Brug Skærmtid på din Mac

Med Skærmtid kan du få overblik over forbrug, planlægge skærmfri tid og indstille begrænsninger på alle dine enheder.

Brug Skærmtid til at se, hvor meget tid du og dine børn bruger på programmer, websteder og meget mere. Brug derefter disse oplysninger til at beslutte, hvordan enhederne skal bruges, og eventuelt indstille grænser.

Hvis du vil sikre, at dine indstillinger for Skærmtid synkroniseres på tværs af enheder, skal du opdatere alle enhederne i din familiedelingsgruppe til den nyeste softwareversion, før du slår Skærmtid til eller ændrer indstillingerne for Skærmtid.

Indstil Skærmtid på din Mac

Når du slår Skærmtid til, kan du se rapporter, der viser appbrug, hvor ofte dine enheder bruges, og antallet af notifikationer, du modtager. Disse rapporter kan hjælpe dig med bedre at forstå, hvordan du bruger tid på din Mac og andre enheder.

Læs mere om, hvordan du indstiller Skærmtid for dig selv

Hvis du bruger Familiedeling, kan du bruge din egen Mac, iPhone eller iPad, der er logget ind på din konto, til at fjernadministrere dine børns indstillinger for Skærmtid og overvåge deres enhedsbrug.

Læs mere om, hvordan du indstiller Skærmtid for et barn

Indstil en kode til Skærmtid

Indstil en adgangskode, så det kun er dig, der kan ændre indstillingerne for Skærmtid og tillade mere tid, når apptidsgrænserne udløber. Hvis du er forælder, kan du bruge denne funktion til at indstille grænser for indhold, kommunikation og fortrolighed for dit barn.

Læs mere om, hvordan du indstiller, ændrer eller fjerner en adgangskode til Skærmtid på din Mac

Hvis du angiver en adgangskode, mens du er logget ind på din administratorkonto, vises en advarsel om, at du skal gøre dette fra en standardkonto og slå FileVault til på din computer. Hvis du ikke har oprettet en standardkonto til dit barn, kan du enten oprette en standardkonto og logge ind på kontoen eller vælge mellem disse muligheder:

• Tillad denne bruger at administrere denne computer. Hvis du vælger denne mulighed, påvirker koden den aktuelle bruger, også selvom brugeren også er administrator af denne Mac. Dette anbefales ikke, da administratorerne har macOS-rettigheder, der kan tillade, at denne kan omgå kodebegrænsningerne.

• Tillad ikke denne bruger at administrere denne computer. Hvis du vælger denne mulighed, bliver du bedt om at indtaste koden til kontoen for at ændre konfigurationen. Du bliver derefter guidet gennem trinnene til at oprette en ny administratorkonto – til brug for forælderen. Den administratorkonto, du aktuelt er logget ind på, konverteres til en standardkonto – til brug for barnet.

Hold øje med forbrug

Brug funktionerne Brug af apps, Notifikationer og Vækninger i indholdsoversigten for Skærmtid for at se, hvor meget tid du har brugt på apps og websteder.

Hver funktion har flere forskellige visninger:

• Hvis du vil se forbruget for kun én af dine enheder, skal du vælge en enhed i menuen nederst i vinduet.

• Hvis du vil skifte mellem dage, skal du klikke på ugediagrammet eller bruge pileknapperne over diagrammet. Hvis du vil se det samlede forbrug efter uge, inklusive hvor meget mere eller mindre tid du har brugt i sammenligning med den foregående uge, skal du vælge Denne uge i datomenuen øverst i vinduet.

• Hvis du vil se forbruget for en børnekonto, skal du vælge barnets navn i menuen øverst til venstre.

Læs mere om, hvordan du sporer app- og enhedsbrug i Skærmtid

macos-big-sur-screen-time-app-usage-icon

Brug af apps

Se, hvor meget tid du bruger i hver app. Klik på Kategorier for at se forbruget efter kategori, f.eks. sociale netværk, produktivitet eller underholdning. Hvis du vil se kategorien for en app, skal du klikke på informationssymbolet informationssymbolet, der vises, når markøren holdes over en app på listen. Du kan også klikke på symbolet for apptidsgrænsesymbolet for apptidsgrænse for hurtigt at oprette en ny apptidsgrænse for den pågældende app eller kategori.

macos-big-sur-screen-time-notifications-icon

Notifications

Se, hvor mange meddelelser du har modtaget for hver app. Husk, at du kan bruge menuen Enheder nederst i vinduet for at adskille de notifikationer, du har modtaget på din Mac, fra de notifikationer, du har modtaget på din iPhone eller iPad.

macos-big-sur-screen-time-pickups-icon

Vækninger

Se, hvor mange gange du har taget din iPhone eller iPad op, og hvilken app du har tjekket først efter at have taget enheden op.

