Brug appen Dybde på Apple Watch Ultra

Læs mere om, hvordan du bruger appen Dybde på Apple Watch Ultra under undervandsaktiviteter til at måle vandtemperatur, varighed og dybde ned til 40 meter (130 fod).

Når du dyrker fritidsaktiviteter under vand som f.eks. snorkling, bassinsvømning og fridykning på lavt vand, kan appen Dybde vise varighed, dybde, vandtemperatur og sessionens maksimale dybde, mens du har været under vandet.

Undervandsaktiviteter er risikable. Appen Dybde er ikke en dykkercomputer og giver ikke oplysninger om dekompressionsstop, gasanalyse eller andre funktioner for fritidsdykning. Hvis du bruger Apple Watch Ultra, hvor fejl på enheden kan føre til dødsfald, personskade eller alvorlig miljøskade, skal du altid bruge en sekundær dybdemåler og timer/ur. Før du foretager et dyk, skal du sikre dig, at dit Apple Watch Ultra ikke har revner eller andre skader.

Åbn appen Dybde

Appen Dybde kan åbnes automatisk, når dit Apple Watch Ultra er under vand, eller du kan starte en session manuelt ved at åbne appen eller trykke på knappen Handling, hvis du har tilpasset den til at starte en dykkersession.

Du kan vælge, om appen Dybde skal åbnes automatisk, når du indstiller dit Apple Watch Ultra. Sådan ændrer du denne funktionsmåde senere:

1. Åbn appen Indstillinger på dit Apple Watch Ultra.

2. Tryk på Generelt, og tryk derefter på Automatisk start.

3. Se under Når under vand, og vælg en mulighed. Hvis du vælger Fra, forbliver dit ur på urskiven, og komplikationer såsom dybde og vandtemperatur opdateres ikke. Hvis du vælger Valgt app, åbnes den undervandskompatible app, du vælger, automatisk, når uret er under vand. Hvis du vælger Bliv på urskiven, forbliver dit ur på urskiven, og komplikationer vil fortsætte med at opdatere.

Du kan også ændre de måleenheder, som appen Dybde bruger:

1. Åbn appen Indstillinger på dit Apple Watch Ultra.

2. Tryk på Dybde.

3. Vælg fod eller meter for dybde og Fahrenheit eller Celsius for temperatur.

watchos-9-apple-watch-ultra-settings-depth-feet-selected

Start og afslut en session med appen Dybde

Appen Dybde åbnes og starter en session, når dit Apple Watch Ultra er under vand på en dybde på 1 meter eller mere. Hvis du ikke har indstillet appen til at åbne automatisk, og du vil starte en session, skal du trykke på appen Dybde eller trykke på knappen Handling, hvis du har konfigureret den til at åbne appen Dybde.

Når appen Dybde åbnes, aktiveres Undervandslås Hvis du vil optage en træning, f.eks. en svømmetur i havet, skal du åbne appen Træning og begynde træningen, før Apple Watch Ultra nedsænkes i vand.

Når du er færdig, skal du holde nede på Digital Crown for at slå Undervandslås fra og afslutte dit træningssessionen. Skærmen låses op, og en række toner afspilles for at rense for alt vand, der er tilbage i urets højttaler.

Dit Apple Watch Ultra er designet til at overholde EN13319. Appen Dybde fungerer ned til en maksimal dybde på 40 meter (130 fod). Hvis du går under denne dybde, bliver skærmen gul, og nogle funktioner på dit Apple Watch Ultra holder muligvis op med at fungere eller fungerer muligvis kun periodisk. Dybdesensoren på Apple Watch Ultra er nøjagtig til plus eller minus 1 meter.

Læs mere om dykning med Apple Watch Ultra

• Når du fritidsdykker, skal du altid følge alle retningslinjer, der er forbundet med de certificeringer og den uddannelse, du har modtaget. Brug altid en sekundær dybdemåler og timer/ur samt dekompressionstabeller.

• Magneter i alle Apple Watch-modeller kan påvirke nøjagtigheden af et eksternt kompas. Hvis du bruger et andet kompas under aktiviteter som dykning, vandreture eller navigation, skal du holde det adskilt fra Apple Watch, når du aflæser det eksterne kompas.

• Apple Watch Ultra bør kun bruges af uddannede dykkere til fritidsdyk ned til 40 meter (130 fod) eller mindre. Følg altid dykkersikkerhedsprotokoller, og dyk med en makker. Kontrollér funktionaliteten regelmæssigt under et dyk. Stig op på en sikker måde, hvis der synes at være nogen form for funktionsfejl. Der er altid en risiko for dykkersyge (DCS) ved ethvert dyk. Søg øjeblikkeligt medicinsk behandling, hvis du tror, du muligvis oplever dykkersyge.

• Apple Watch Ultra og dets dybdesensor er kompatible med tredjepartsapps, der kan fungere som dykkercomputer til fritidsdykning ned til 40 meter (130 fod). For at reducere risikoen for alvorlig eller dødelig personskade skal du læse og følge alle vejledninger og advarsler fra tredjepartsapps, som du bruger.

• Når du stiger op efter et dyk, vises der en samlet oversigt over dit dyk i appen Dybde, hvor lang tid du har tilbragt under vandet, din maksimale dybde og det vandtemperaturinterval, du oplevede. Hvis du afviser denne oversigt i appen Dybde, kan du se dataene for vandtemperatur og dybde i appen Sundhed, men ikke de andre målinger.

• Du kan finde flere oplysninger under Mål undervandstemperatur, varighed og dybde på Apple Watch Ultra i brugerhåndbogen til Apple Watch Ultra.

• Hvis du vil kontrollere, at dybdemåleren og vandforseglingerne på dit Apple Watch Ultra fungerer korrekt, kan du få en dybde- og vandforseglingstest fra Apple.