Om sikkerhedsindholdet i iOS 15.5 og iPadOS 15.5

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i iOS 15.5 og iPadOS 15.5.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apples sikkerhedsdokumenter henviser om muligt til sikkerhedsrisici med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

iOS 15.5 og iPadOS 15.5

Udgivet 16. maj 2022

AppleAVD

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et use-after-free problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-26702: En anonym programmør, Antonio Zekic (@antoniozekic) og John Aakerblom (@jaakerblom)

Post opdateret 16. marts 2023

AppleGraphicsControl

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af et skadeligt billedarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2022-26751: Michael DePlante (@izobashi) fra Trend Micros Zero Day Initiative

AVEVideoEncoder

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2022-26736: En anonym programmør

CVE-2022-26737: En anonym programmør

CVE-2022-26738: En anonym programmør

CVE-2022-26739: En anonym programmør

CVE-2022-26740: En anonym programmør

DriverKit

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-adgangsproblem er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2022-26763: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

FaceTime

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En app med rodrettigheder kan muligvis få adgang til en brugers private oplysninger

Beskrivelse: Dette problem blev løst ved at aktivere hardened runtime.

CVE-2022-32781: Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing

Post tilføjet 6. juli 2022

GPU Drivers

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2022-26744: en anonym programmør

ImageIO

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En ekstern hacker kan muligvis forårsage pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med heltalsoverløb er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-26711: actae0n fra Blacksun Hackers Club, der samarbejder med Trend Micro Zero Day Initiative

IOKit

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er løst ved forbedret låsning.

CVE-2022-26701: chenyuwang (@mzzzz__) fra Tencent Security Xuanwu Lab

IOSurfaceAccelerator

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2022-26771: en anonym programmør

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2022-26714: Peter Nguyễn Vũ Hoàng (@peternguyen14) fra STAR Labs (@starlabs_sg)

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et use-after-free problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-26757: Ned Williamson fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En hacker, der allerede har opnået kørsel af kernekode, kan muligvis være i stand til at omgå løsning af kernehukommelsen

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2022-26764: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En hacker med vilkårlig mulighed for at læse og skrive kan muligvis omgå markørgodkendelse

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er løst med forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2022-26765: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

LaunchServices

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En sandbox-proces kan muligvis gå uden om sandbox-begrænsningerne

Beskrivelse: Et adgangsproblem blev løst via yderligere sandbox-begrænsninger på tredjepartsapps.

CVE-2022-26706: Arsenii Kostromin (0x3c3e), Jonathan Bar Or fra Microsoft

Post opdateret 6. juli 2022

libresolv

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En hacker kan forårsage uventet programafslutning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med heltalsoverløb er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-26775: Max Shavrick (@_mxms) fra Googles sikkerhedsteam

Post tilføjet 21. juni 2022

libresolv

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En hacker kan forårsage uventet programafslutning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-26708: Max Shavrick (@_mxms) fra Googles sikkerhedsteam

Post tilføjet 21. juni 2022

libresolv

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En ekstern bruger kan muligvis forårsage DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-32790: Max Shavrick (@_mxms) fra Googles sikkerhedsteam

Post tilføjet 21. juni 2022

libresolv

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En hacker kan forårsage uventet programafslutning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-26776: Max Shavrick (@_mxms) fra Googles sikkerhedsteam, Zubair Ashraf fra Crowdstrike

Post tilføjet 21. juni 2022

libxml2

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En ekstern hacker kan muligvis forårsage pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-23308

Noter

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af et stort input kan medføre DoS (Denial of Service)

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-22673: Abhay Kailasia (@abhay_kailasia) fra Lakshmi Narain College of Technology Bhopal

Safari Private Browsing

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt websted kan muligvis spore brugerne i funktionen Privat browser i Safari

Beskrivelse: Der var et logikproblem, som er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2022-26731: En anonym programmør

Security

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis omgå signaturgodkendelse

Beskrivelse: Et problem med parsing af certifikat er løst ved hjælp af forbedrede kontroller.

CVE-2022-26766: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

Shortcuts

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En person med fysisk adgang til en iOS-enhed kan muligvis få adgang til fotos fra låseskærmen

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2022-26703: Salman Syed (@slmnsd551)

Spotlight

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En app kan muligvis få adgang til ekstra rettigheder

Beskrivelse: Der var et godkendelsesproblem i håndteringen af symbolske links. Problemet er løst ved forbedret godkendelse af symbolske links.

CVE-2022-26704: Gergely Kalman (@gergely_kalman) og Joshua Mason fra Mandiant

Post tilføjet 21. december 2023

TCC

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En app kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-26726: Antonio Cheong Yu Xuan fra YCISCQ

Post tilføjet 16. marts 2023

WebKit

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kodekørsel

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

WebKit Bugzilla: 238178
CVE-2022-26700: ryuzaki

WebKit

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 236950
CVE-2022-26709: Chijin Zhou fra ShuiMuYuLin Ltd og Tsinghua wingtecher lab

WebKit Bugzilla: 237475
CVE-2022-26710: Chijin Zhou fra ShuiMuYuLin Ltd og Tsinghua wingtecher lab

WebKit Bugzilla: 238171
CVE-2022-26717: Jeonghoon Shin fra Theori

WebKit

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

WebKit Bugzilla: 238183
CVE-2022-26716: SorryMybad (@S0rryMybad) fra Kunlun Lab

WebKit Bugzilla: 238699
CVE-2022-26719: Dongzhuo Zhao, der arbejder med ADLab fra Venustech

WebRTC

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Eksempelvisning af egen video i et webRTC-opkald kan blive afbrudt, hvis brugeren besvarer et telefonopkald

Beskrivelse: Et logikproblem i håndteringen af samtidige medier blev løst med forbedret statusadministration.

WebKit Bugzilla: 237524
CVE-2022-22677: en anonym programmør

Wi-Fi

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis afsløre beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2022-26745: Scarlet Raine

Post opdateret 6. juli 2022

Wi-Fi

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2022-26760: 08Tc3wBB fra ZecOps Mobile EDR Team

Wi-Fi

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En ekstern hacker kan muligvis fremkalde et Denial of Service-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2015-4142: Kostya Kortchinsky fra Googles sikkerhedsteam

Wi-Fi

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-26762: Wang Yu fra Cyberserval

Yderligere anerkendelser

AppleMobileFileIntegrity

Vi vil gerne takke Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing for hjælpen.

FaceTime

Vi vil gerne takke Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing for hjælpen.

FileVault

Vi vil gerne takke Benjamin Adolphi fra Promon Germany GmbH for hjælpen.

Post tilføjet 16. marts 2023

WebKit

Vi vil gerne takke James Lee og en anonym programmør for hjælpen.

Post opdateret 25. maj 2022

Wi-Fi

Vi vil gerne takke 08Tc3wBB fra ZecOps Mobile EDR Team for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.