Brug Nødopkald SOS på din iPhone

Med Nødopkald SOS kan du hurtigt og nemt ringe efter hjælp og informere dine nødkontakter.

Sådan fungerer det

ios-16-iphone-14-pro-power-off-screen.

Når du foretager et opkald med SOS, ringer din iPhone automatisk til den lokale alarmcentral og deler dine lokalitetsoplysninger med alarmcentralen1. I nogle lande og områder skal du muligvis vælge den tjeneste, du skal bruge. På det kinesiske fastland kan du f.eks. vælge politi, brandvæsen eller ambulance. Når SOS vises på iPhone-statuslinjen, betyder det, at et mobilnetværk er tilgængeligt til nødopkald.

Du kan også tilføje nødkontakter. Efter et opkald til alarmcentralen informerer din iPhone dine nødkontakter med en sms, medmindre du vælger at annullere. Din iPhone sender din nuværende lokalitet, og i et tidsrum, efter at du er skiftet til SOS-tilstand, modtager dine nødkontakter opdateringer, når din lokalitet ændres.

På iPhone 14 eller nyere (alle modeller) kan du endda bruge Nødopkald SOS via satellit til at sende sms'er til alarmcentralen, når du er uden for mobil- og Wi-Fi-dækning.

Læs om, hvordan du kontakter alarmcentralen, hvis du bruger Let tilgængelighed

Ring til alarmcentralen

Foretag opkaldet på iPhone 8 eller nyere:

1. Hold sideknappen og en af lydstyrkeknapperne inde, indtil mærket Nødopkald SOS vises.

2. Træk i mærket Nødopkald for at ringe til alarmcentralen. Hvis du bliver ved med at holde sideknappen og lydstyrkeknappen nede i stedet for at trække i mærket, starter der en nedtælling, og der udsendes en advarselslyd. Hvis du slipper knapperne efter nedtællingen, ringer din iPhone automatisk til alarmcentralen.

"ios-16-iphone-14-pro-release-to-call-emergency-services"

Foretag opkaldet på iPhone 7 eller tidligere:

1. Tryk hurtigt på sideknappen (eller den øverste knap) fem gange. Mærket Nødopkald vises.

2. Træk i mærket Nødopkald SOS for at ringe til alarmcentralen.

Når opkaldet er slut, sender din iPhone en sms til dine nødkontakter med din nuværende lokalitet, medmindre du annullerer. Hvis Lokalitetstjenester er slået fra, bliver de midlertidigt slået til. Hvis din lokalitet ændres, får dine kontakter en opdatering, og du får en notifikation ca. 10 minutter senere.

På iPhone 14 eller nyere (alle modeller) kan din telefon ringe til alarmcentralen og sende en sms til dine nødkontakter, hvis der registreres et alvorligt biluheld. Læs mere om Registrering af ulykke på din iPhone eller dit Apple Watch.

Hvis du bruger genvejen Nødopkald SOS, skal du skrive din kode for at slå Touch ID eller Face ID til igen, også selvom du ikke foretager et opkald til alarmcentralen.

Brug af Nødopkald SOS på dit Apple Watch

Ring til alarmcentralen i Indien

I Indien skal du trykke tre gange hurtigt på sideknappen, og så ringer din iPhone automatisk til alarmcentralen.

Hvis du bliver ved med at holde sideknappen og lydstyrkeknappen nede i stedet for at trække i mærket, starter der en nedtælling, og der udsendes en advarselslyd. Hvis du slipper knapperne efter nedtællingen, ringer din iPhone automatisk til alarmcentralen.

Efter et opkald til alarmcentralen informerer din iPhone dine nødkontakter med en sms, medmindre du vælger at annullere. Din iPhone sender din nuværende lokalitet (hvis den er tilgængelig), og i et tidsrum, efter at du er skiftet til SOS-tilstand, modtager dine nødkontakter opdateringer, når din lokalitet ændres.

