malware (ondsindet software)

Malware er ondsindet software, som inkluderer vira, orme, trojanske heste og andre programmer, der kan beskadige din Mac eller krænke dit privatliv. Malware kan installeres ved en fejltagelse, når du åbner bilag i e-mailbeskeder og henter emner fra websteder.

Nogle former for malware er bare irriterende. Men det er oftest formålet at overtage kontrollen med din Mac for at indsamle personlige og økonomiske oplysninger, opbevare ulovligt indhold, udsende spam eller beskadige andre computere på netværket.

Undgå at åbne eller hente emner fra websteder og e-mailbeskeder, medmindre du er sikker på, at de kommer fra en lovlig, godkendt kilde. Hvis du ikke er tryg ved kilden, skal du slette emnet. Du kan altid få det igen senere, når du har sikret dig, at det ikke er malware.