Spotlight-forslag

Siri analyserer, hvordan du bruger din enhed, og giver dig tilpassede forslag og forbedret søgning

Siri lærer, hvordan du bruger dine enheder, og tilpasser din oplevelse. Ved at bruge oplysninger, der er arkiveret på din enhed, f.eks. din browserhistorik i Safari og e-mails, beskeder og kontakter og oplysninger fra andre programmer, som er installeret, kan Siri vise forslag i Spotlight, Slå op, Fotos, Minder m.m. Du kan se hele listen over funktioner, som Siri tilpasser, i afsnittet Siri i Systemindstillinger, under Siri-forslag og anonymitet.

Tilpasningen synkroniseres mellem dine enheder, og der bruges kryptering hele vejen

Siri synkroniserer oplysningerne sikkert mellem dine enheder, så du får den samme oplevelse på alle enhederne. Denne synkronisering udføres med kryptering hele vejen.

For at gøre forslag og søgeresultater mere relevante sendes nogle oplysninger til Apple, men oplysningerne forbindes ikke med dig

I nogle tilfælde, f.eks. når du bruger Siri-forslag i Spotlight, Slå op eller Safari, sendes overordnede interesseområder, som Siri har fået kendskab til, til Apple, for at gøre dine søgninger mere relevante. Disse interesseområder (f.eks. madlavning eller basketball) er med til at give dig mere relevante søgeresultater, og vi bruger anonymiseringsteknikker til at forhindre, at interesseområderne forbindes med dig.

Ud over disse interesseområder sender din enhed dine søgeudtryk, valgte forslag og relaterede brugerdata til Apple, som behandler din anmodning, når du udfører en søgning. Oplysningerne forbindes ikke med dig. Søgeresultater, som viser arkiver og indhold på din enhed, sendes ikke.

Hvis Lokalitetstjenester er slået til på din enhed, sendes din enheds lokalitet til Apple, så du kan få anbefalinger, der er mere relevante. Søgninger efter almindelige ord og udtryk videresendes muligvis fra Apple til et søgeprogram. Disse søgninger opbevares ikke hos udbyderen af søgeprogrammet. Hvis din enhed kan få adgang til abonnementstjenester til musik- og video, sendes oplysninger om navnene på abonnementstjenester og typer af abonnementer muligvis til Apple for at levere mere relevante musik- og videoforslag til dig. Dit kontonavn, dit kontonummer og adgangskoden til din konto sendes ikke til Apple. Lokalitet, søgeudtryk, dine interesser og brugsoplysninger, som sendes til Apple, vil kun blive brugt af Apple til at gøre forslag mere relevante og til at forbedre andre Apple-produkter og -tjenester.

Du vælger, og du har kontrollen

Du kan forhindre programmer i at sende oplysninger til tilpasning af Siri. Gå til Systemindstillinger, klik på Siri, og vælg Siri-forslag og anonymitet. Fravælg afkrydsningsfeltet til et program.

Hvis du vil forhindre Siri-forslag i at sende dine oplysninger til Apple, kan du slå Siri-forslag fra. Det kan du gøre i Systemindstillinger. Vælg Spotlight, og fravælg afkrydsningsfelterne Spotlight-forslag og Tillad Spotlight-forslag i Slå op. Safari-forslag kan slås fra i Safari. Åbn Safari, vælg menuen Safari og derefter Indstillinger. Klik på Søg, og fravælg Inkluder Safari-forslag.

Du kan slå Lokalitetstjenester fra for Siri-forslag. Det gør du ved at åbne Systemindstillinger, klikke på Sikkerhed & anonymitet, vælge Lokalitetstjenester på fanen Anonymitet, vælge Oplysninger ud for Systemtjenester og derefter fravælge Lokalitetsbaserede forslag. Hvis du slår Lokalitetstjenester fra på din enhed, sendes din præcise lokalitet ikke til Apple. For at kunne levere relevante søgeforslag bruger Apple muligvis IP-adressen på din internetforbindelse til at anslå din omtrentlige lokalitet ved at matche den til et geografisk område.

Oplysninger indsamlet af Apple vil blive behandlet i overensstemmelse med Apples politik mht. beskyttelse af personlige oplysninger, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy.