Oplad og tilslut med USB-C-stikket på din iPhone 15

USB-C er en universelt accepteret standard, der muliggør opladning, synkronisering af data og afspilning af lyd og video. iPhone 15-modeller har et USB-C-stik, som giver dig mulighed for at oplade og tilslutte en række forskellige enheder, herunder Mac, iPad, AirPods Pro (2. generation), eksterne lagerenheder og skærme.

Oplad din iPhone

Du kan oplade din iPhone med et USB-C-kabel og en strømforsyning, der er kompatibel med USB-C-standarden, inklusive USB Power Delivery – såsom det kabel, der følger med din iPhone. Disse kabler og strømforsyninger er bredt tilgængelige fra Apple og andre producenter.

Slut kablet til USB-C-stikket på din iPhone og til en kompatibel USB-C-strømforsyning. Sæt derefter strømforsyningen i en stikkontakt.

Hvis du har en 20 W USB-C-strømforsyning eller en USB-C-strømforsyning med højere watt (som den, der fulgte med din bærbare Mac-computer), kan du bruge den sammen med din iPhone for hurtigere opladning. Du kan også oplade din iPhone ved at slutte den til USB-C-porten på din computer.

Slut din iPhone til din iPad, Mac og andre computere

Du kan slutte din iPhone til din iPad, Mac og andre computere for at overføre data, f.eks. dine billeder og videoer, ved hjælp af et USB-C-kabel, der er kompatibelt med USB-C-standarden, såsom det kabel, der følger med din iPhone. Disse kabler er bredt tilgængelige fra Apple og andre producenter. Slut blot den ene ende af det medfølgende USB-C-opladerkabel til USB-C-stikket på din iPhone og den anden ende til USB-C-porten på din computer.

Din iPhone oplades, mens den er tilsluttet disse enheder. iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max understøtter hurtige USB 3.2 Gen 2-hastigheder på op til 10 Gbit/s, når du bruger et valgfrit USB 3-kabel.1

Oplad andre enheder med din iPhone 15

Du kan bruge din iPhone til at oplade dine AirPods, dit Apple Watch eller en anden lille enhed, der understøtter USB-strømforsyninger på op til 4,5 W.

• Hvis du har en anden enhed med et USB-C-stik, skal du slutte den til din iPhone med et USB-C-kabel, f.eks. det, der fulgte med din iPhone.

• Hvis du vil oplade en enhed, der har et Lightning-stik, skal du slutte den til din iPhone ved hjælp af et Apple USB-C til Lightning-kabel.

• Oplad dit Apple Watch ved at tilslutte en hurtig magnetisk Apple Watch-oplader til et USB-C-kabel direkte til din iPhone. Du kan også slutte det magnetiske opladerkabel til din iPhone med Apple USB-C til USB-mellemstikket.

Afspil lyd

Hvis du vil afspille lyd på iPhone, kan du bruge de integrerede højttalere, tilslutte AirPods eller andre Bluetooth-enheder eller bruge AirPlay. Du kan også bruge USB-C-stikket til at lytte med hovedtelefoner med ledning eller andet lydtilbehør, som f.eks. de nye EarPods (USB-C), der sælges separat.

Hvis du har brug for at afspille lyd gennem USB-C-stikket til andre højttalere eller hovedtelefoner, kan du tilslutte det med Apple USB-C til 3,5 mm-mellemstikket til hovedtelefoner eller Apple USB-C til Lightning-mellemstikket.

Sådan tilslutter du skærme

Du kan slutte din iPhone til eksterne skærme ved hjælp af USB-C-stikket, så du kan se video, billeder med mere på en større skærm. Afhængigt af hvilken skærm du tilslutter, har du muligvis brug for et mellemstik, såsom Apple USB-C Digital AV Multiport-mellemstik.

Når du tilslutter en ekstern skærm, viser den, hvad du ser på den indbyggede skærm på din iPhone, medmindre du bruger en app, der giver mulighed for at vælge en anden skærm (f.eks. en videoapp).

