MacBook Pro (13-tuumainen, M1, 2020) – kotelon pohja

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Työkalut

• akun kansi

• kotelon pohjan irrotustyökalu

• C-puristimet

• viiltosuojatut käsineet

• ESD-suojatut pinsetit

• nailontikku (musta tikku)

• pentalobe-ruuvimeisseli

• pysyvä tussi

• imukupit

• Torx T5 -ruuvimeisseli

Tärkeää

Tämä toimenpide vaatii uutta akunhallintayksikön (BMU) kantta.

Irrottaminen

1. Aseta tietokone puhtaalle tasaiselle alustalle pohjapuoli ylöspäin.

2. Irrota kaksi pitkää pentalobe-ruuvia kotelon pohjan takakulmista pentalobe-ruuvimeisselillä.

• Huomautus: Ruuvin väri on mallikohtainen.

• hopea (923-05203)

• tähtiharmaa (923-05200)

3. Irrota kaksi pentalobe-ruuvia kotelon pohjan etukulmista pentalobe-ruuvimeisselillä.

• Huomautus: Ruuvin väri on mallikohtainen.

• hopea (923-05204)

• tähtiharmaa (923-05201)

4. Irrota kaksi lyhyttä pentalobe-ruuvia kotelon pohjan keskeltä pentalobe-ruuvimeisselillä.

• Huomautus: Ruuvin väri on mallikohtainen.

• hopea (923-05205)

• tähtiharmaa (923-05202)

5. Aseta kotelon pohjan irrotustyökalu pöydälle siten, että punainen vipu on sinua kohti.

6. Aseta C-puristimet kotelon pohjan irrotustyökalun vasempaan ja oikeaan alakulmaan. Varmista, että C-puristimien liukuvat tangot osoittavat alaspäin lattiaa kohti. Kiristä C-puristimet puristamalla kahvoja.

7. Aseta kulmatuet sisäänpäin.

8. Kiristä hopeiset sormiruuvit.

9. Varmista, että kaikki liukuvat lukot ja rullat ovat täysin auki ja että punainen vipu on käännetty alas.

10. Aseta tietokone kotelon pohjan irrotustyökaluun siten, että tietokone on pohja ylöspäin ja näyttösarana sinusta poispäin.

11. Lukitse tietokone paikoilleen työntämällä neljää liukuvaa lukkoa sisäänpäin.

12. Paina kahta rullaa sisäänpäin.

13. Pue käsineet. Kiinnitä sitten imukuppi painamalla se kotelon pohjan vasempaan alakulmaan.

14. Kotelon pohjan sisällä on neljä klipsikiinnikettä, joilla pohja kiinnittyy kotelon yläosaan. Vedä imukupin kahvasta, kunnes tunnet kahden vasemmalla olevan sisäisen kiinnikkeen vapautuvan.

15. Vapauta imukuppi nostamalla sen reunaa.

16. Siirrä imukuppi oikeaan alakulmaan ja kiinnitä se kotelon pohjaan painamalla imukupin yläosaa.

17. Vedä imukupin kahvasta, kunnes tunnet kahden oikealla olevan sisäisen kiinnikkeen vapautuvan.

18. Vapauta imukuppi nostamalla sen reunaa. Nosta hieman kotelon pohjaa, jotta saat aikaan kapean raon kotelon pohjan ja yläosan välille itseäsi kohti olevalle puolelle.

•  Varoitus: Älä nosta kotelon pohjaa yli 0,5 tuuman korkeuteen.

19. Tartu kotelon pohjaan molemmilta puolilta. Varmista, että aukko ei ole yli 0,5 tuumaa.

20. Vapauta jouset vetämällä kotelon pohjaa kevyesti ja tasaisesti alle 0,5 tuumaa itseäsi kohti.

•  Varoitus: Jouset voivat vapautua yhtäkkiä. Kun ne vapautuvat, älä anna kotelon pohjan liikkua sisällä olevien osien yli.

21. Aseta kotelon pohja kotelon yläosan päälle.

22. Riisu käsineet ja työnnä kahta rullaa ulospäin.

23. Nosta kotelon pohja irti tietokoneesta. Aseta kotelon pohja puhtaalle tasaiselle pinnalle pohjapuoli ylöspäin.

• Huomautus: Jos vaihdat vain kotelon pohjan, siirry kokoamisvaiheeseen 10.

• Tärkeää

• Jos vaihdat kotelon pohjan, säilytä alkuperäinen kotelon pohja, kunnes korjaus on valmis.

• Kirjoita tietokoneen sarjanumero uuden kotelon pohjan sisäpinnalle pysyvällä tussilla.

• Uudessa kotelon pohjassa voi olla punainen putki ilmanvaihtoputkessa kuvan osoittamalla tavalla. Tartu punaisen putken toiseen päähän ja vedä se ulos ilmanvaihtoputken tiivisteestä. Hävitä punainen putki.

24. Nosta akunhallintayksikön kansi pois akunhallintayksikön levyn päältä. Hävitä akunhallintayksikön kansi.

25. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

26. Työnnä neljää liukuvaa lukkoa ulospäin.

27. Nosta tietokone pois kotelon pohjan irrotustyökalusta.

28. Aseta tietokone ESD-suojatulle tasolle.

29. Irrota polyesterikalvo varovasti akunhallintayksikön joustavan kaapelin lukitusvivusta.

30. Käännä lukitusvipu ylös mustan tikun litteällä päällä.

31. Tartu akunhallintayksikön joustavan kaapelin päähän varovasti ESD-suojatuilla pinseteillä ja liu'uta kaapeli ulos liittimestä.

