Om Optimeret batteriopladning på dit Apple Watch

Optimeret batteriopladning gør det muligt for dit Apple Watch at lære fra dine daglige opladningsrutiner for at forbedre batteritiden. Og understøttede Apple Watch-modeller tilbyder yderligere optimering af batteriopladning med Optimeret opladningsgrænse.

Batteriets driftstid

Et batteris driftstid afhænger af dets kemiske alder, hvilket er mere end blot den tid, der er gået, siden batteriet blev fremstillet. Et batteris kemiske alder er et resultat af en kompleks kombination af faktorer, herunder temperaturhistorik og opladningsmønster.

Alle genopladelige batterier er forbrugskomponenter, der bliver mindre effektive, efterhånden som deres kemiske alder bliver højere. Efterhånden som litiumionbatterier bliver ældre, bliver mængden af opladning, de kan holde, mindre. Dette resulterer i forkortet batterilevetid og reduceret maksimal ydeevne.

Læs mere om batteri og ydeevne for Apple Watch, og hvordan du kan maksimere batteriets ydeevne og driftstid.

Sådan fungerer Optimeret batteriopladning

watchOS 7 og nyere versioner gør det muligt for dit Apple Watch at lære fra dine daglige opladningsrutiner for at forbedre batteritiden. Funktionen kaldes Optimeret batteriopladning og er designet til at reducere slid på dit batteri og forbedre dets levetid ved at reducere den tid, som dit Apple Watch bruger fuldt opladet. Optimeret batteriopladning er slået til som standard, når du indstiller dit Apple Watch eller efter opdatering til watchOS 7 eller senere.

Når funktionen er slået til, forsinker dit ur opladningen til over 80 % i visse situationer. I disse situationer forbliver urets batteriniveau mellem 75 % og 80 %. Dit ur bruger maskinlæring på enheden til at lære dine daglige opladningsrutiner at kende – dette betyder, at Optimeret batteriopladning kun aktiveres, når dit ur forudser, at det vil blive tilsluttet en oplader, hvor det skal sidde i et længere stykke tid. Algoritmen sigter mod at sikre, at dit Apple Watch stadig er fuldt opladet, når du fjerner det fra opladeren.

Du kan få dit ur til at oplade fuldt ud, før det er planlagt til at gøre det:

1. Sørg for, at dit Apple Watch er tilsluttet opladeren.

2. Tryk på dit ur for at få vist opladningsskærmen, og tryk derefter på cirklen med det grønne eller gule opladningssymbolNo alt supplied for Image.

3. Tryk på Oplad til fuld nu.

Dit Apple Watch bruger tid på at lære dine opladningsmønstre at kende, før det bruger Optimeret batteriopladning. Hvis dit Apple Watch er nyt, eller hvis du for nylig har opdateret til watchOS 7 eller nyere, vil der stå Udfører fuld opladning på opladningsskærmen.

Hvis du vil slå Optimeret batteriopladning fra:

1. Åbn appen Indstillinger på dit Apple Watch.

2. Rul ned, og tryk derefter på Batteri.

3. Tryk på Batteritilstand.

4. Slå Optimeret batteriopladning fra.

Optimeret batteriopladning i appen Indstillinger på Apple Watch.
  5. Vælg Sluk indtil i morgen eller Sluk.

Hvis du har et Apple Watch Ultra, er Optimeret batteriopladning altid slået til.

Optimeret opladningsgrænse på Apple Watch

Ud over Optimeret batteriopladning tilbyder understøttede Apple Watch-modeller også Optimeret opladningsgrænse. Med watchOS 10 er denne funktion tilgængelig på Apple Watch SE, Apple Watch Series 6 og nyere og Apple Watch Ultra og nyere. Optimeret opladningsgrænse lærer af din daglige brug for at fastslå, hvornår der skal oplades til en optimeret grænse, og hvornår der skal foretages en fuld opladning. Optimeret opladningsgrænse er som standard slået til, når du indstiller dit Apple Watch.

Når Optimeret opladningsgrænse er aktiv, vises en åben opladningsring, når du slutter dit Apple Watch til opladeren. Hvis du vil oplade dit ur ud over den optimerede grænse, skal du følge disse trin:

1. Sørg for, at dit Apple Watch er tilsluttet opladeren.

2. Tryk på dit ur for at få vist opladningsskærmen, og tryk derefter på cirklen med det grønne eller gule opladningssymbolNo alt supplied for Image.

3. Tryk på Oplad til fuld nu.

Skærm for Optimeret opladningsgrænse på Apple Watch Ultra.

Dit Apple Watch bruger tid på at lære dine opladningsmønstre at kende, før det bruger Optimeret batteriopladning eller Optimeret opladningsgrænse. Hvis dit Apple Watch er nyt, vil der stå Udfører fuld opladning på opladningsskærmen. Optimeret opladningsgrænse ændres dynamisk, afhængigt af hvordan du bruger dit Apple Watch. Baseret på dine brugsmønstre kan dit ur oplades til 100 % på nogle dage og mindre på andre.

Hvis du slår Optimeret opladningsgrænse fra, kan det øge slid på batteriet og reducere dets levetid.

Sådan slår du Optimeret opladningsgrænse fra på Apple Watch Series 9 eller Apple Watch Ultra og nyere:

1. Åbn appen Indstillinger på dit ur.

2. Rul ned, og tryk derefter på Batteri.

3. Tryk på Batteritilstand.

4. Slå Optimeret opladningsgrænse fra.

5. Vælg Sluk indtil i morgen eller Sluk.

På Apple Watch SE, Series 6, Series 7 og Series 8: Hvis du slår Optimeret batteriopladning fra, slås Optimeret opladningsgrænse også fra.

Optimeret batteriopladning aktiveres kun på visse lokaliteter

Optimeret batteriopladning er designet, så funktionen kun aktiveres på de lokaliteter, hvor du tilbringer mest tid, f.eks. hjemme og på arbejdet. Funktionen slås ikke til, når dine brugsrutiner varierer, f.eks. på rejser.

Hvis du slår lokalitetsindstillingerne til i appen Indstillinger på dit Apple Watch, kan Optimeret batteriopladning identificere situationer, hvor funktionen ikke skal bruges:

• Anonymitet og sikkerhed > Lokalitetstjenester > Lokalitetstjenester

• Anonymitet og sikkerhed > Lokalitetstjenester > Systemtjenester > Systemtilpasning

• Anonymitet og sikkerhed > Lokalitetstjenester > Systemtjenester > Væsentlige lokaliteter > Væsentlige lokaliteter

Ingen af funktionens oplysninger om lokalitet sendes til Apple.