Om sikkerhedsindholdet i macOS Monterey 12.6.6

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i macOS Monterey 12.6.6.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apples sikkerhedsdokumenter henviser om muligt til sikkerhedsrisici med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

macOS Monterey 12.6.6

Udgivet 18. maj 2023

Accessibility

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Et anonymitetsproblem er løst ved forbedret redigering af private data for logposter.

CVE-2023-32388: Kirin (@Pwnrin)

AppleEvents

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Problemet blev løst med forbedret redigering af følsomme oplysninger.

CVE-2023-28191: Mickey Jin (@patch1t)

AppleMobileFileIntegrity

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret godkendelse.

CVE-2023-32411: Mickey Jin (@patch1t)

AppleMobileFileIntegrity

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis injicere kode i følsomme binære arkiver, der leveres med Xcode

Beskrivelse: Dette problem blev løst ved at gennemtvinge et mere robust kørselstidspunkt for de berørte binære arkiver på systemniveau.

CVE-2023-32383: James Duffy (mangoSecure)

Post tilføjet 21. december 2023

Contacts

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan observere ubeskyttede brugerdata

Beskrivelse: Et fortrolighedsproblem blev løst med forbedret håndtering af midlertidige arkiver.

CVE-2023-32386: Kirin (@Pwnrin)

CUPS

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En ikke-godkendt bruger kan muligvis få adgang til dokumenter, der er udskrevet for nylig

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2023-32360: Gerhard Muth

dcerpc

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En ekstern angriber kan muligvis forårsage pludselig applukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free-problem er løst gennem forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-32387: Dimitrios Tatsis fra Cisco Talos

Dev Tools

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En sandbox-app kan muligvis indsamle systemlogarkiver

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret godkendelse.

CVE-2023-27945: Mickey Jin (@patch1t)

GeoServices

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Et anonymitetsproblem er løst ved forbedret redigering af private data for logposter.

CVE-2023-32392: Adam M.

Post opdateret 21. december 2023

ImageIO

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandling af et skadeligt billede kan medføre afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-23535: ryuzaki

ImageIO

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandling af et billede kan medføre afvikling af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med bufferoverløb, som blev løst gennem forbedret kontrol af grænser.

CVE-2023-32384: Meysam Firouzi @R00tkitsmm, der arbejder med Trend Micro Zero Day Initiative

IOSurface

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan forårsage, at der lækkes en følsom kernestatus

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2023-32410: hou xuewei (@p1ay8y3ar) vmk msu

Kernel

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En sandbox-app kan muligvis overvåge alle netværksforbindelser på et system

Beskrivelse: Problemet er løst med yderligere tilladelseskontroller.

CVE-2023-27940: James Duffy (mangoSecure)

Kernel

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis få adgang til rodrettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er løst med forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2023-32413: Eloi Benoist-Vanderbeken (@elvanderb) fra Synacktiv (@Synacktiv), der arbejder for Trend Micro Zero Day Initiative

Kernel

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-32398: Adam Doupé fra ASU SEFCOM

LaunchServices

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan omgå Gatekeeper-kontrollerne

Beskrivelse: Et logikproblem er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2023-32352: Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing (wojciechregula.blog)

libxpc

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2023-32369: Jonathan Bar Or fra Microsoft, Anurag Bohra fra Microsoft og Michael Pearse fra Microsoft

libxpc

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis få adgang til rodrettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2023-32405: Thijs Alkemade (@xnyhps) fra Computest Sector 7

MallocStackLogging

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis få adgang til rodrettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret filhåndtering.

CVE-2023-32428: Gergely Kalman (@gergely_kalman)

Post tilføjet 21. december 2023

Metal

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2023-32407: Gergely Kalman (@gergely_kalman)

Model I/O

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandling af en 3D-model kan medføre afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2023-32375: Michael DePlante (@izobashi) fra Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2023-32382: Mickey Jin (@patch1t)

CVE-2023-32368: Mickey Jin (@patch1t)

Model I/O

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandling af en 3D-model kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2023-32380: Mickey Jin (@patch1t)

NetworkExtension

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Dette problem er løst med forbedret redigering af følsomme oplysninger.

CVE-2023-32403: Adam M.

Post opdateret 21. december 2023

PackageKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2023-32355: Mickey Jin (@patch1t)

Perl

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2023-32395: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Quick Look

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Parsing af et Office-dokument kan muligvis medføre uventet applukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med bufferoverløb, som blev løst gennem forbedret kontrol af grænser.

CVE-2023-32401: Holger Fuhrmannek fra Deutsche Telekom Security GmbH på vegne af BSI (German Federal Office for Information Security)

Post tilføjet 21. december 2023

Sandbox

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan bevare adgangen til systemkonfigurationsarkiver, efter at dens tilladelse er tilbagekaldt

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2023-32357: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit), Jeff Johnson, Koh M. Nakagawa fra FFRI Security, Inc., Kirin (@Pwnrin) og Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Shell

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2023-32397: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Telephony

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En ekstern angriber kan muligvis forårsage pludselig applukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free-problem er løst gennem forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-32412: Ivan Fratric fra Google Project Zero

TV App

Fås til: macOS Monterey

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret håndtering af buffere.

CVE-2023-32408: Adam M.

Yderligere anerkendelser

libxml2

Vi vil gerne takke OSS-Fuzz og Ned Williamson fra Google Project Zero for hjælpen.

Reminders

Vi vil gerne takke Kirin (@Pwnrin) for hjælpen.

Security

Vi vil gerne takke James Duffy (mangoSecure) for hjælpen.

Wi-Fi

Vi vil gerne takke Adam M. for hjælpen.

Post opdateret 21. december 2023

Wi-Fi Connectivity

Vi vil gerne takke Adam M. for hjælpen.

Post opdateret 21. december 2023

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.