vælg tekst

• Sådan vælger du et ord, et afsnit eller et tekstudsnit: Dobbeltklik på et ord, klik tre gange på et afsnit, eller træk hen over teksten.

Hvis teksten er i et tekstfelt, en figur, en tabelcelle eller et titel- eller overskriftsfelt, skal du først dobbeltklikke på objektet eller tekstfeltet og derefter vælge den tekst, der skal være i det.

Tip: Du kan hurtigt vælge et tekstområde (uden at trække) ved at klikke foran det første tegn, holde Skiftetasten på tastaturet nede og klikke i slutningen af den tekst, du vil vælge.

• Sådan vælger du ikke-sammenhængende tekstudsnit: Hold Kommandotasten nede, mens du vælger to eller flere ikke-tilstødende ord eller tekstudsnit.

Du kan kun vælge et sammenhængende tekstudsnit eller flere ikke-sammenhængende tekstudsnit inden for det samme område af regnearket – f.eks. inden for et enkelt tekstfelt, en figur eller en tabelcelle.

Du kan fravælge alle valgte tekstudsnit ved at klikke hvor som helst i arket uden for et valgt udsnit. Hvis du kun vil fravælge et eller en nogle af dine ikke-sammenhængende tekstudsnit, skal du holde Kommandotasten nede og derefter vælge den tekst, du vil udelukke.