Om sikkerhedsindholdet i macOS Ventura 13.2

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i macOS Ventura 13.2.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apples sikkerhedsdokumenter henviser om muligt til sikkerhedsrisici med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

macOS Ventura 13.2

Udgivet 23. januar 2023

AppleMobileFileIntegrity

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Problemet er løst ved hjælp af forbedret kontrol for at forhindre uautoriserede handlinger i at blive udført.

CVE-2023-32438: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security og Mickey Jin (@patch1t)

Post tilføjet 5. september 2023

AppleMobileFileIntegrity

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Dette problem blev løst ved at aktivere hardened runtime.

CVE-2023-23499: Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing (wojciechregula.blog)

Crash Reporter

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En bruger kan muligvis læse vilkårlige arkiver som rod

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er blevet løst med yderligere validering.

CVE-2023-23520: Cees Elzinga

Post tilføjet 20. februar 2023

curl

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Flere sikkerhedsproblemer i curl

Beskrivelse: Flere problemer blev løst ved at opdatere til curl version 7.86.0.

CVE-2022-42915

CVE-2022-42916

CVE-2022-32221

CVE-2022-35260

dcerpc

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Åbning af en skadelig Samba-netværksmappe kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med bufferoverløb blev løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2023-23539: Aleksandar Nikolic og Dimitrios Tatsis fra Cisco Talos

CVE-2023-23513: Dimitrios Tatsis og Aleksandar Nikolic fra Cisco Talos

Post opdateret 1. maj 2023

DiskArbitration

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Et krypteret drev kan gøres passivt og aktiveres af en anden bruger, uden at man bliver bedt om at indtaste adgangskoden

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2023-23493: Oliver Norpoth (@norpoth) fra KLIXX GmbH (klixx.com)

FontParser

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Behandling af et skriftarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode. Apple er opmærksom på, at dette problem kan være blevet aktivt udnyttet i tidligere versioner af iOS fra før iOS 15.7.1.

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret håndtering af buffere.

CVE-2023-41990: Apple

Post tilføjet 08. september 2023

Foundation

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode fra sin sandbox eller med bestemte hævede rettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-23530: Austin Emmitt (@alkalinesec), Senior Security Researcher fra Trellix Advanced Research Center

Post tilføjet 20. februar 2023, opdateret 01. maj 2023

Foundation

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode fra sin sandbox eller med bestemte hævede rettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-23531: Austin Emmitt (@alkalinesec), Senior Security Researcher fra Trellix Advanced Research Center

Post tilføjet 20. februar 2023, opdateret 01. maj 2023

ImageIO

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Behandling af et billede kan føre til DoS-angreb

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2023-23519: Meysam Firouzi @R00tkitSMM fra Mbition Mercedes-Benz Innovation Lab, Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit) og jzhu, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

Post opdateret 5. september 2023

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller af grænser.

CVE-2023-23507: En anonym programmør

Kernel

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-23516: Jordy Zomer (@pwningsystems)

Post tilføjet 1. maj 2023

Kernel

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan forårsage, at der lækkes en følsom kernestatus

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-23500: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) fra STAR Labs SG Pte. Ltd. (@starlabs_sg)

Kernel

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis fastslå opsætningen af kernehukommelsen

Beskrivelse: Et problem med afsløring af oplysninger er løst ved at fjerne den sårbare kode.

CVE-2023-23502: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) fra STAR Labs SG Pte. Ltd. (@starlabs_sg)

Kernel

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-23504: Adam Doupé fra ASU SEFCOM

libxpc

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis få adgang til følsomme brugerdata

Beskrivelse: Et tilladelsesproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2023-23506: Guilherme Rambo fra Best Buddy Apps (rambo.codes)

Mail Drafts

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Den oplyste oprindelige meddelelse kan være valgt fra den forkerte mail, når du videresender en mail fra en Exchange-konto

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2023-23498: Jose Lizandro Luevano

Post opdateret 1. maj 2023

Maps

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2023-23503: En anonym programmør

Messages

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En bruger kan sende en sms fra et sekundært eSIM, på trods af at en kontakt er indstillet til at bruge et primært eSIM

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2023-28208: freshman

Post tilføjet 5. september 2023

PackageKit

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis få adgang til rodrettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2023-23497: Mickey Jin (@patch1t)

Safari

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis få adgang til en brugers historik i Safari

Beskrivelse: Et tilladelsesproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2023-23510: Guilherme Rambo fra Best Buddy Apps (rambo.codes)

Safari

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Besøg på et website kan føre til en denial-of-service for appen

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret håndtering af buffere.

CVE-2023-23512: Adriatik Raci

Screen Time

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis få adgang til oplysninger om en brugers kontakter

Beskrivelse: Et anonymitetsproblem er løst ved forbedret redigering af private data for logposter.

CVE-2023-23505: Wojciech Reguła fra SecuRing (wojciechregula.blog) og Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Post opdateret 1. maj 2023

Vim

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Flere problemer i Vim

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-3705

Weather

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-23511: Wojciech Regula fra SecuRing (wojciechregula.blog) og en anonym programmør

WebKit

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Behandling af webindhold kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 248885
CVE-2023-32393: Francisco Alonso (@revskills)

Post tilføjet 28. juni 2023

WebKit

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

WebKit Bugzilla: 245464
CVE-2023-23496: ChengGang Wu, Yan Kang, YuHao Hu, Yue Sun, Jiming Wang, JiKai Ren og Hang Shu fra Institute of Computing Technology, Chinese Academy of Sciences

WebKit

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 248268
CVE-2023-23518: YeongHyeon Choi (@hyeon101010), Hyeon Park (@tree_segment), SeOk JEON (@_seokjeon), YoungSung Ahn (@_ZeroSung), JunSeo Bae (@snakebjs0107), Dohyun Lee (@l33d0hyun) fra Team ApplePIE

WebKit Bugzilla: 248268
CVE-2023-23517: YeongHyeon Choi (@hyeon101010), Hyeon Park (@tree_segment), SeOk JEON (@_seokjeon), YoungSung Ahn (@_ZeroSung), JunSeo Bae (@snakebjs0107), Dohyun Lee (@l33d0hyun) fra Team ApplePIE

Wi-Fi

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis afsløre kernehukommelsen.

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering

CVE-2023-23501: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) fra STAR Labs SG Pte. Ltd. (@starlabs_sg)

Windows Installer

Fås til: macOS Ventura

Effekt: En app kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed.

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2023-23508: Mickey Jin (@patch1t)

WebKit

Fås til: macOS Ventura

Effekt: Et HTML-dokument kan muligvis gengive iframes med følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedret sandbox-håndhævelse for iframe.

WebKit Bugzilla: 241753
CVE-2022-0108: Luan Herrera (@lbherrera_)

Post tilføjet 1. maj 2023

Yderligere anerkendelser

AppleMobileFileIntegrity

Vi vil gerne takke Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security for hjælpen.

Post tilføjet 1. maj 2023

Bluetooth

Vi vil gerne takke en anonym programmør for hjælpen.

Core Data

Vi vil gerne takke Austin Emmitt (@alkalinesec), Senior Security Researcher fra Trellix Advanced Research Center, for hjælpen.

Post tilføjet 08. september 2023

Kernel

Vi vil gerne takke Nick Stenning fra Replicate for hjælpen.

Shortcuts

Vi vil gerne takke Baibhav Anand Jha fra ReconWithMe og Cristian Dinca fra Tudor Vianu National High School of Computer Science, Rumænien for hjælpen.

WebKit

Vi vil gerne takke Eliya Stein fra Confiant for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.