Kopier og oversæt tekst fra fotos på din iPhone eller iPad

Du kan bruge Livetekst til at kopiere og dele tekst i fotos eller videoer, oversætte mellem sprog, foretage et opkald og mere.

Brug Livetekst til at hente oplysninger fra fotos, videoer og billeder

Livetekst genkender oplysninger i fotos, videoer og billeder, som du finder online. Det betyder, at du kan foretage et opkald, sende en e-mail eller få rutevejledning med et tryk. Du kan også bruge Livetekst i appen Kamera, eller når du bruger Kamera i apps som Noter eller Påmindelser – ret kameraet mod et foto eller billede med tekst, og tryk på knappen Livetekst knappen Registrer tekst.

Sådan aktiverer du Livetekst for alle understøttede sprog:

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på Generelt.
  3. Tryk på Sprog & område, og aktiver derefter Livetekst.

Du skal have en iPhone XS, iPhone XR eller en nyere version med iOS 15 for at kunne bruge Livetekst.

Livetekst er også tilgængelig på iPad Pro 12,9" (3. generation) eller nyere modeller, iPad Pro 11" (alle modeller), iPad Air (3. generation) eller nyere modeller, iPad (8. generation) eller nyere modeller og iPad mini (5. generation) eller nyere modeller med iPadOS 15.1 eller nyere.

Hvis du vil bruge Livetekst til video, skal du have iOS 16 eller nyere eller iPadOS 16 eller nyere.

Fremhævning af tekst på et foto af en plakat fra Cat Adoption Day for at vise knappen Livetekst

Kopier tekst i et foto, en video eller et billede

1. Åbn appen Fotos, og vælg et foto eller en video, eller vælg et billede online.
  2. Tryk og hold fingeren nede på et ord, og flyt grebene for at justere markeringen. Hvis teksten er i en video, skal du først sætte videoen på pause.
  3. Tryk på Kopier. Tryk på Vælg alt for at markere alt tekst på fotoet.

Når du har kopieret teksten, kan du indsætte den i en anden app eller dele den med andre. Hvis du vil fremhæve al tekst på et foto eller billede, skal du markere et foto eller et billede og derefter trykke på knappen Livetekst knappen Registrer tekst i nederste højre hjørne på fotoet.

I iOS 16 og nyere versioner kan du også isolere motivet på et foto og kopiere eller dele det via apps som Beskeder eller Mail.

Mulighederne for at foretage et opkald eller sende en e-mail med Livetekst på iPhone

Foretag et opkald, eller send en e-mail

1. Åbn et foto eller en video, eller vælg et billede online. Hvis teksten er i en video, skal du først sætte videoen på pause.
  2. Tryk på knappen Livetekst knappen Registrer tekst.
  3. Tryk på det telefonnummer eller den e-mailadresse, der vises, for at ringe eller sende en e-mail. Afhængigt af fotoet, billedet eller webstedet får du måske mulighed for at foretage et FaceTime-opkald eller føje til kontakter.

Brug Livetekst til at oversætte en ingrediens i en opskrift på blåbærmuffins

Oversæt tekst i et foto, en video eller et billede

1. Åbn et foto eller en video, eller vælg et billede online. Hvis teksten er i en video, skal du først sætte videoen på pause.
  2. Tryk på knappen Livetekst knappen Registrer tekst.
  3. Tryk på Oversæt. Du skal muligvis trykke på Fortsæt og derefter vælge, hvilket sprog der skal oversættes til. Ellers skal du trykke på Skift sprog.

Du kan også oversætte tekst fra billeder i appen Oversæt.

Læs om, hvilke områder og sprog der understøtter Livetekst i øjeblikket.

En iPhone-bruger slår ordet

Søg med tekst fra dine billeder

1. Åbn et foto eller en video, eller vælg et billede online.
  2. Tryk og hold fingeren nede på et ord, og flyt grebene for at justere markeringen. Hvis teksten er i en video, skal du først sætte videoen på pause.
  3. Tryk på Slå op.

Hvis du trykker på Slå op og kun markerer ét ord, vises en ordbog. Hvis du vælger mere end ét ord, vises foreslåede websteder fra Siri og andre ressourcer om emnet.