Registrer sindstilstand og følelser, og foretag evalueringer af din mentale sundhed

Spor dit mentale velbefindende ved at registrere sindstilstand og følelser og ved at foretage evalueringer af din mentale sundhed for at forstå din nuværende risiko for depression og angst. Hvis du er bekymret over dit mentale helbred, skal du kontakte en læge.

Registrer følelse eller sindstilstand

Du kan vælge at registrere en følelse, du har lige nu, eller din overordnede sindstilstand for dagen.

På din iPhone eller iPad

1. Åbn appen Sundhed.

2. Hvis du er på din iPhone, skal du trykke på Browse. Hvis du bruger din iPad, skal du trykke på indholdsoversigtindholdsoversigt for at åbne indholdsoversigten.

3. Tryk på Mentalt velbefindende, og tryk derefter på Sindsstemning.

4. Hvis det er første gang, du registrerer noget, skal du trykke på Kom i gang. Ellers skal du trykke på Registrer.

5. Vælg Følelse for at registrere, hvordan du har det lige nu, eller Sindstilstand for at registrere, hvordan du generelt har det i dag.

Der er ikke angivet et alternativ til billede
  6. Træk i mærket for at vælge, hvordan du har det, og tryk derefter på Næste.

7. Tryk på de af de valgfrie ord, der bedst beskriver din følelse, og tryk derefter på Næste.

8. Tryk på de af de valgfrie ord, der beskriver det, der har størst indvirkning på dig, og tryk derefter på OK.

På dit Apple Watch

1. Åbn appen Mindfulness.

2. Tryk på Sindsstemning, og tryk derefter på Registrer, hvordan du har det lige nu eller Registrer, hvordan du generelt har haft det i dag.

Der er ikke angivet et alternativ til billede
  3. Drej på Digital Crown for at vælge en følelse, og tryk derefter på hakket øverst til højre.

4. Vælg de af de valgfrie ord, der bedst beskriver din følelse, og tryk derefter på hakket øverst til højre.

5. Vælg de af de valgfrie ord, der bedst beskriver det, der har størst indvirkning på dig, og tryk derefter på hakket øverst til højre.

Slå påmindelser til

1. Åbn appen Sundhed på din iPhone, og tryk derefter på Browse.

2. Tryk på Mentalt velbefindende, og tryk derefter på Sindsstemning.

3. Rul ned, og tryk på Valg.

4. Vælg at få en påmindelse i løbet af din dag eller ved slutningen af dagen, eller tryk på Tilføj påmindelse for at indstille et bestemt tidspunkt.

Der er ikke angivet et alternativ til billede

Du kan også trykke på Administrer Mindfulness i appen Apple Watch for at justere dine påmindelser i forhold til dit Apple Watch.

Du kan gøre det nemmere at registrere sindstilstand og følelser ved at tilføje widgetten Sundhed på din iPhone eller komplikationen Mindfulness på dit Apple Watch. Læs mere om, hvordan du føjer widgets til din låseskærm og tilpasser urskiven.

Foretag en evaluering af din mentale sundhed

Du kan bruge evalueringer af din mentale sundhed til bedre at forstå din nuværende risiko for depression og angst.

1. Åbn appen Sundhed på din iPhone eller iPad.

2. Hvis du er på din iPhone, skal du trykke på Browse. Hvis du bruger din iPad, skal du trykke på indholdsoversigtindholdsoversigt for at åbne indholdsoversigten.

3. Tryk på Mentalt velbefindende.

4. Tryk på Udfyld spørgeskema under Udnyt Sundhed bedre. Hvis du tidligere har foretaget en evaluering, skal du trykke på Risiko for angst eller Risiko for depression og derefter trykke på Udfyld spørgeskema.

5. Bekræft din alder, og tryk derefter på Start.

Der er ikke angivet et alternativ til billede
  6. Vælg dine svar på spørgsmålene, og tryk derefter på OK.

Evalueringen for depression kaldes PHQ-9 (Patient Health Questionnaire-9 – spørgeskemaet om depression), og evalueringen for angst kaldes GAD-7 (Generalized Anxiety Disorder-7 – spørgeskemaet om angst). PHQ-9 og GAD-7 er udviklet af lægerne Robert L. Spitzer, dr. Janet B.W. Williams, dr. Kurt Kroenke og kolleger vha. et legat fra Pfizer Inc.