USB-C-skærme

iPhone bruger DisplayPort-protokollen til at understøtte tilslutning til USB-C-skærme med op til 4K-opløsning og 60 Hz.2

Hvis du vil slutte din iPhone til skærme med en høj opløsning, skal du bruge et USB-C-kabel, der understøtter USB 3.1 eller højere, såsom det kabel, der følger med skærmen, eller Thunderbolt 4 (USB-C) Pro-kablet (1 m), der sælges separat.2

iPhone understøtter også USB-C-skærme med højt dynamisk område (HDR). Du kan skifte mellem tilstandene SDR og HDR ved at gå til Indstillinger > Skærm og lysstyrke og vælge den tilsluttede skærm. Når du slår Tillad ændringer af skærmfunktionen til, matcher din iPhone billedfrekvensen og det dynamiske område for det indhold, der aktuelt afspilles.

Visse USB-C-skærme kan også oplade din iPhone, mens den er tilsluttet.

HDMI-skærme og tv’er

Du kan slutte din iPhone til en HDMI-skærm eller et tv med et USB-C til HDMI-mellemstik eller -kabel. Mellemstik og kabler, der understøtter HDMI 2.0, kan udsende video fra din iPhone i 4K-opløsning og 60 Hz.

Apple USB-C Digital AV Multiport-mellemstikket er kompatibelt med iPhone. Dette mellemstik kan udsende video fra iPhone i op til 4K-opløsning og 60 Hz,1 inklusive indhold i HDR10 eller Dolby Vision, hvis din skærm eller dit tv understøtter HDR.

Sådan tilslutter du andre enheder

USB-C-stikket på din iPhone kan også bruges til at tilslutte en række enheder, der er kompatible med USB-C-standarden, såsom:

• CarPlay-kompatible biler

• Eksterne lagringsenheder

• Skærme og eksterne skærme

• Mikrofoner

• Eksterne batterienheder

• USB til Ethernet-mellemstik

• SD-kort med SD-kort-mellemstik

USB-C-stikket på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max understøtter USB 3 til dataoverførsel, når det bruges med et USB-C-kabel, der understøtter USB 32. iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max understøtter også optagelse af ProRes-video direkte til en ekstern lagerenhed, op til 4K ved 60 billeder i sekundet.

Du skal muligvis bruge et mellemstik for at tilslutte nogle enheder til din iPhone. Her angives nogle gængse tilslutninger:

• Hvis den enhed, du tilslutter, har et USB-C-stik, skal du bruge et USB-C-kabel, der har et USB-C-stik i begge ender, f.eks. det kabel, der fulgte med din iPhone 15.1

• Hvis din bil har et USB-A-stik, kan du bruge et kompatibelt USB-C til USB-A-kabel.

• Hvis du vil bruge dit nuværende Lightning-tilbehør, kan du bruge USB-C til Lightning-mellemstikket, som understøtter strøm, data og lyd.

Enheder og kabler, der ikke er kompatible med USB-C-standarden, fungerer muligvis ikke som forventet. I nogle situationer kan USB-C-tilbehør og -kabler, såsom dem fra tredjeparter, forstyrre trådløse forbindelser. Hvis du oplever langsommere Wi-Fi eller mobilydeevne, mens du bruger USB-C-tilbehør, bør ydeevnen vende tilbage til normal, efter at tilbehøret er frakoblet. Hvis du vil forhindre fremtidig interferens, skal du fjerne det tilsluttede tilbehør, når du er færdig med at bruge det, eller prøve at bruge et andet kabel, såsom Thunderbolt 4 (USB-C) Pro-kablet (1 m), som er designet til at minimere interferens.

1. USB-C-kablet, der følger med din iPhone, understøtter opladning og USB 2-hastigheder. Hvis du vil bruge en USB 3-enhed, skal du bruge et kompatibelt USB 3-kabel, der understøtter 10 Gbit/s.

2. Thunderbolt 4 (USB-C) Pro-kablet (1 m) har et Thunderbolt-symbolThunderbolt-symbol for at skelne det fra et USB-C-kabel. Thunderbolt 4 (USB-C) Pro-kablet (1 m) er bagudkompatibelt med USB 3- og DisplayPort-protokoller.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.