MacBook Pro (13-tuumainen, M1, 2020) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Työkalut

• 3-millinen kuusiokoloavain

• antennityökalu

• ESD-suojatut pinsetit

• Nailontikku (musta tikku)

• Torx T3 -ruuvimeisseli

• Torx T5 -ruuvimeisseli

Varoitus

• Tämä toimenpide edellyttää System Configuration ‑prosessia. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos asennat uuden emolevyn, sinun on asennettava myös uusi Touch ID ‑levy.

Tärkeää

Tämä toimenpide edellyttää uutta polyesterikalvoa.

Irrottaminen

1. Irrota yhdeksän T3-ruuvia T3-ruuvimeisselillä:

• kolme T3-ruuvia (923-05253) L-muotoisesta suojakotelosta (1)

• kaksi T3-ruuvia (923-05253, 923-05263) Touch ID -levyn liittimen suojakotelosta (4)

• kaksi T3-ruuvia (923-05260) upotetun DisplayPortin (eDP) liittimen suojakotelosta (5)

• kaksi T3-ruuvia (923-05246) eDP:n joustavan kaapelin suojakotelosta (6).

2. Irrota neljä T5-ruuvia T5-ruuvimeisselillä:

• kaksi T5-ruuvia (923-05254) ohjauslevyn liittimen suojakotelosta (2)

• kaksi T5-ruuvia (923-05255, 923-05256) äänikortin liittimen suojakotelosta (3).

• Tärkeää: Äänikortin liittimen suojakotelossa on syvempi mutka kohdassa, jossa ruuvinreikä on lähimpänä jäähdytyselementin vartta. Huomioi suojakotelon suunta uudelleenasennusta silmällä pitäen.

3. Irrota seuraavat kuusi suojakoteloa ja säilytä ne kokoamista varten:

• L-muotoinen suojakotelo (1)

• ohjauslevyn liittimen suojakotelo (2)

• äänikortin liittimen suojakotelo (3)

• Touch ID -levyn liittimen suojakotelo (4)

• eDP-liittimen suojakotelo (5)

• eDP:n joustavan kaapelin suojakotelo (6).

4. Nosta seuraavien viiden joustavan kaapelin (1–5) päät pois emolevyn liittimistä ja yksi joustava kaapeli (6) TCON-levyn liittimestä:

• Touch Bar ‑kosketuksen joustava kaapeli (1)

• Touch Bar ‑näytön joustava kaapeli (2)

• I/O-levyn joustava kaapeli (3)

• ohjauslevyn joustava kaapeli (4)

• äänikortin joustava kaapeli (5)

• eDP:n joustava kaapeli ja liittimen suojakotelo (6).

• Tärkeää: Nosta akun kantta hieman ja vedä ohjauslevyn joustava kaapeli (4) akun kannen aukon läpi. Asenna akun kansi täysin takaisin paikalleen ennen jatkamista.

5. Irrota polyesterikalvokielekkeet seuraavista kahdeksasta joustavasta kaapelista:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

6. Käännä seuraavan kahdeksan joustavan kaapelin lukitusvivut ylös mustalla tikulla:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

7. Liu’uta seuraavien kahdeksan joustavan kaapelin päät irti liittimistä:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

8. Irrota polyesterikalvo langattoman antennin koaksiaalikaapeleista ja hävitä kalvo.

9. Nosta kahden antennin koaksiaalikaapelin päät irti liittimistä antennityökalulla.

10. Irrota viisi T5-ruuvia (923-05240) (1), (923-05252) (2) ja (923-05250) (3) emolevystä T5-ruuvimeisselillä.

11. Irrota 3 mm:n kuusioruuvi (923-05247) (4) jäähdytyselementin varresta 3 mm:n kuusiokoloavaimella.

12. Nosta akun kannen yläreunaa hieman ja vedä akunhallintayksikön joustavaa kaapelia (5) hieman ulospäin. Asenna akun kansi täysin takaisin paikalleen ennen jatkamista.

13. Nosta varovasti emolevyn näyttösaranasta kauimpana olevaa reunaa ylöspäin. Irrota sitten emolevy kotelon yläosasta vetämällä emolevyä itseäsi kohti. Siirrä kaapelit pois tieltä irrottaessasi emolevyä.

• Tärkeää: Huomioi kokoamista silmällä pitäen, miten jäähdytyselementin varsi on sijoitettu lämpökanavaan.

Kokoaminen

Tärkeää

Jos asennat uuden emolevyn, noudata vaihetta 1. Jos asennat uudelleen alkuperäisen emolevyn, siirry vaiheeseen 2.