Læs mere om brug af evalueringer af mental sundhed

Se og del indsigt i dit mentale velbefindende

Fra din iPhone eller iPad:

1. Åbn appen Sundhed.

2. Hvis du er på din iPhone, skal du trykke på Browse. Hvis du bruger din iPad, skal du trykke på indholdsoversigtindholdsoversigt for at åbne indholdsoversigten.

3. Tryk på Mentalt velbefindende, og tryk derefter på Sindsstemning.

4. Tryk på Vis i diagrammer.

5. Tryk på Tilstande, Associationer eller Livsstilsfaktorer for at se dine tidligere registreringer, faktorer, der er knyttet til dine registreringer, eller livsstilsfaktorer som Minutter med motion, Mindful-minutter, Søvn eller Tid i dagslys, som kan påvirke dit mentale velbefindende.

Der er ikke angivet et alternativ til billede

Hvis du deler dine sundhedsdata på en sikker måde, kan du vælge at dele dine oplysninger om Risiko for angst, Risiko for depression og Sindsstemning med venner og familie. Læs mere om, hvordan du deler og får vist sundhedsdata i appen Sundhed.

Slet en registrering af sindstilstand eller følelse eller en evaluering

Hvis du har registreret en sindstilstand eller følelse forkert eller ikke har foretaget en evaluering korrekt, kan du slette den.

1. Åbn appen Sundhed på din iPhone eller iPad.

2. Hvis du er på din iPhone, skal du trykke på Browse. Hvis du bruger din iPad, skal du trykke på indholdsoversigtindholdsoversigt for at åbne indholdsoversigten.

3. Tryk på Mentalt velbefindende.

4. Hvis du skal slette registrering af en følelse eller sindstilstand, skal du trykke på Sindsstemning. Hvis du skal slette en evaluering, skal du trykke på Risiko for angst eller Risiko for depression.

5. Rul ned, og tryk på Vis alle data.

6. Tryk på Rediger i det øverste højre hjørne.

7. Tryk på den røde sletteknapsletteknap ud for den eller de poster, du vil slette. Du kan også trykke på Slet alt.

Der er ikke angivet et alternativ til billede
  8. Tryk på OK.

Slå meddelelser om spørgeskemaer fra

Hvis du ikke ønsker at blive spurgt, om du vil foretage en evaluering af din mentale sundhed et par gange om året, eller hvis der er et mønster med ubehagelige sindstilstande, kan du slå Regelmæssige spørgeskemaer og Registrering af ubehag fra.

1. Åbn appen Sundhed på din iPhone eller iPad.

2. Hvis du er på din iPhone, skal du trykke på Gennemse. Hvis du bruger din iPad, skal du trykke på indholdsoversigtindholdsoversigt for at åbne indholdsoversigten.

3. Tryk på Mentalt velbefindende, og tryk derefter på Risiko for angst eller Risiko for depression.

4. Rul ned, og tryk på Valg.

5. Slå Regelmæssige spørgeskemaer og Registrering af ubehag fra.

Om anonymiteten af dine sundhedsdata

De oplysninger, du tilføjer om dig selv i appen Sundhed, er til din brug og deling. Du kan beslutte, hvilke oplysninger der skal ligge i appen Sundhed, samt hvem der kan tilgå dine data.

Når din telefon eller iPad er låst med en kode, Touch ID eller Face ID, er alle dine sundheds- og fitnessdata i appen Sundhed – ud over Nødinfo – krypteret. Alle sundhedsdata, der synkroniseres med iCloud, krypteres både under overførsel og på vores servere, og hvis du har en nyere version af watchOS og iOS med tofaktorgodkendelse og en kode, hvilket er standard, gemmes dine sundheds- og aktivitetsdata på en måde, så Apple ikke kan læse dem.

Det betyder, at når du bruger funktionerne for Mentalt velbefindende og har slået tofaktorgodkendelse til, er dine sundhedsdata, som synkroniseres med iCloud, krypteret fra start til slut, og Apple har ikke en nøgle til at dekryptere dine data og kan derfor ikke læse dem.

Der er ingen kliniker, der følger op på det, når du har foretaget evalueringerne af din mentale sundhed.