Sådan deaktiveres SMB 1 eller NetBIOS i macOS

Se, hvordan du deaktiverer SMB 1 eller NetBIOS for at forhindre failover.

Denne artikel er beregnet til administratorer af virksomheds- og uddannelsessystemer.

Når du opretter udgående forbindelser til servere, er SMB 1 og NetBIOS aktiveret som standard i macOS for at forbedre kompatibiliteten med produkter fra andre producenter. macOS vil forsøge at bruge de nyere versioner af SMB samt DNS og port 445 med failover til port 139 og SMB 1 efter behov. Du kan deaktivere SMB 1 eller NetBIOS for at forhindre denne failover.

For at deaktivere SMB 1 skal du tilføje følgende linje i filen /etc/nsmb.conf:

protocol_vers_map=6

For at deaktivere NetBIOS skal du tilføje følgende linje i filen /etc/nsmb.conf:

port445=no_netbios

Filen /etc/nsmb.conf findes ikke som standard. For at oprette filen og anvende begge ovenstående ændringer skal du bruge følgende Terminal-kommandoer:

echo "[default]" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf echo "protocol_vers_map=6" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf echo "port445=no_netbios" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf

Hvis du vil fortryde ovenstående ændringer, kan du bare slette filen /etc/nsmb.conf.

Som standard accepterer macOS ikke SMB-forbindelser. Hvis du har konfigureret din Mac-computer til at være en filserver i fildelingsindstillinger, kan du deaktivere SMB 1, men fortsætte med at tillade SMB 2- og 3-forbindelser. Brug følgende kommandoer:

sudo scutil --prefs com.apple.smb.server.plist get / d.add ProtocolVersionMap # 6 set / commit apply quit

For at fortryde ovenstående ændring skal du køre følgende kommandoer:

sudo scutil --prefs com.apple.smb.server.plist get / d.add ProtocolVersionMap # 7 set / commit apply quit

For at deaktivere netbiosd-navneregistrering skal du køre følgende kommando:

sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.netbiosd.plist

For at bekræfte, at netbiosd ikke kører, skal du køre følgende kommando: Hvis ingen resultater returneres, kører netbiosd ikke:

sudo ps aux | grep -i netbiosd | grep -v grep

For at fortryde denne ændring skal du køre følgende kommando:

sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.netbiosd.plist