iPhoto til Mac: Fejlfinding af bestilling af aftryk og projekter hos Apple

Brug følgende fremgangsmåde til at fejlfinde problemer med udskriftstjenester.

Vis alle | Skjul alle

Før overførsel: grundlæggende fejlfinding

Kan du gå ind på www.apple.com/dk?

Nej, jeg kan ikke få forbindelse til www.apple.com/dk.

Kontakt din internetudbyder for at få løst internetforbindelsesfejlen.

Ja, jeg kan gå ind på siden.

Bruger du iPhoto 7.1.5 eller en ældre version?

Ja, jeg bruger iPhoto 7.1.5 eller en ældre version.

Apple understøtter ikke længere bestilling af trykte produkter i version 7.1.5 og ældre versioner. Gå til Mac App Store for at opgradere til iPhoto '09 eller en nyere version.

Nej, jeg bruger ikke iPhoto 7.1.5 eller en ældre version.

Har du et Apple-id?

Nej, jeg har ikke et Apple-id.

Du skal have et Apple-id for at kunne købe trykte produkter via iPhoto. Du kan oprette et Apple-id via iPhoto eller ved at gå ind på https://appleid.apple.com/dk.

Ja, jeg har et Apple-id.

Er Express Checkout slået til?

Nej, Express Checkout er ikke slået til.

Du skal slå Express Checkout til for at købe udskrivningsprodukter via iPhoto.

1. Gå til Apple Online Store.
  2. Klik på menuen Account (Konto), og vælg View Account (Vis konto).
  3. Klik på Update Express Checkout Settings (Opdater indstillinger for Express Checkout) under Account Settings (Kontoindstillinger).
  4. Log ind, hvis du bliver bedt om det.
  5. Klik på Enable Express Checkout (Slå Express Checkout til).

Ja, 1Express Checkout er slået til.

Fortsæt med fremgangsmåden i næste afsnit.

Før overførsel: fejlfinding af problemer med iPhoto eller din konto

Bestiller du en bog?

Ja, jeg bestiller du en bog.

Vises advarslen "Bogen indeholder tilsyneladende en eller flere sider med rammer uden fotos. Du skal enten ændre layoutet af disse sider eller anbringe fotos i rammerne, før du kan købe denne bog"?

Ja, denne advarsel vises.

Hvis du har markeret indstillingen for fotobaggrund for en side, men ikke har føjet et foto til baggrunden, vises der en advarsel om, at der mangler et foto i en fotoramme. Du kan enten føje fotoet til sidens baggrund eller ændre sidelayoutet til en hvid eller farvet standardbaggrund.

Nej, denne advarsel vises ikke.

Spring til "Nej, jeg bestiller et andet produkt" nedenfor.

Nej, jeg bestiller et andet produkt.

Vises advarslen "Dine kontooplysninger blevet ændret. Gennemgå og godkend dine faktureringsoplysninger"?

Ja, denne advarsel vises.

Gå til betalingssiden på kontopanelet, og indtast igen kontrolcifrene og faktureringsadressen, sådan som den står på kontoudtoget. Klik på Gem. Løser det problemet?

Bemærk: Kunder fra USA: Hvis du indtaster faktureringsadressen igen, skal du muligvis bruge et femcifret postnummer i stedet for +4-formatet.

Ja, det løser mit problem.

Problemet opstår nogle gange, hvis du afgiver en bestilling i iPhoto og derefter går ind i iTunes eller Apple Store og ændrer faktureringsadressen eller kreditkortoplysningerne.

Nej, det hjalp ikke at ændre mine faktureringsoplysninger.

iPhoto '09: Opdater din nøglering.

iPhoto '11 og nyere versioner: Fjern cookies i Safari.  Bemærk: Dette kan også påvirke cookies i andre programme.

Nej, denne advarsel vises ikke.

Vises meddelelsen "Der skete en uventet fejl. Prøv igen senere"?

Ja, denne meddelelse vises.

