Om sikkerhedsindholdet i macOS Sonoma 14.1

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i macOS Sonoma 14.1.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden Apples sikkerhedsudgivelser.

Apples sikkerhedsdokumenter henviser om muligt til sikkerhedsrisici med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

macOS Sonoma 14.1

Udgivet 25. oktober 2023

App Support

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Parsing af et arkiv kan muligvis medføre uventet programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet blev løst ved at fjerne den sårbare kode.

CVE-2023-30774

AppSandbox

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et problem med tilladelser er løst ved yderligere begrænsninger.

CVE-2023-40444: Noah Roskin-Frazee og Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

Automation

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app med rodrettigheder kan muligvis få adgang til en brugers private oplysninger

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42952: Zhipeng Huo (@R3dF09) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

Post tilføjet 16. februar 2024

Bluetooth

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få uautoriseret adgang til Bluetooth

Beskrivelse: Et problem med tilladelser er løst ved yderligere begrænsninger.

CVE-2023-42945

Post tilføjet 16. februar 2024

Contacts

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et anonymitetsproblem er løst ved forbedret redigering af private data for logposter.

CVE-2023-41072: Wojciech Regula fra SecuRing (wojciechregula.blog) og Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

CVE-2023-42857: Noah Roskin-Frazee og Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

CoreAnimation

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan forårsage et DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40449: Tomi Tokics (@tomitokics) fra iTomsn0w

Core Recents

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet er løst ved at rense logføring

CVE-2023-42823

Post tilføjet 16. februar 2024

Emoji

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En hacker kan muligvis køre vilkårlig kode som rod fra låseskærmen

Beskrivelse: Problemet er løst ved at begrænse mulighederne på en låst enhed.

CVE-2023-41989: Jewel Lambert

FileProvider

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis forårsage DoS-angreb for Endpoint Security-klienter

Beskrivelse: Problemet blev løst ved at fjerne den sårbare kode.

CVE-2023-42854: Noah Roskin-Frazee og Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

Find My

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret håndtering af buffere.

CVE-2023-40413: Adam M.

Find My

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et fortrolighedsproblem blev løst med forbedret håndtering af arkiver.

CVE-2023-42834: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Post tilføjet 16. februar 2024

Foundation

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Et websted kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata, når symbolske links løses

Beskrivelse: Problemet er løst via forbedret håndtering af symbolske links.

CVE-2023-42844: Ron Masas fra BreakPoint.SH

Game Center

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et problem med tilladelser er løst ved yderligere begrænsninger.

CVE-2023-42953: Michael (Biscuit) Thomas – @biscuit@social.lol

Post tilføjet 16. februar 2024

ImageIO

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Behandling af et billede kan medføre afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40416: JZ

ImageIO

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Behandling af et skadeligt billede kan medføre beskadigelse af heap

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller af grænser.

CVE-2023-42848: JZ

Post tilføjet 16. februar 2024

IOTextEncryptionFamily

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40423: en anonym programmør

iperf3

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En ekstern bruger kan muligvis forårsage uventet applukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-38403

Kernel

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En hacker, der allerede har opnået kørsel af kernekode, kan muligvis være i stand til at omgå løsning af kernehukommelsen

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-42849: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

LaunchServices

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet er løst med forbedret tilladelseslogik.

CVE-2023-42850: Thijs Alkemade (@xnyhps) fra Computest Sector 7, Brian McNulty, Zhongquan Li

libc

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Behandling af skadeligt input kan muligvis medføre kørsel af vilkårlig kode i brugerinstallerede apps

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40446: inooo

Post tilføjet 3. november 2023

libxpc

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En skadelig app kan muligvis få adgang til rodrettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst via forbedret håndtering af symbolske links.

