Om sikkerhedsindholdet i macOS Monterey 12.7.1

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i macOS Monterey 12.7.1.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden Apples sikkerhedsudgivelser.

Apples sikkerhedsdokumenter henviser om muligt til sikkerhedsrisici med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

macOS Monterey 12.7.1

Udgivet 25. oktober 2023

Automation

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app med rodrettigheder kan muligvis få adgang til en brugers private oplysninger

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42952: Zhipeng Huo (@R3dF09) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

Post tilføjet 16. februar 2024

CoreAnimation

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan forårsage et DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40449: Tomi Tokics (@tomitokics) fra iTomsn0w

Core Recents

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet blev løst ved at rense logning

CVE-2023-42823

Post tilføjet 16. februar 2024

FileProvider

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis forårsage DoS-angreb for Endpoint Security-klienter

Beskrivelse: Problemet blev løst ved at fjerne den sårbare kode.

CVE-2023-42854: Noah Roskin-Frazee og Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

Find My

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret håndtering af buffere.

CVE-2023-40413: Adam M.

Foundation

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et websted kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata, når symbolske links løses

Beskrivelse: Problemet er løst via forbedret håndtering af symbolske links.

CVE-2023-42844: Ron Masas fra BreakPoint.SH

libc

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandling af skadeligt input kan muligvis medføre kørsel af vilkårlig kode i brugerinstallerede apps

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40446: inooo

Post tilføjet 3. november 2023

ImageIO

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandling af et billede kan medføre afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40416: JZ

IOTextEncryptionFamily

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40423: en anonym programmør

Kernel

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En hacker, der allerede har opnået kørsel af kernekode, kan muligvis være i stand til at omgå løsning af kernehukommelsen

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-42849: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

Model I/O

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandling af et arkiv kan føre til uventet appafslutning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-42856: Michael DePlante (@izobashi) fra Trend Micro Zero Day Initiative

PackageKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42859: Arsenii Kostromin (0x3c3e), Mickey Jin (@patch1t) og Hevel Engineering

CVE-2023-42877: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Post tilføjet 16. februar 2024

PackageKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42840: Mickey Jin (@patch1t) og Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Post tilføjet 16. februar 2024

PackageKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis omgå visse indstillinger for fortrolighed

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42889: Mickey Jin (@patch1t)

Post tilføjet 16. februar 2024

PackageKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et logikproblem er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2023-42853: Mickey Jin (@patch1t)

Post tilføjet 16. februar 2024

PackageKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Et problem med tilladelser er løst ved yderligere begrænsninger.

CVE-2023-42860: Koh M. Nakagawa (@tsunek0h) fra FFRI Security, Inc.

Post tilføjet 16. februar 2024

Pro Res

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-2023-42873: Mingxuan Yang (@PPPF00L) og happybabywu og Guang Gong fra 360 Vulnerability Research Institute

Post tilføjet 16. februar 2024

Sandbox

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app med rodrettigheder kan muligvis få adgang til en brugers private oplysninger

Beskrivelse: Et anonymitetsproblem er løst ved forbedret redigering af private data for logposter.

CVE-2023-40425: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

SQLite

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En ekstern bruger kan muligvis forårsage DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2023-36191

Post tilføjet 16. februar 2024

talagent

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et problem med tilladelser er løst ved yderligere begrænsninger.

CVE-2023-40421: Noah Roskin-Frazee og Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

WindowServer

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et websted kan være i stand til at tilgå mikrofonen, uden at det vises, at mikrofonen bliver brugt

Beskrivelse: Problemet blev løst ved at fjerne den sårbare kode.

CVE-2023-41975: en anonym programmør

WindowServer

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-42858: en anonym programmør

Post tilføjet 16. februar 2024

Yderligere anerkendelser

GPU Drivers

Vi vil gerne takke en anonym programmør for hjælpen.

libarchive

Vi vil gerne takke Bahaa Naamneh for hjælpen.

libxml2

Vi vil gerne takke OSS-Fuzz, Ned Williamson fra Google Project Zero for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.