AAC

Forkortelse for Advanced Audio Coding (også kaldet MPEG-4) – en standardmetode til komprimering og kodning af digital lyd. iPhone, iPad og iPod kan afspille AAC-filer.

AAC-kodede filer har samme kvalitet som lyd-cd’er og lyder lige så godt eller bedre end MP3-filer kodet med den samme eller endda en højere bithastighed. For eksempel lyder en 128 kbps AAC-fil lige så godt som eller bedre end en 160 kbps MP3-fil. Da bithastigheden er langsommere, er en AAC-fil også mindre end en MP3-fil.

Du kan opbevare mest musik på harddisken eller enheden ved hjælp af AAC-filer. Ved indstillingen Høj kvalitet bruger AAC-filer ca. 1 MB diskplads pr. minut.