Rediger HDR-video optaget på en iPhone eller iPad

Du kan bruge Apple-apps som Clips, iMovie og Final Cut Pro til at redigere og dele Dolby Vision High Dynamic Range (HDR)-videoer, som er optaget på visse iPhone- og iPad-modeller.

iPhone 12, iPhone 13 og visse iPad-modeller kan optage video i Dolby Vision HDR. Du kan kontrollere, om din enhed er indstillet til at optage HDR-video, ved at gå til Indstillinger > Kamera > Optag video og se, om HDR-video er slået til.

Hvis du vil vide, om din enhed understøtter afspilning af video i HDR, kan optage video i HDR eller begge dele, skal du finde din iPhone-model eller iPad-model og derefter kontrollere specifikationerne.

Læs mere om, hvordan du afspiller og optager HDR-video på din iPhone og iPad

Rediger HDR-video med Clips på iPhone og iPad

Med appen Clips kan du oprette et nyt projekt og optage HDR-video direkte fra appen, eller du kan importere et HDR-videoklip, som er optaget på din enhed.

Læs om, hvordan du bruger appen Clips

Rediger HDR-video med iMovie på iPhone eller iPad

I iMovie til iOS og iPadOS kan du tilføje HDR-video, der er optaget på din enhed, i dit iMovie-projekt. Når du deler din film, skal du trykke på Indstillinger og derefter slå HDR til for at eksportere din film til HDR. Hvis du vil dele en SDR-version (Standard Dynamic Range) af din film, skal du slå HDR fra.

Læs mere om, hvordan du bruger iMovie på iPhone

Læs mere om, hvordan du bruger iMovie på iPad

Rediger HDR-video med iMovie på Mac

I iMovie version 10.2 eller nyere på Mac kan du importere HDR-video til et iMovie-projekt. Hvis du har importeret HDR-video i en tidligere version af iMovie, skal du importere den igen for at få den vist korrekt. Du kan dele fra iMovie i SDR.

Hvis du vil dele et iMovie til macOS-projekt i HDR, skal du eksportere dit iMovie-projekt til Final Cut Pro og derefter dele ved hjælp af Final Cut Pro. Når du sender en film til Final Cut Pro, kopieres projektfilen og de mediearkiver, der bruges i projektet, til dit Final Cut Pro-bibliotek. Du skal installere Final Cut Pro eller prøveversionen af Final Cut Pro på din Mac. Vælg derefter Arkiv > Send fil til Final Cut Pro i iMovie. Hvis du vil dele dit projekt fra Final Cut Pro, skal du følge trinnene i afsnittet om Final Cut Pro nedenfor.

Læs mere om, hvordan du kan sende iMovie-projekter til Final Cut Pro

Rediger HDR-video med Final Cut Pro på Mac

1. Opret et nyt Final Cut Pro-bibliotek, og indstil farvebehandling for biblioteket til Wide Gamut HDR (Bredt farveområde HDR).

2. Importer HDR-video, der er optaget på iPhone. Du kan importere HDR-video direkte fra din iPhone eller fra appen Fotos.

3. Opret et nyt projekt, og indstil farveområdet for dit projekt til Wide Gamut HDR - Rec. 2020 HLG (Bredt farveområde HDR – Rec. 2020 HLG).

4. Rediger dit projekt.

5. Du får den højeste kvalitet ved at eksportere et HLG-masterarkiv eller dele til Apple-enheder med videocodec indstillet til HEVC 10-bit.

Del et HDR-projekt fra Final Cut Pro på YouTube

Hvis du vil overføre en HDR-version af dit projekt til YouTube, skal du eksportere et HLG-masterarkiv eller dele til Apple-enheder og derefter overføre videoarkivet til YouTube ved hjælp af en webbrowser som Safari.