CVE-2023-42942: Mickey Jin (@patch1t)

Post tilføjet 16. februar 2024

Login Window

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En hacker med viden om en standardbrugers loginoplysninger kan låse op for en anden standardbrugers låste skærm på den samme Mac

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2023-42861: Jon Crain, 凯 王, Brandon Chesser og CPU IT, inc, Matthew McLean, Steven Maser og it-teamet fra Concentrix

Post opdateret 27. oktober 2023

LoginWindow

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En lokal hacker kan muligvis se skrivebordet for den bruger, der tidligere var logget ind, fra skærmen Hurtigt brugerskift

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2023-42935: ASentientBot

Post tilføjet 22. januar 2024, opdateret 24. april 2024

Mail Drafts

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Skjul min e-mailadresse kan muligvis uventet blive deaktiveret

Beskrivelse: Et problem med en inkonsekvent brugerflade er løst ved forbedret statusadministration.

CVE-2023-40408: Grzegorz Riegel

Maps

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Et anonymitetsproblem er løst ved forbedret redigering af private data for logposter.

CVE-2023-40405: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

MediaRemote

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret bortredigering af følsomme oplysninger.

CVE-2023-28826: Meng Zhang (鲸落) fra NorthSea

Post tilføjet 7. marts 2024

Model I/O

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Behandling af et arkiv kan føre til uventet appafslutning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-42856: Michael DePlante (@izobashi) fra Trend Micro Zero Day Initiative

Networking

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40404: Certik Skyfall Team

PackageKit

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42859: Arsenii Kostromin (0x3c3e), Mickey Jin (@patch1t) og Hevel Engineering

CVE-2023-42877: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Post tilføjet 16. februar 2024

PackageKit

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42840: Mickey Jin (@patch1t) og Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Post tilføjet 16. februar 2024

PackageKit

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et logikproblem er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2023-42853: Mickey Jin (@patch1t)

Post tilføjet 16. februar 2024

PackageKit

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Et problem med tilladelser er løst ved yderligere begrænsninger.

CVE-2023-42860: Koh M. Nakagawa (@tsunek0h) fra FFRI Security, Inc.

Post tilføjet 16. februar 2024

PackageKit

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis omgå visse indstillinger for fortrolighed

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42889: Mickey Jin (@patch1t)

Post tilføjet 16. februar 2024

Passkeys

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En hacker kan muligvis få adgang til adgangsnøgler uden godkendelse

Beskrivelse: Et logikproblem er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2023-42847: en anonym programmør

Photos

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Billeder i albummet Skjult i Fotos kan muligvis ses uden godkendelse

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2023-42845: Bistrit Dahal

Post opdateret 16. februar 2024

Pro Res

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-42841: Mingxuan Yang (@PPPF00L), happybabywu og Guang Gong fra 360 Vulnerability Research Institute

Pro Res

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-2023-42873: Mingxuan Yang (@PPPF00L) og happybabywu og Guang Gong fra 360 Vulnerability Research Institute

Post tilføjet 16. februar 2024

quarantine

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode fra sin sandbox eller med bestemte ekstra rettigheder

Beskrivelse: Et adgangsproblem er løst med forbedringer af sandbox'en.

CVE-2023-42838: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit), Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Post tilføjet 16. februar 2024

RemoteViewServices

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En hacker kan muligvis få adgang til brugerdata

Beskrivelse: Et logikproblem er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2023-42835: Mickey Jin (@patch1t)

Post tilføjet 16. februar 2024

Safari

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Et besøg på et skadeligt websted kan afsløre browserhistorikken

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret håndtering af buffere.

CVE-2023-41977: Alex Renda

Safari

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Indlæsning af et skadeligt websted kan medføre manipulering med brugergrænsefladen

Beskrivelse: Et problem med en inkonsekvent brugerflade er løst ved forbedret statusadministration.

CVE-2023-42438: Rafay Baloch og Muhammad Samaak og en anonym programmør

Sandbox

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En hacker kan muligvis få adgang til tilsluttede netværksenheder i hjemmebiblioteket

Beskrivelse: Et logikproblem er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2023-42836: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Post tilføjet 16. februar 2024

Sandbox

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet er løst ved hjælp af forbedret statusadministration.

CVE-2023-42839: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Post tilføjet 16. februar 2024

Share Sheet

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et anonymitetsproblem er løst ved forbedret redigering af private data for logposter.

