vælg tekst

• Sådan vælger du et ord, et afsnit eller et tekstudsnit: Dobbeltklik på et ord, klik tre gange på et afsnit, eller træk hen over teksten.

Hvis teksten er i et tekstfelt, en figur, en tabelcelle eller et titel- eller overskriftsfelt, skal du først dobbeltklikke på objektet eller tekstfeltet og derefter vælge den tekst, der skal være i det.

Tip: Du kan hurtigt vælge et tekstområde (uden at trække) ved at klikke foran det første tegn, holde Skiftetasten på tastaturet nede og klikke i slutningen af den tekst, du vil vælge.

• Sådan vælger du ikke-sammenhængende tekstudsnit: Hold Kommandotasten nede, mens du vælger to eller flere ikke-tilstødende ord eller tekstudsnit.

Du kan kun vælge et sammenhængende tekstudsnit eller flere ikke-sammenhængende tekstudsnit inden for det samme område af et lysbillede – f.eks. inden for et enkelt tekstfelt, en figur eller en tabelcelle.

Du kan fravælge alle valgte tekstudsnit ved at klikke hvor som helst på lysbilledet uden for et valgt udsnit. Hvis du kun vil fravælge et eller en nogle af dine ikke-sammenhængende tekstudsnit, skal du holde Kommandotasten nede og derefter vælge den tekst, du vil udelukke.