Om sikkerhedsindholdet i macOS Ventura 13.6

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i macOS Ventura 13.6.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden Apples sikkerhedsudgivelser.

Apples sikkerhedsdokumenter henviser om muligt til sikkerhedsrisici med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

macOS Ventura 13.6

Udgivet 21. september 2023

Apple Neural Engine

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40412: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

CVE-2023-40409: Ye Zhang (@VAR10CK) fra Baidu Security

Post tilføjet 26. september 2023

Apple Neural Engine

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-41071: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

Post tilføjet 26. september 2023

Apple Neural Engine

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis afsløre kernehukommelsen

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2023-40410: Tim Michaud (@TimGMichaud) fra Moveworks.ai

Post tilføjet 26. september 2023

Ask to Buy

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis få adgang til beskyttede brugerdata

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-38612: Chris Ross (Zoom)

Post tilføjet 22. december 2023

Biometric Authentication

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis afsløre kernehukommelsen

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2023-41232: Liang Wei fra PixiePoint Security

Post tilføjet 26. september 2023

ColorSync

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis læse vilkårlige arkiver

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-40406: JeongOhKyea fra Theori

Post tilføjet 26. september 2023

CoreAnimation

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Behandling af webindhold kan føre til DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40420: 이준성(Junsung Lee) fra Cross Republic

Post tilføjet 26. september 2023

Kernel

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-41984: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) fra STAR Labs SG Pte. Ltd.

Post tilføjet 26. september 2023

Kernel

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En hacker, der allerede har opnået kørsel af kernekode, kan muligvis være i stand til at omgå løsning af kernehukommelsen

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-41981: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

Post tilføjet 26. september 2023

Kernel

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En lokal hacker kan opnå hævede rettigheder. Apple er opmærksom på, at dette problem kan være blevet aktivt udnyttet i tidligere versioner af iOS fra før iOS 16.7.

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-41992: Bill Marczak fra The Citizen Lab i Munk School på University of Toronto og Maddie Stone fra Googles Threat Analysis Group

libxpc

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis få adgang til beskyttede brugerdata

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2023-41073: Zhipeng Huo (@R3dF09) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

Post tilføjet 26. september 2023

libxpc

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis slette filer, som den ikke har tilladelse til

Beskrivelse: Et problem med tilladelser er løst ved yderligere begrænsninger.

CVE-2023-40454: Zhipeng Huo (@R3dF09) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

Post tilføjet 26. september 2023

libxslt

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Behandling af webindhold kan afsløre følsomme oplysninger

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-40403: Dohyun Lee (@l33d0hyun) fra PK Security

Post tilføjet 26. september 2023

Maps

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret håndtering af buffere.

CVE-2023-40427: Adam M. og Wojciech Regula fra SecuRing (wojciechregula.blog)

Post tilføjet 26. september 2023

Pro Res

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-41063: Certik Skyfall Team

Post tilføjet 26. september 2023

Sandbox

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis overskrive vilkårlige arkiver

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller af grænser.

CVE-2023-40452: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Post tilføjet 26. september 2023

Sandbox

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Apps, der ikke fuldfører bekræftelseskontroller, åbner muligvis alligevel

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2023-41996: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit) og Mickey Jin (@patch1t)

Post tilføjet 26. september 2023

Security

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis omgå signaturgodkendelse. Apple er opmærksom på, at dette problem kan være blevet aktivt udnyttet i versioner af iOS fra før iOS 16.7.

Beskrivelse: Et problem med validering af certifikat er blevet løst.

CVE-2023-41991: Bill Marczak fra The Citizen Lab i Munk School på University of Toronto og Maddie Stone fra Googles Threat Analysis Group

Share Sheet

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme data, der logges, når en bruger deler et link

Beskrivelse: Et logikproblem er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2023-41070: Kirin (@Pwnrin)

Post tilføjet 26. september 2023

StorageKit

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis læse vilkårlige arkiver

Beskrivelse: Problemet er løst via forbedret godkendelse af symbolske links.

CVE-2023-41968: Mickey Jin (@patch1t), James Hutchins

Post tilføjet 26. september 2023

Yderligere anerkendelser

Apple Neural Engine

Vi vil gerne takke pattern-f (@pattern_F_) fra Ant Security Light-Year Lab for hjælpen.

Post tilføjet 22. december 2023

AppSandbox

Vi vil gerne takke Kirin (@Pwnrin) for hjælpen.

Post tilføjet 26. september 2023

Kernel

Vi vil gerne takke Bill Marczak fra The Citizen Lab i Munk School på University of Toronto og Maddie Stone fra Googles Threat Analysis Group for hjælpen.

libxml2

Vi vil gerne takke OSS-Fuzz og Ned Williamson fra Google Project Zero for hjælpen.

Post tilføjet 26. september 2023

WebKit

Vi vil gerne takke Khiem Tran og Narendra Bhati fra Suma Soft Pvt. Ltd, Pune (Indien) for hjælpen.

Post tilføjet 26. september 2023

WebRTC

Vi vil gerne takke en anonym programmør for hjælpen.

Post tilføjet 26. september 2023

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.