Hvis du bruger tilgængelighedsfunktioner, foregår et Nødopkald SOS på iPhone anderledes:

• Hvis du har en iPhone med Face ID, og Tilgængelighedsgenvej er slået til: Tryk på og hold sideknappen og en af lydstyrkeknapperne nede, indtil mærkerne vises, og træk derefter i mærket Nødopkald SOS.

• Hvis du har slået Let tilgængelighed til: Tryk tre gange på sideknappen (iPhone med Face ID) eller knappen Hjem (andre iPhone-modeller), tryk på Nødopkald, og ring derefter til den lokale alarmcentral.

Stop delingen af din lokalitet

Når din lokalitet deles, får du hver 4. time i 24 timer en påmindelse om at stoppe delingen af din lokalitet. Du stopper opdateringerne ved at trykke på statuslinjen og vælge "Stop deling af lokalitet for nødopkald".

Afslut et opkald, som du startede ved et uheld

Hvis du har påbegyndt nedtællingen ved et uheld, kan du annullere den. På iPhone 8 eller nyere skal du slippe sideknappen og lydstyrkeknappen, før nedtællingen slutter. På iPhone 7 eller tidligere: Tryk på knappen Stop, og tryk derefter på Stop opkald.

Hvis opkaldet er i gang, men du ikke har brug for alarmcentralen, må du ikke lægge på. Vent, indtil der bliver svaret, og forklar derefter, at du ikke har brug for hjælp.

Tilføj nødkontakter

1. Åbn appen Sundhed, og tryk på dit profilbilledeprofilbillede .

2. Tryk på Nødinfo.

3. Tryk på Rediger, og rul til Nødkontakter.

4. Tryk på knappen Tilføjknappen Tilføj for at tilføje en nødkontakt.

5. Tryk på en kontakt, og tilføj vedkommendes relation.

ios-16-iphone-14-pro-health-edit-medical-id-info-2
  6. Klik på OK for at gemme dine ændringer.

Du kan ikke indstille alarmcentralen som en kontakt ved SOS.

Indstil Nødinfo i appen Sundhed

Fjern nødkontakter

1. Åbn appen Sundhed, og tryk på dit profilbilledeprofilbillede .

2. Tryk på Nødinfo.

3. Tryk på Rediger, og rul til Nødkontakter.

4. Tryk på knappen Sletknappen Slet ud for en kontakt, og tryk derefter på Slet.

5. Tryk på OK for at gemme dine ændringer.

Rediger, hvordan du foretager et opkald

På iPhone 8 eller nyere kan din iPhone automatisk ringe til alarmcentralen. Når Ring op ved at holde inde og slippe er slået til, og du holder sideknappen og en af lydstyrkeknapperne nede for at foretage et nødopkald, begynder din iPhone en nedtælling og udsender en advarselslyd. Hvis du slipper knapperne efter nedtællingen, ringer din iPhone automatisk til alarmcentralen.

Når Ring op med 5 tryk er slået til, og du forsøger at foretage et nødopkald, begynder din iPhone en nedtælling og udsender en advarselslyd. Når nedtællingen er slut, ringer din iPhone automatisk til alarmcentralen.

Opkald uden lyd er tilgængelig i iOS 16.3 og nyere. Når Opkald uden lyd er slået til, og du forsøger at foretage et nødopkald med en af disse muligheder, vil alle advarselsalarmer og -blink blive slået fra.

Sådan slår du disse indstillinger til:

1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone.

2. Tryk på Nødopkald SOS.

3. Aktiver Ring op ved at holde inde og slippe, Ring op med 5 tryk eller Opkald uden lyd.

ios-17-iphone-14-pro-settings-emergency-sos.

Hvis du deaktiverer Ring op ved at holde inde og slippe eller Ring op med 5 tryk, kan du stadig bruge mærket Nødopkald SOS til at foretage et opkald.

1. Lokalitetsdeling med alarmcentralen varierer efter land og område og er muligvis ikke tilgængelig overalt.