Begræns brug

Brug funktionerne Skærmfritid, Apptidsgrænser, Kommunikationsgrænser, Tillad altid og Indhold og anonymitet i indholdsoversigten for Skærmtid for at planlægge skærmfri tid og indstille grænser for apps og websteder. Grænserne gælder for denne Mac og alle dine andre enheder, der bruger Skærmtid, og hvor "Del på tværs af enheder" er slået til.

Hvis du vil indstille grænser for en børnekonto, skal du vælge barnets navn i menuen øverst til venstre og derefter indstille hver enkelt funktion.* Du kan også gøre det på hver enkelt af dit barns enheder.

macos-big-sur-screen-time-downtime-icon

Skærmfri tid

Planlæg perioder, hvor du kun kan bruge de programmer, du har tilladt. Der vises en notifikation om skærmfri tid, fem minutter før den skærmfri tid starter. Efter start af skærmfri tid viser programmet en besked, der siger, at du har nået grænsen i dette program.

• Klik på OK for at lukke programmet og overholde den grænse, du har indstillet. Du kan også klikke på Ignorer grænse og derefter vælge Et minut mere, Påmind mig om 15 minutter eller Ignorer grænse for i dag.

• Hvis du har indstillet en kode til Skærmtid, omfatter Skærmfri tid en yderligere indstilling: Bloker ved skærmfri tid. Når denne indstilling er valgt, og du klikker på Bed om mere tid, når den skærmfri tid starter, gør koden det muligt at godkende brug af appen i 15 minutter, en time eller hele dagen. Børnekonti kan klikke på Et minut mere én gang eller klikke på Bed om mere tid for at sende en anmodning til forældrekontoen til godkendelse.

macos-big-sur-screen-time-app-limits-icon

Apptidsgrænser

Indstil den tid, du ønsker at kunne bruge programmer. Du kan indstille grænserne for specifikke programmer eller hele kategorier af programmer.

Fem minutter inden en grænse er nået (udløber), vises der en notifikation om programtidsgrænsen. Når grænsen er nået, viser programmet et vindue med besked om, at du har nået grænsen.

• Klik på OK for at lukke programmet og overholde den grænse, du har indstillet. Du kan også klikke på Ignorer grænse og derefter vælge Et minut mere, Påmind mig om 15 minutter eller Ignorer grænse for i dag.

• Hvis du har indstillet en kode til Skærmtid, omfatter apptidsgrænser en yderligere indstilling: "Bloker ved tidsgrænsen". Når denne indstilling er valgt, og du klikker på Bed om mere tid, når en grænse er nået, gør koden det muligt at godkende brug af appen i 15 minutter, en time eller hele dagen. Børnekonti kan klikke på Et minut mere én gang eller klikke på Bed om mere tid for at sende en anmodning til forældrekontoen til godkendelse.

macos-big-sur-screen-time-communication-icon

Kommunikationsgrænser

Kontroller, hvem dine børn kan kommunikere med – i løbet af dagen og under skærmfri tid. Disse grænser gælder for kontakter i Telefon, FaceTime, Beskeder og iCloud. Kommunikation med kendte nødopkaldsnumre, der er identificeret af din mobiloperatør, er altid tilladt. Hvis du vil bruge denne funktion, skal du have Kontakter slået til under iCloud-indstillinger.

macos-big-sur-screen-time-always-allowed-icon

Tillad altid

Tillad brug af bestemte apps, også under skærmfri tid, eller når der er indstillet en apptidsgrænse for "Alle apps og kategorier". Telefon, Beskeder, FaceTime og Kort er som standard altid tilladt, men du kan ændre det her.

macos-big-sur-screen-time-content-privacy-icon

Indhold & anonymitet

Begræns indhold, køb og downloads, eller konfigurer anonymitetsindstillingerne. Hvis du forsøger at bruge et af de begrænsede elementer, får du vist en besked, der forklarer, hvorfor du ikke kan bruge det. Hvis du f.eks. besøger et blokeret websted, siger beskeden, at webstedet er blokeret af et indholdsfilter. Hvis du bruger en kode til Skærmtid, omfatter beskeden muligheden for at klikke på Tillad websted. Du kan derefter indtaste koden for at give tilladelse til webstedet.

Godkend anmodninger om Skærmtid

Indholdsoversigten for Skærmtid viser sektionen Anmodninger, når du har ubesvarede anmodninger fra en børnekonto. Her kan du administrere alle anmodninger fra dit barn. Godkend anmodningen om 15 minutter, en time eller en dag. Du kan også klikke på Godkend ikke.

Anmodninger om godkendelse modtages også som notifikationer, og du kan godkende direkte i notifikationen.

* Hvis du brugte din iPhone til at indstille et Apple Watch for et familiemedlem, skal du have en enhed med iOS 14 eller iPadOS 14 eller nyere for at kunne indstille eller tilpasse Skærmtid for uret.