Om sikkerhedsindholdet i Safari 5.0.3 og Safari 4.1.3

Dette dokument indeholder en beskrivelse af sikkerhedsindholdet i Safari 5.0.3 og Safari 4.1.3.

For at beskytte vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Hvis du vil læse mere om Apple Produktsikkerhed, kan du besøge webstedet Apple Produktsikkerhed.

Du kan finde flere oplysninger om PGP-nøglen til Apple Produktsikkerhed under "Sådan bruges PGP-nøglen til Apple Produktsikkerhed".

Hvor det er muligt, anvendes CVE-id'er til at referere til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan finde oplysninger om andre sikkerhedsopdateringer under '"Apple-sikkerhedsopdateringer''.

Safari 5.0.3 og Safari 4.1.3

• CFNetwork

CVE-ID: CVE-2010-1752

Tilgængelig til: Windows 7, Vista og XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode

Beskrivelse: Der er et stackoverløb i URL-håndteringskoden i CFNetwork. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret håndtering af hukommelse. Tak til Laurent OUDOT fra TEHTRI-Security, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3803

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der forekommer et heltalsoverløb i forbindelse med WebKits håndtering af strenge. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret kontrol af grænser. Tak til J23, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3804

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Virkning: Websteder sporer muligvis brugerne hemmeligt

Beskrivelse: Safari genererer tilfældige tal til JavaScript-programmer ved hjælp af en forudsigelig algoritme. Det kan gøre det muligt for et websted at spore en bestemt Safari-session uden brug af cookies, skjulte formularelementer, IP-adresser eller andre teknikker. Denne opdatering løser problemet ved hjælp af en bedre tilfældighedsgenerator. Tak til Amit Klein fra Trusteer, som har rapporteret dette problem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1815

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et "use after free"-problem i WebKits håndtering af rullellister. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret håndtering af hukommelsesstyring. Tak til thabermann, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3805

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der forekommer et heltalsunderløb i forbindelse med WebKits håndtering af WebSockets. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret kontrol af grænser. Tak til Keith Campbell og Cris Neckar fra Google Chrome Security Team, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3259

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Virkning: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre visning af imagedata fra et andet websted

Beskrivelse: Der er et cross-origin-problem i forbindelse med WebKits håndtering af images, der er baseret på "canvas"-elementer. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre visning af imagedata fra et andet websted. Dette problem løses ved forbedret sporing af sikkerhedsoprindelser. Tak til Isaac Dawson og James Qiu fra Microsoft og Microsoft Vulnerability Research (MSVR), som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3808

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et problem med ugyldige casts ved WebKits håndtering af redigeringskommandoer. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre uventet programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode. Dette problem løses ved forbedret håndtering af redigeringskommandoer. Tak til wushi fra team509, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1812

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et "use after free"-problem i WebKits håndtering af valg. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret håndtering af hukommelse. Tak til chipplyman, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3809

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et problem med ugyldige casts i forbindelse med WebKits håndtering af integreret layout. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre uventet programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode. Dette problem løses ved forbedret håndtering af integreret layout Tak til Abhishek Arya (Inferno) fra Google Chrome Security Team, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1814

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et problem med beskadiget hukommelse i forbindelse med WebKits håndtering af formularmenuer. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre uventet programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode. Dette problem løses ved forbedret håndtering af formularmenuer. Tak til Csaba Osztrogonac fra University of Szeged, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3810

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Virkning: Et skadeligt udformet websted kan efterligne adressen i adressefeltet eller føje tilfældige websteder til historikken

Beskrivelse: Der er et cross-origin-problem i forbindelse med WebKits håndtering af historikobjektet. Et skadeligt udformet websted kan efterligne adressen i adresselinjen eller føje tilfældige websteder til historikken. Dette problem løses ved forbedret sporing af sikkerhedsoprindelser. Tak til Mike Taylor fra Opera Software, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3811

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et "use after free"-problem i forbindelse med WebKits håndtering af elementegenskaber. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret håndtering af hukommelse. Tak til Michal Zalewski, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3812

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et heltalsoverløb i forbindelse med WebKits håndtering af tekstobjekter. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret kontrol af grænser. Tak til J23, der arbejder med TippingPoints Zero Day Initiative, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3813

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Virkning: WebKit kan foretage DNS-forhåndsindlæsning, selv om denne funktion er deaktiveret

