Brug Registrering af ulykke på iPhone eller Apple Watch til at tilkalde hjælp, hvis der er sket en ulykke

Hvis din iPhone eller dit Apple Watch registrerer en alvorlig bilulykke, kan din enhed hjælpe dig med at oprette forbindelse til alarmcentralen.

iPhone- og Apple Watch-modeller, der fungerer med Registrering af ulykke

Registrering af ulykke fungerer på disse iPhone- og Apple Watch-modeller:

• iPhone 14 eller en nyere model (alle modeller) med iOS 16 eller en nyere version

• Apple Watch Series 8 eller en nyere model, Apple Watch SE (2. generation) og Apple Watch Ultra eller en nyere model med watchOS 9 eller en nyere version

Nødopkald bruger en mobilforbindelse eller Wi-Fi-opkald med en internetforbindelse fra dit Apple Watch eller din iPhone.

Sådan fungerer Registrering af ulykke på din iPhone og dit Apple Watch

Registrering af ulykke er designet til at registrere alvorlige bilulykker – f.eks. frontkollisioner, sidekollisioner, bagendekollisioner og væltede biler – der involverer personbiler, minivans, SUV'er, pickuptrucks og andre personbiler.

Din iPhone og dit Apple Watch kan registrere alvorlige bilulykker

Når der registreres en alvorlig bilulykke, udsender din iPhone eller dit Apple Watch en alarm og viser en advarsel1.

• Din iPhone læser advarslen, hvis du ikke kan se skærmen. Hvis du kun har din telefon, viser skærmen mærket Nødopkald, og din telefon kan ringe til alarmcentralen.

• Dit Apple Watch udsender lyde og trykker på dit håndled, og det tjekker ind med dig på skærmen. Hvis du kun har dit ur, viser skærmen mærket Nødopkald. Hvis du har et ur med mobilforbindelse, eller dit ur har forbindelse til Wi-Fi, kan det ringe til alarmcentralen.

• Hvis du har din iPhone og dit Apple Watch, vises mærket Nødopkald kun på dit ur, opkaldet forbindes, og lyden fra opkaldet afspilles fra dit ur.

• Hvis du har mulighed for det, kan du vælge at ringe til alarmcentralen eller afvise alarmen.

• Hvis du ikke kan svare, ringer din enhed automatisk til alarmcentralen efter 20 sekunder.

• Hvis du har tilføjet nødkontakter, sender din enhed en besked for at dele din lokalitet og fortælle dem, at du har været i en alvorlig bilulykke.

• Hvis du har indstillet Nødinfo, viser din enhed mærket Nødinfo, så redningsfolk kan få adgang til oplysninger om dit helbred.

Hvis køretøjet har sin egen indbyggede metode til at registrere en ulykke og foretage et opkald, fortsætter denne proces uden ændringer. Registrering af ulykke afbryder ikke nødopkald, der allerede er i gang på din iPhone. Registrering af ulykke afbryder igangværende opkald, der ikke er nødopkald, på din iPhone eller dit Apple Watch.

Indstil din enhed til en nødsituation

På understøttede iPhone- og Apple Watch-modeller er Registrering af ulykke som standard slået til. Du kan også udføre disse trin for at sikre, at din enhed er i stand til at dele de oplysninger, som dine nødkontakter og redningsfolk har brug for.

• Hvis du vil advare dine nødkontakter og dele nødinfo med redningsfolk, skal du indstille din Nødinfo og dine nødkontakter i appen Sundhed.

• Hvis du vil dele din lokalitet med dine nødkontakter, skal du slå Lokalitetstjenester til for Nødopkald SOS: På din iPhone skal du trykke på Indstillinger > Anonymitet og sikkerhed > Lokalitetstjenester > Systemtjenester og sørge for, at Nødopkald og SOS er slået til.

Foretag et nødopkald på din iPhone eller dit Apple Watch efter en alvorlig bilulykke

Din iPhone eller dit Apple Watch kan oprette forbindelse til alarmcentralen efter en alvorlig bilulykke, også selvom du ikke reagerer2,3.

