Om sikkerhedsindholdet i iOS 8.1

Dette dokument indeholder en beskrivelse af sikkerhedsindholdet i iOS 8.1.

Af hensyn til vores kunders sikkerhed omtaler eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og de relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Hvis du vil læse mere om Apple-produktsikkerhed, kan du gå ind på webstedet Apple-produktsikkerhed.

Yderligere oplysninger om PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed kan ses i artiklen "Sådan bruges PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed".

Hvor det er muligt, anvendes der CVE-id'er til at henvise til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan finde oplysninger om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen Apple-sikkerhedsopdateringer.

iOS 8.1

• Bluetooth

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En skadelig Bluetooth-inputenhed kan omgå pardannelse

Beskrivelse: Der blev tilladt ukrypterede forbindelser fra Bluetooth-lavenergienheder i HID-klassen. Hvis en iOS-enhed er blevet parret med en sådan enhed, kan en hacker få den godkendte enhed til at oprette forbindelse. Problemet blev løst ved at afvise ukrypterede HID-forbindelser.

CVE-id

CVE-2014-4428: Mike Ryan fra iSEC Partners

• Husarrest

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Arkiver, der er overført til enheden, kan være skrevet med utilstrækkelig kryptografisk beskyttelse

Beskrivelse: Der kunne overføres arkiver til dokumentbiblioteket for en app, og disse arkiver var kun beskyttet af hardware-UID'et. Problemet blev løst ved at kryptere de overførte arkiver med en nøgle, der er beskyttet af hardware-UID'et og brugerens adgangskode.

CVE-id

CVE-2014-4448: Jonathan Zdziarski og Kevin DeLong

• Adgang til iCloud-data

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan tvinge iCloud-dataadgangsklienter til at afgive følsomme oplysninger

Beskrivelse: Der var en sikkerhedsbrist ved TLS-certifikatgodkendelse i nogle iCloud-dataadgangsklienter. Problemet blev løst ved forbedret godkendelse af certifikater.

CVE-id

CVE-2014-4449: Carl Mehner fra USAA

• Tastaturer

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: QuickType kunne huske brugerens adgangsoplysninger

Beskrivelse: QuickType kunne huske brugerens adgangsoplysninger ved skift mellem elementer. Problemet blev løst ved, at QuickType ikke husker indtastning i felter med auto-udfyld slået fra, og ved at genanvende kriterierne ved skift mellem DOM-inputelementer og ældre WebKit.

CVE-id

CVE-2014-4450

• Secure Transport

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En hacker kan dekryptere SSL-beskyttede data

Beskrivelse: Der er konstateret angreb på sikkerheden i SSL 3.0, hvis en chiffer-suite bruger en blokchiffer i CBC-funktion. Ved at blokere forbindelsesforsøg til TLS 1.0 eller en nyere version kan en hacker fremtvinge, at SSL 3.0 bruges, selv om serveren understøtter en sikrere TLS-version. Problemet blev løst, ved at CBC-chiffer-suiter slås fra, hvis TLS-forbindelsesforsøgene slår fejl.

CVE-id

CVE-2014-3566: Bodo Moeller, Thai Duong og Krzysztof Kotowicz fra Google Security Team

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.