1. Irrota nykyinen Touch ID -levy ja asenna uusi Touch ID -levy.

2. Varmista, että lämpökanava on asennettu oikein jäähdytyselementin varteen.

3. Ennen kuin asennat emolevyn takaisin paikoilleen, tunnista kaikki kotelon yläosan 15 kaapelia (1–15) oikein.

• Huomautus: Kaapeleita on yhteensä 16, mutta eDP:n joustava kaapeli ja liittimen suojakotelo on kiinnitetty emolevyyn, joten niitä ei näy tässä kuvassa.

4. Pidä kiinni emolevyn reunoista. Kallista emolevyn näyttösaranaa lähimpänä olevaa reunaa alaspäin. Laske sitten emolevyn loppuosa kotelon yläosaan.

•  Huomio: Varmista, ettei mikään kotelon yläosan kaapeli jää puristuksiin emolevyn alle.

5. Kiinnitä viisi T5-ruuvia (923-05240) (1), (923-05252) (2) ja (923-05250) (3) osittain takaisin emolevyyn T5-ruuvimeisselillä.

6. Kiinnitä 3 mm:n kuusioruuvi (923-05247) (4) osittain takaisin jäähdytyselementin varteen 3 mm:n kuusiokoloavaimella.

7. Asenna viisi T5-ruuvia kokonaan takaisin T5-ruuvimeisselillä. Kiinnitä sitten 3 mm:n kuusioruuvi kokonaan takaisin 3 mm:n kuusiokoloavaimella.

8. Paina sitten kahden antennin koaksiaalikaapelin päät liittimiin antennityökalun tylpällä päällä.

9. Kiinnitä uusi polyesterikalvo langattoman antennin koaksiaalikaapeleiden ja T5-ruuvin päälle.

10. Liu’uta seuraavien kahdeksan joustavan kaapelin (1–8) päät kiinni liittimiin:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

11. Käännä seuraavan kahdeksan joustavan kaapelin lukitusvivut alas mustan tikun tylpällä päällä:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

12. Paina polyesterikalvokiinnikkeet kiinni seuraavien kahdeksan joustavan kaapelin päihin:

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (1)

• näppäimistön taustavalon virtajohdon joustava kaapeli (2)

• näppäimistön joustava kaapeli (3)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (4)

• tuulettimen joustava kaapeli (5)

• oikea näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (6)

• vasen näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (7)

• mikrofonin joustava kaapeli (8).

13. Paina viiden joustavan kaapelin (1–5) päät emolevyn liittimiin ja yksi joustava kaapeli (6) TCON-levyn liittimeen:

• Touch Bar ‑kosketuksen joustava kaapeli (1)

• Touch Bar ‑näytön joustava kaapeli (2)

• I/O-levyn joustava kaapeli (3)

• ohjauslevyn joustava kaapeli (4)

• äänikortin joustava kaapeli (5)

• eDP:n joustava kaapeli ja liittimen suojakotelo (6).

• Tärkeää: Ennen kuin painat ohjauslevyn joustavan kaapelin (4) pään liittimeen, nosta akun kantta hieman ja irrota kaapeli urasta. Asenna akun kansi täysin takaisin paikalleen ennen jatkamista.

14. Asenna seuraavat kuusi suojakoteloa (1–6) takaisin:

• L-muotoinen suojakotelo (1)

• ohjauslevyn liittimen suojakotelo (2)

• äänikortin liittimen suojakotelo (3)

• Touch ID -levyn liittimen suojakotelo (4)

• eDP-liittimen suojakotelo (5)

• eDP:n joustavan kaapelin suojakotelo (6).

• Tärkeää: Asenna äänikortin liittimen suojakotelo (3) takaisin siten, että syvempi mutka on lähimpänä jäähdytyselementin vartta.

15. Kiinnitä seuraavat yhdeksän T3-ruuvia takaisin paikoilleen T3-ruuvimeisselillä:

• kolme T3-ruuvia (923-05253) L-muotoiseen suojakoteloon (1)

• kaksi T3-ruuvia (923-05253, 923-05263) Touch ID -levyn liittimen suojakoteloon (4)

• kaksi T3-ruuvia (923-05260) eDP-liittimen suojakoteloon (5)

• kaksi T3-ruuvia (923-05246) eDP:n joustavan kaapelin suojakoteloon (6).

16. Kiinnitä seuraavat neljä T5-ruuvia takaisin paikoilleen T5-ruuvimeisselillä:

• kaksi T5-ruuvia (923-05254) ohjauslevyn liittimen suojakoteloon (2)

• kaksi T5-ruuvia (923-05255, 923-05256) äänikortin liittimen suojakoteloon (3).

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.