Prøv at indtaste dine kreditkortoplysninger og faktureringsadressen igen i Apple Online Store præcist som angivet på kontoudtoget.

1. Gå til Apple Online Store.
  2. Klik på View Account (Vis konto) på menuen Account (Konto).
  3. Klik på "Change your default shipping or billing info" (Rediger standardoplysningerne om levering og betaling) under Account Settings (Kontoindstillinger).
  4. Log ind med dit Apple-id og din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  5. Klik på Edit (Rediger) ud for Payment Information (Betalingsoplysninger).
  6. Indtast alle dine oplysninger igen, præcist som de står på dit kontoudtog, og klik på Save (Gem).

Nej, denne meddelelse vises ikke.

Under overførsel: fejlfinding af overførselsproblemer

Lykkedes det iPhoto at overføre arkiverne til Apples servere, og fik du et ordrenummer?

Nej, jeg fik ikke noget ordrenummer.

1. Kontroller, om du bruger iTunes '09 eller en nyere version. Det er ikke længere muligt at bruge ældre versioner af iPhoto til at bestille trykte produkter.
  2. Hvis du bruger et firewall- eller netværkssikkerhedsprogram, skal du sikre, at iPhoto har adgang til port 80 og 443, eller midlertidigt slå programmet fra.
  3. Nogle producenters antivirus- og systemrensningsprogrammer kan give problemer ved bestilling i iPhoto. Det gælder blandt andet MacKeeper. Det er vigtigt, at denne type programmer er slået fra.
  4. Det er ligeledes vigtigt, at internetforbindelsen er tilstrækkeligt hurtig til at overføre bestillingen. iPhoto kræver ca. 1,5 Mb/s for at undgå timeout under overførselsprocessen. Der findes mange hjemmesider, hvor du gratis kan teste internetforbindelsens hastighed.
  5. Kun iPhoto ’09: Hvis ingen af de nævnte trin løser problemet, kan det være nødvendigt at nulstille NetServices-nøgleringen. En vejledning til det kan ses i slutningen af artiklen iPhoto: Problemer med at sende en bog-, kort- eller kalenderbestilling.

Fejlfinding af Apple-id

1. Gå ind på https://appleid.apple.com/dk, og vælg evt. dit land og det foretrukne sprog. Log ind med dit Apple-id og din adgangskode.
  2. Klik på Adresser til venstre. Hvis der er tomme adresser under Leveringsadresser, skal du gøre den synlige adresse til standardadressen og slette de tomme adresser.
  3. Klik på Telefonnumre til venstre. Slet alle telefonnumre, og arkiver ændringerne. Når du har gennemført en iPhoto-bestilling, kopieres telefonnummeret fra iPhoto til Mit Apple-id.
  4. Klik på Navn, id og e-mailadresser, og foretag eventuelle rettelser. Arkiver dine ændringer.
  5. Åbn iPhoto.
  6. Vælg et foto, og vælg Bestil aftryk på menuen Del.
  7. Klik på Kontooplysninger, og log på med dit Apple-id og din adgangskode. Hvis du ikke kan logge ind, skal du prøve at ændre adgangskoden ved at følge vejledningen fra trin 1 ovenfor. Gå tilbage til trin 6, og prøv igen.
  8. Klik på Rediger levering, og vælg Tilføj ny adresse på menuen.
  9. Tilføj den ønskede adresse, og sørg for at oprette et nyt mærke (f.eks. Hjem). Tryk på "Vælg som standardadresse", og klik på OK.
  10. Slet alle andre adresser på listen ved at vælge dem og klikke på Slet denne adresse. Derefter må der kun være standardhjemmeadressen tilbage.

Yderligere oplysninger om udskriftstjenester kan ses på hjælpesiden Apple Print Products. Her er der information om blandt andet priser og afbestillingsmuligheder.

Vigtigt: Oplysninger om produkter, som ikke produceres af Apple, er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for Apples anbefaling eller godkendelse. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.