CVE-2023-42878: Kirin (@Pwnrin), Wojciech Regula fra SecuRing (wojciechregula.blog) og Cristian Dinca fra "Tudor Vianu" National High School of Computer Science, Rumænien

Post tilføjet 16. februar 2024

Siri

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En hacker med fysisk adgang kan muligvis bruge Siri til at tilgå følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet er løst ved at begrænse mulighederne på en låst enhed.

CVE-2023-41982: Bistrit Dahal

CVE-2023-41997: Bistrit Dahal

CVE-2023-41988: Bistrit Dahal

Post opdateret 16. februar 2024

Siri

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan forårsage, at der lækkes følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret bortredigering af følsomme oplysninger.

CVE-2023-42946

Post tilføjet 16. februar 2024

SQLite

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En ekstern bruger kan muligvis forårsage DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2023-36191

Post tilføjet 16. februar 2024

talagent

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et problem med tilladelser er løst ved yderligere begrænsninger.

CVE-2023-40421: Noah Roskin-Frazee og Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

Terminal

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42842: En anonym programmør

Vim

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Behandling af skadeligt input kan medføre kørsel af kode

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev løst gennem forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-4733

CVE-2023-4734

CVE-2023-4735

CVE-2023-4736

CVE-2023-4738

CVE-2023-4750

CVE-2023-4751

CVE-2023-4752

CVE-2023-4781

Weather

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et anonymitetsproblem er løst ved forbedret redigering af private data for logposter.

CVE-2023-41254: Cristian Dinca fra "Tudor Vianu" National High School of Computer Science, Rumænien

WebKit

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Behandling af webindhold kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 259836
CVE-2023-40447: 이준성 (Junsung Lee) fra Cross Republic

WebKit

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Behandling af webindhold kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev løst gennem forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 259890
CVE-2023-41976: 이준성 (Junsung Lee)

WebKit

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Behandling af webindhold kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et logikproblem er løst ved forbedret kontrol.

WebKit Bugzilla: 260173
CVE-2023-42852: Pedro Ribeiro (@pedrib1337) fra Vitor Pedreira (@0xvhp_) fra Agile Information Security

Post opdateret 16. februar 2024

WebKit

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Besøg på et skadeligt websted kan medføre manipulering med adresselinjen

Beskrivelse: Et problem med en inkonsekvent brugerflade er løst ved forbedret statusadministration.

WebKit Bugzilla: 260046
CVE-2023-42843: Kacper Kwapisz (@KKKas_)

Post tilføjet 16. februar 2024

WebKit Process Model

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Behandling af webindhold kan føre til DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 260757
CVE-2023-41983: 이준성 (Junsung Lee)

WindowServer

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: Et websted kan være i stand til at tilgå mikrofonen, uden at det vises, at mikrofonen bliver brugt

Beskrivelse: Problemet blev løst ved at fjerne den sårbare kode.

CVE-2023-41975: en anonym programmør

WindowServer

Fås til: macOS Sonoma

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42858: en anonym programmør

Post tilføjet 16. februar 2024

Yderligere anerkendelser

libarchive

Vi vil gerne takke Bahaa Naamneh for hjælpen.

libxml2

Vi vil gerne takke OSS-Fuzz, Ned Williamson fra Google Project Zero for hjælpen.

Login Window

Vi vil gerne takke en anonym programmør for hjælpen.

man

Vi vil gerne takke Kirin (@Pwnrin) og Roman Mishchenko for hjælpen.

Post opdateret 16. februar 2024

Power Manager

Vi vil gerne takke Xia0o0o0o (@Nyaaaaa_ovo) fra University of California i San Diego for hjælpen.

Preview

Vi vil gerne takke Akshay Nagpal for hjælpen.

Post tilføjet 16. februar 2024

Reminders

Vi vil gerne takke Noah Roskin-Frazee og Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab) for hjælpen.

Setup Assistant

Vi vil gerne takke Digvijay Sai Gujjarlapudi og Kyle Andrews for hjælpen.

Post tilføjet 24. april 2024

System Extensions

Vi vil gerne takke Jaron Bradley, Ferdous Saljooki og Austin Prueher fra Jamf Software for hjælpen.

Post tilføjet 24. april 2024

WebKit

Vi vil gerne takke en anonym programmør for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.