Beskrivelse: Hvis WebKit registrerer et HTML-linkelement, som anmoder om DNS-forhåndsindlæsning, udfører den handlingen, selv om forhåndsindlæsning er deaktiveret. Dette kan medføre uønskede anmodninger til fjernservere. Afsenderen af en HTML-formateret e-postmeddelelse kan f.eks. bruge dette til at finde ud af, om meddelelsen blev læst. Dette problem løses ved forbedret håndtering af anmodninger om DNS-forhåndsindlæsning. Tak til Jeff Johnson fra Rogue Amoeba Software, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3116

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er flere "use after free"-problemer i forbindelse med WebKits håndtering af plug-ins. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre uventet programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode. Disse problemer løses ved forbedret hukommelsesstyring.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3257

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et "use after free"-problem i WebKits håndtering af fokus på elementer. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre uventet programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret håndtering af hukommelsesstyring. Tak til VUPEN Vulnerability Research Team og en anonym forsker fra TippingPoint's Zero Day Initiative, som har rapporteret dette problem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3816

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et "use after free"-problem i WebKits håndtering af rullellister. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret håndtering af hukommelse. Tak til Rohit Makasana of Google Inc., som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3817

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et problem med ugyldige casts i forbindelse med WebKits håndtering af CSS 3D-transformationer. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre uventet programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode. Dette problem løses ved forbedret håndtering af CSS 3D-transformationer. Tak til Abhishek Arya (Inferno) fra Google Chrome Security Team, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3818

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et "use after free"-problem i forbindelse med WebKits håndtering af integrerede tekstfelter. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret håndtering af hukommelse. Tak til Abhishek Arya (Inferno) fra Google Chrome Security Team, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3819

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et problem med ugyldige casts i forbindelse med WebKits håndtering af CSS-felter. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre uventet programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode. Dette problem løses ved forbedret håndtering af CSS-felter. Tak til Abhishek Arya (Inferno) fra Google Chrome Security Team, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3820

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et problem med ikke-initialiseret hukommelsesadgang i forbindelse med Webkits håndtering af redigerbare elementer. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre uventet programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode. Dette problem løses ved forbedret håndtering af redigerbare elementer. Kildeangivelse: Apple.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1813

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et problem med beskadigelse af hukommelse i WebKits gengivelse af HTML-objekter. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret håndtering af hukommelsesstyring. Tak til Jose A. Vazquez fra spa-s3c.blogspot.com, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3821

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et problem med hukommelsesfejl i forbindelse med WebKits håndtering af pseudoelementer af typen ':first-letter' i overlappende typografiark. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Problemet løses gennem forbedret håndtering af pseudoelementet ':first-letter'. Tak til Cris Neckar og Abhishek Arya (Inferno) fra Google Chrome Security Team, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3822

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et problem med ikke-initialiserede markører i forbindelse med WebKits håndtering af CSS-counter-styles. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre uventet programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode. Dette problem løses ved forbedret håndtering af CSS-counter-styles. Tak til kuzzcc, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3823

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et "use after free"-problem i forbindelse med WebKits håndtering af Geolocation-objekter. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret håndtering af hukommelse. Tak til kuzzcc, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3824

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et ''use-after-free''-problem i forbindelse med WebKits håndtering af "use"-elementer i SVG-dokumenter. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller vilkårlig kørsel af kode. Dette problem løses gennem forbedret håndtering af hukommelse. Tak til wushi fra team509, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1822

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et problem med ugyldige casts i forbindelse med WebKits håndtering af SVG-elementer i ikke-SVG-dokumenter. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre uventet programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode. Dette problem løses ved forbedret håndtering af SVG-elementer. Tak til wushi fra team509, som har rapporteret problemet.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-3826

Tilgængelig til: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.4 og nyere, Mac OS X Server v10.6.4 og nyere, Windows 7, Vista, XP SP2 og nyere

Effekt: Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der er et problem med ugyldige casts i forbindelse med WebKits håndtering af farver i SVG-dokumenter. Et besøg på et skadeligt udformet websted kan medføre uventet programnedbrud eller kørsel af vilkårlig kode. Problemet løses ved forbedret håndtering af farver i SVG-dokumenter. Tak til Abhishek Arya (Inferno) fra Google Chrome Security Team, som har rapporteret problemet.