opløsning

Antallet af pixel i et billede. Opløsning opgives som bredden og højden på billedet i pixler (f.eks. 1920 x 1080 pixler). Billeder i høj opløsning indeholder flere detaljer, men opretter også større arkiver, som kan tage lang tid at hente.

Dine elektroniske enheder (Mac, iPad, iPhone, iPod osv.) har også en skærmopløsning. Ideelt set bør du sørge for, at billedopløsningen i dit medie svarer til skærmopløsningen på din afspilningsenhed.