Om sikkerhedsindholdet i iOS 17.2 og iPadOS 17.2

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i iOS 17.2 og iPadOS 17.2.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden Apples sikkerhedsudgivelser.

Apples sikkerhedsdokumenter henviser om muligt til sikkerhedsrisici med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

iOS 17.2 og iPadOS 17.2

Udgivet 11. december 2023

Accessibility

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et anonymitetsproblem er løst ved forbedret redigering af private data for logposter.

CVE-2023-42937: Noah Roskin-Frazee og Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

Post tilføjet 22. januar 2024

Accounts

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et anonymitetsproblem er løst ved forbedret redigering af private data for logposter.

CVE-2023-42919: Kirin (@Pwnrin)

Assets

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En app kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Et problem blev løst med forbedret håndtering af midlertidige arkiver.

CVE-2023-42896: Mickey Jin (@patch1t)

Post tilføjet 22. marts 2024

AVEVideoEncoder

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En app kan muligvis afsløre kernehukommelsen

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret redigering af følsomme oplysninger.

CVE-2023-42884: en anonym programmør

Bluetooth

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Virkning: En hacker i en privilegeret netværksposition kan muligvis indsætte tastetryk ved at forfalske et tastatur

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-45866: Marc Newlin fra SkySafe

Post tilføjet 11. december 2023

Bluetooth

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En hacker i en privilegeret netværksposition kan muligvis udføre et DoS-angreb (Denial-of-Service) ved hjælp af skadelige Bluetooth-pakker

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42941: Christopher Reynolds

Post tilføjet 10. januar 2024

CallKit

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En hacker kan muligvis fremkalde et DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol

CVE-2023-42962: Aymane Chabat

Post tilføjet 22. marts 2024

Find My

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret redigering af følsomme oplysninger.

CVE-2023-42922: Wojciech Regula fra SecuRing (wojciechregula.blog)

ImageIO

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: Behandling af et billede kan medføre afvikling af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-42898: Zhenjiang Zhao fra Pangu Team, Qianxin og Junsung Lee

CVE-2023-42899: Meysam Firouzi @R00tkitSMM og Junsung Lee

Post opdateret 22. marts 2024

ImageIO

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: Behandling af et skadeligt billede kan medføre afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42888: Michael DePlante (@izobashi) fra Trend Micros Zero Day Initiative

Post tilføjet 22. januar 2024

IOUSBDeviceFamily

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er løst med forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2023-42974: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) fra STAR Labs SG Pte. Ltd.

Post opdateret 22. marts 2024

Kernel

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En app kan muligvis frigøre sig fra sin sandbox

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-42914: Eloi Benoist-Vanderbeken (@elvanderb) fra Synacktiv (@Synacktiv)

Libsystem

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En app kan muligvis få adgang til beskyttede brugerdata

Beskrivelse: Et problem med tilladelser blev løst ved at fjerne sårbar kode og tilføje yderligere kontrol.

CVE-2023-42893

Post tilføjet 22. marts 2024

Safari Private Browsing

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Virkning: Private browsing-faner kan tilgås uden godkendelse

Beskrivelse: Problemet er løst ved hjælp af forbedret statusadministration.

CVE-2023-42923: ARJUN S D

Sandbox

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret redigering af følsomme oplysninger.

CVE-2023-42936

Post tilføjet 22. marts 2024

Siri

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En hacker med fysisk adgang kan muligvis bruge Siri til at tilgå følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42897: Andrew Goldberg fra The McCombs School of Business, University of Texas i Austin (linkedin.com/andrew-goldberg-/)

TCC

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: En app kan muligvis frigøre sig fra sin sandbox

Beskrivelse: Et problem med stihåndtering er løst via forbedret validering.

CVE-2023-42947: Zhongquan Li (@Guluisacat) fra Dawn Security Lab fra JingDong

Post tilføjet 22. marts 2024

WebKit

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: Behandling af webindhold kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 259830
CVE-2023-42890: Pwn2car

WebKit

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: Behandling af et billede kan føre til DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 263349
CVE-2023-42883: Zoom Offensive Security Team

WebKit

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 263682
CVE-2023-42950: Nan Wang (@eternalsakura13) fra 360 Vulnerability Research Institute og rushikesh nandedkar

Post tilføjet 22. marts 2024

WebKit

Fås til: iPhone XS og nyere modeller, iPad Pro 12,9" (2. generation og nyere modeller), iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation og nyere modeller), iPad (6. generation og nyere modeller) og iPad mini (5. generation og nyere modeller)

Effekt: Behandling af webindhold kan føre til DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 263989
CVE-2023-42956: SungKwon Lee (Demon.Team)

Post tilføjet 22. marts 2024

Yderligere anerkendelser

Safari Private Browsing

Vi vil gerne takke Joshua Lund fra Signal Technology Foundation og Iakovos Gurulian for hjælpen.

Post opdateret 22. marts 2024

Setup Assistant

Vi vil gerne takke Aaron Gregory fra Acoustic.com og Eastern Illinois University – Graduate School of Technology for deres hjælp.

WebKit

Vi vil gerne takke 椰椰 for hjælpen.

WebSheet

Vi vil gerne takke Paolo Ruggero fra e-phors S.p.A. (A FINCANTIERI S.p.A. Company) for hjælpen.

Post tilføjet 22. marts 2024

Wi-Fi

Vi vil gerne takke Noah Roskin-Frazee og Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab) for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.