Om sikkerhedsindholdet i watchOS 9.2

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i watchOS 9.2.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apples sikkerhedsdokumenter henviser om muligt til sikkerhedsrisici med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

watchOS 9.2

Udgivet 13. december 2022

Accessibility

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En bruger med fysisk adgang til et låst Apple Watch kan muligvis se brugerbilleder via tilgængelighedsfunktioner

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedrede begrænsninger.

CVE-2022-46717: Zitong Wu (吴梓桐) fra Zhuhai No.1 Middle School (珠海市第一中学)

Post tilføjet 6. juni 2023

Accounts

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En bruger kan muligvis se følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Problemet er løst via forbedret databeskyttelse.

CVE-2022-42843: Mickey Jin (@patch1t)

AppleAVD

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: Parsing af et skadeligt videoarkiv kan medføre kørsel af kernekode

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-46694: Andrey Labunets og Nikita Tarakanov

AppleMobileFileIntegrity

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En app kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Dette problem blev løst ved at aktivere hardened runtime.

CVE-2022-42865: Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing

CoreServices

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En app kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Flere problemer blev løst ved at fjerne den sårbare kode.

CVE-2022-42859: Mickey Jin (@patch1t), Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

ImageIO

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: Behandling af et skadeligt arkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-46693: Mickey Jin (@patch1t)

IOHIDFamily

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er løst med forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2022-42864: Tommy Muir (@Muirey03)

IOMobileFrameBuffer

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-46690: John Aakerblom (@jaakerblom)

iTunes Store

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En ekstern bruger kan muligvis forårsage pludselig applukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med parsing af URL-adresser. Problemet er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-42837: En anonym programmør

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er blevet løst med yderligere validering.

CVE-2022-46689: Ian Beer fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En fjernbruger kan få adgang til at køre kernekode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-42842: pattern-f (@pattern_F_) fra Ant Security Light-Year Lab

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En app med rodrettigheder kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-42845: Adam Doupé fra ASU SEFCOM

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En hacker med vilkårlig mulighed for at læse og skrive kan muligvis omgå markørgodkendelse. Apple er opmærksom på, at dette problem kan være blevet udnyttet i tidligere versioner af iOS fra før iOS 15.7.1.

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

CVE-2022-48618: Apple

Post tilføjet 9. januar 2024

libxml2

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En ekstern bruger kan muligvis forårsage pludselig applukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med heltalsoverløb er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-40303: Maddie Stone fra Google Project Zero

libxml2

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En ekstern bruger kan muligvis forårsage pludselig applukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-40304: Ned Williamson og Nathan Wachholz fra Google Project Zero

Preferences

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En app kan muligvis bruge vilkårlige rettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2022-42855: Ivan Fratric fra Google Project Zero

Post tilføjet 6. juni 2023

Safari

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: Et besøg på et websted, som bruger skadeligt indhold, kan medføre manipulering med brugergrænsefladen

Beskrivelse: Der var et problem med efterligning i håndteringen af URL-adresser. Problemet er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-46695: KirtiKumar Anandrao Ramchandani

Software Update

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En bruger kan muligvis opnå flere rettigheder

Beskrivelse: Der var et adgangsproblem med privilegerede API-kald. Problemet blev løst ved hjælp af yderligere begrænsninger.

CVE-2022-42849: Mickey Jin (@patch1t)

Weather

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedrede begrænsninger.

CVE-2022-46703: Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing og en anonym programmør

Post tilføjet 6. juni 2023

Weather

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret håndtering af buffere.

CVE-2022-42866: En anonym programmør

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: Besøg på et skadeligt websted kan medføre manipulering med adresselinjen

Beskrivelse: Der var et problem med efterligning i håndteringen af URL-adresser. Problemet er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-46705: Hyeon Park (@tree_segment) fra Team ApplePIE

Post tilføjet 6. juni 2023

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 245521
CVE-2022-42867: Maddie Stone fra Google Project Zero

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesforbrug er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 245466
CVE-2022-46691: En anonym programmør

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan omgå politikken om samme oprindelse

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

WebKit Bugzilla: 246783
CVE-2022-46692: KirtiKumar Anandrao Ramchandani

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: Behandling af skadeligt webindhold kan resultere i afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-42852: hazbinhotel, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

WebKit Bugzilla: 246942
CVE-2022-46696: Samuel Groß fra Google V8 Security

WebKit Bugzilla: 247562
CVE-2022-46700: Samuel Groß fra Google V8 Security

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: Behandling af skadeligt webindhold kan medføre afsløring af følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Et logikproblem er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-46698: Dohyun Lee (@l33d0hyun) fra SSD Secure Disclosure Labs & DNSLab, Korea Univ.

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 4 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

WebKit Bugzilla: 247420
CVE-2022-46699: Samuel Groß fra Google V8 Security

WebKit Bugzilla: 244622
CVE-2022-42863: En anonym programmør

Yderligere anerkendelser

Kernel

Vi vil gerne takke Zweig fra Kunlun Lab for hjælpen.

Safari Extensions

Vi vil gerne takke Oliver Dunk og Christian R. fra 1Password for hjælpen.

WebKit

Vi vil gerne takke en anonym programmør og scarlet for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.