vælge objekter

Du kan vælge ét objekt eller flere objekter på én gang.

Vælg ét objekt

Et objekt af typen tekstfelt, billede, video, billedgalleri, diagram, figur eller lyd: Klik på objektet. Vælgehåndtag (f.eks. blå prikker rundt om et tekstfelt) vises for at angive, at objektet er valgt. (Hvis du prøver at vælge et tekstfelt eller en figur, og indsætningsmærket er inden i objektet, skal du første klikke uden for objektet, før du kan vælge det).

Et integreret objekt i et tekstfelt eller en figur: Dobbeltklik på det integrerede objekt. Der vises tre vælgehåndtag for at angive, at det er valgt (du skal muligvis ændre størrelsen på objektet for at se dem).

En tabel: Klik på tabellen, klik et vilkårligt sted i tabellen, og klik derefter på kvadratet i øverste venstre hjørne af tabellens kant. Der vises en blå kontur rundt om tabellen for at vise, at den er valgt.

Hvis du ikke kan se vælgehåndtag eller en blå kontur, er objektet muligvis låst. Du skal låse det op, før du kan vælge det.

Vælg flere objekter

• På en Mac: Vælg et objekt, og hold derefter Kommandotasten nede, mens du klikker på andre objekter.

• På en Windows-computer: Vælg et objekt, og hold derefter Ctrl-tasten nede, mens du klikker på andre objekter.