Hvis du har eller iPhone 14 eller en nyere model (alle modeller) kan notifikationer fra Registrering af ulykke til alarmcentralen blive kommunikeret af Nødopkald SOS via satellit, når du er uden for mobil- og Wi-Fi-dækning, hvor Nødopkald SOS via satellit er tilgængelig. Læs mere om Nødopkald SOS via satellit.

Hvis du er i stand til at reagere

• Hvis du har brug for at kontakte alarmcentralen, skal du skubbe mærket Nødopkald på skærmen på din enhed. Din enhed foretager opkaldet til alarmcentralen, og du kan tale med en redningsarbejder.

• Hvis opkaldet er i gang, men du ikke har brug for alarmcentralen, må du ikke lægge på. Vent, indtil der bliver svaret, og forklar derefter, at du ikke har brug for hjælp.

Hvis du ikke reagerer

• Hvis du ikke har startet et opkald eller ikke har annulleret advarslen efter 10 sekunder, starter din enhed endnu en nedtælling på 10 sekunder. Under denne nedtælling laver din enhed høje lyde for at få din opmærksomhed. Din iPhone vibrerer voldsomt, og dit Apple Watch trykker voldsomt.

Når du ikke reagerer, kontakter din iPhone alarmcentralen og afspiller en optaget besked
  • Hvis du stadig ikke har svaret, ringer din enhed til alarmcentralen, når nedtællingen slutter.

• Når din enhed foretager dette automatiske opkald, afspiller den en lydbesked, der kører flere gange, til redningsfolk, og den afspilles højt via enhedens højttalere. Denne besked informerer alarmcentralen om, at din Apple-enhed har registreret en alvorlig bilulykke, og at du ikke reagerer. Den angiver også dine anslåede bredde- og længdegradskoordinater med en søgeradius.

• Beskeden afspilles på det primære sprog i det land, du befinder dig i, og gentages med fem sekunders mellemrum. Efter første afspilning afspilles beskeden med reduceret lydstyrke, så du eller nogen i nærheden kan tale i opkaldet til alarmcentralen. Du kan også stoppe den optagede besked.

Slå Registrering af ulykke fra

Du kan slå alarmer og automatiske nødopkald fra efter en alvorlig bilulykke. Når du slår disse alarmer og opkald fra på en af dine parrede enheder, slår du dem automatisk fra på dine andre parrede enheder.

På din iPhone

1. Åbn appen Indstillinger.

2. Tryk på Nødopkald SOS.

3. Slå Opkald efter alvorlig ulykke fra.

På dit Apple Watch

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone.

2. På fanen Mit ur skal du trykke på Nødopkald SOS.

3. Slå Opkald efter alvorlig ulykke fra.

Registrering af ulykke og anonymitet

Sensordata fra dine enheder bruges til at registrere alvorlige bilulykker. Alle sensordata, der bruges til at registrere alvorlige bilulykker, behandles på enheden og kasseres, efter at en ulykke er registreret, medmindre du accepterer at dele dine data for at forbedre Registrering af ulykke. Mikrofonen på din iPhone bruges f.eks. til at registrere høje lydniveauer, der er karakteristiske for ulykker. Hvis du accepterer at dele dine data for at forbedre Registrering af ulykke, deles lydniveauerne med Apple. Ubehandlet lyd indsamles eller gemmes aldrig med henblik på at registrere ulykker eller for at forbedre Registrering af ulykke.

Hvis din iPhone eller dit Apple Watch registrerer en alvorlig bilulykke og kontakter alarmcentralen, inkluderes din enheds lokalitet som breddegrads- og længdegradskoordinater. Opkaldet deler din lokalitet, uanset om du har aktiveret Lokalitetstjenester.4

1. Registrering af ulykke kan ikke registrere alle bilulykker.

2. Hvis du ikke reagerer, og der er flere nødopkaldsnumre i dit land eller område, ringes der automatisk til et enkelt nødopkaldsnummer.

3. I nogle områder kræver det lokale nødsystem muligvis manuelt input, når nødopkaldet opretter forbindelse, f.eks. “Tryk på 1 for …“ I disse meget sjældne tilfælde er det ikke muligt at vælge menupunktet automatisk for at fuldføre notifikationen til alarmcentralen, men dine nødkontakter får stadig besked.

4. Lokalitetsdeling med alarmcentralen varierer efter land og område og er muligvis ikke tilgængelig overalt.