. Aseta kahden antennin koaksiaalikaapelin päät liittimien päälle ESD-suojatuilla pinseteillä tai mustalla tikulla. Paina sitten kahden antennin koaksiaalikaapelin päät liittimiin antennityökalun tylpällä päällä.

7. Paina yhdeksän joustavan kaapelin (1–9) päät liittimiin.

•  Varoitus: Älä kytke akun joustavaa kaapelia (10), sillä se voi vahingoittaa emolevyä.

8. Jos asensit uuden emolevyn, asenna myös uusi Touch ID levy.

9. Asenna uusi jäähdytyselementti.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.