32. Siirrä akunhallintayksikön joustava kaapeli varovasti sivuun ESD-suojatuilla pinseteillä. Irrota sitten T5-ruuvi (923-05241) akunhallintayksiköstä T5-ruuvimeisselillä.

Kokoaminen

1. Siirrä akunhallintayksikön joustava kaapeli sivuun. Kiinnitä sitten T5-ruuvi (923-05241) takaisin akunhallintayksikköön T5-ruuvimeisselillä.

2. Liu'uta akunhallintayksikön joustavan kaapelin pää liittimeen (1). Käännä sitten lukitusvipu alas (2).

3. Paina polyesterikalvo kiinni lukitusvipuun (3).

4. Aseta tietokone kotelon pohjan irrotustyökaluun. Varmista, että näytön sarana on sinusta poispäin.

5. Työnnä neljää liukuvaa lukkoa sisäänpäin. Älä työnnä kahta rullaa.

6. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

7. Poista kaikki jäljellä oleva vaahtomuovi ja liima akunhallintayksikön levystä mustalla tikulla.

8. Irrota liimatausta uudesta akunhallintayksikön kannesta.

9. Paina akunhallintayksikön kansi kiinni akunhallintayksikön joustavaan kaapeliin.

10. Aseta kotelon pohja siten, että sen etureuna lepää kahden alemman liukulukon kielekkeiden päällä.

11. Kohdista kotelon pohjan takaosa tuuletin- ja antennimoduulin kanssa. Varmista, että kotelon pohjan pitkä reuna on samalla tasolla tuuletin- ja antennimoduulin tasaisen pinnan kanssa.

• Tärkeää: Kotelon pohjan ja kotelon yläosan yhtymäkohdassa tulee olla yhtä paljon tilaa.

• Huomautus: Varmista, että kotelon pohjan sisällä olevat kaksi jousiriviä ovat kohdakkain tuuletin- ja antennimoduulin seinässä olevien metallikielekkeiden kanssa.

12. Paina kevyesti kotelon pohjan takaosaa ja paina samalla punaista vipua hitaasti ylös. Tunnet jousien lukittumisen, kun painat kotelon pohjaa.

•  Huomio: Punaisen vivun työntäminen liian pitkälle voi vääntää kotelon pohjaa tai vahingoittaa jousia.

13. Käännä vipu alas heti, kun kotelon pohjan takakulmat kohtaavat kotelon yläosan takakulmat.

14. Pue käsineet. Kohdista sitten käsineiden tartuntapinnan avulla kotelon pohja näyttösaranan ja kotelon yläosan kanssa.

• Tärkeää: Jos kotelon pohja ei ole kohdakkain, irrota se vetämällä sitä itseäsi kohti. Toista sitten vaiheet 10–14.

15. Kotelon pohjan sisällä on neljä klipsikiinnikettä, joilla pohja kiinnittyy kotelon yläosaan. Paina kotelon pohjan molempia reunoja samanaikaisesti (1), kunnes tunnet sivukiinnikkeiden napsahtavan paikoilleen. Paina sitten samanaikaisesti kahta keskellä olevaa kohtaa (2) kiinnittääksesi kaksi jäljellä olevaa sisäistä kiinnikettä.

16. Työnnä neljää liukuvaa lukkoa ulospäin.

17. Irrota tietokone kotelon pohjan irrotustyökalusta.

• Huomautus: Varmista, että vipu on alhaalla ennen kotelon pohjan irrotustyökalun varastointia. Näin suojaat sen sisäjousta.

18. Varmista, että kotelon pohjan kaikki sivut ovat kohdakkain kotelon yläosan kaikkien sivujen kanssa. Jos kotelot on kohdistettu väärin, aloita uudelleen irrotusvaiheesta 8.

19. Kiinnitä kaksi lyhyttä pentalobe-ruuvia (1, 2) kotelon pohjan keskiosaan kuvassa näytetyssä järjestyksessä.

• Huomautus: Käytä malliin sopivia oikean värisiä ruuveja.

• hopea (923-05205)

• tähtiharmaa (923-05202)

20. Kiinnitä kaksi pitkää pentalobe-ruuvia (3, 4) kotelon pohjan takakulmiin kuvassa näytetyssä järjestyksessä.

• Huomautus: Käytä malliin sopivia oikean värisiä ruuveja.

• hopea (923-05203)

• tähtiharmaa (923-05200)

21. Kiinnitä kaksi pentalobe-ruuvia (5, 6) kotelon pohjan etukulmiin kuvassa näytetyssä järjestyksessä.

• Huomautus: Käytä malliin sopivia oikean värisiä ruuveja.

• hopea (923-05204)

• tähtiharmaa (923-05201)

Varoitus

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos asennat uuden näytön, emolevyn, Touch ID -levyn tai kotelon yläosan, System Configuration täytyy suorittaa.

• Jos vaihdoit emolevyn, tietokone käynnistyy vianmääritystilassa, kunnes suoritat System Configurationin.

• Jos vaihdoit Touch ID -levyn, se toimii vain virtapainikkeena, kunnes suoritat System Configurationin.