Spor dine niveauer for kredsløbskondition

Dit Apple Watch kan anslå dit niveau for kredsløbskondition og sende dig en notifikation, når det er lavt.

Om kredsløbskondition

Kredsløbskondition er en måling af dit maks. VO2, hvilket er den maksimale mængde ilt, som din krop kan forbruge under træning. Dit niveau for kredsløbskondition kan være en målestok for dit overordnede helbred og give et fingerpeg om din langsigtede sundhed. Dit Apple Watch kan anslå din kredsløbskondition ved at måle, hvor hårdt dit hjerte arbejder under en udendørs gåtur, en udendørs løbetur eller vandretur i appen Træning.

Du får en notifikation, hvis dit niveau for kredsløbskondition er lavt for din alder og dit køn. Hvis dit niveau for kredsløbskondition forbliver lavt, får du flere notifikationer.

De fleste personer kan forbedre deres maks. VO2 Visse tilstande eller medicin, der begrænser din puls, kan dog forårsage en overvurdering af dit maks. VO2.

ios15-iphone12-pro-sundhed-gennemse-kredsløbskondition

Sådan får du vist data for kredsløbskondition

1. Åbn appen Sundhed på din iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruger din iPhone, skal du trykke på fanen Browse. Hvis du er på din iPad, skal du trykke på indholdsoversigten for at åbne indholdsoversigten.

3. Tryk på Hjerte, og tryk derefter på Kredsløbskondition.

4. Tryk på D, U eller Å for at få vist dit gennemsnit for en dag, uge eller et år.

5. Tryk på Vis alle niveauer for kredsløbskondition.

6. Tryk på et niveau for kredsløbskondition for at sammenligne dine resultater med andre niveauer baseret på din alder og køn

Du kan også trykke på knappen Vis oplysningerøverst til højre for at se de gennemsnitlige konditionsniveauer for alle aldre for Kvinde, Mand eller Alle.

Sådan anslår Apple Watch dine niveauer for kredsløbskondition

Apple Watch Series 3 eller nyere kan anslå dit maksimale VO2 ved hjælp af hjerte- og bevægelsessensorer under en udendørs gåtur, en udendørs løbetur eller en vandretur i appen Træning. Apple Watch understøtter et maksimalt VO-interval2 på 14-65 ml/kg/min, der er godkendt for brugere på 20 år eller derover.

For at anslå dit niveau for kredsløbskondition, tager dit Apple Watch også højde for:

• Alder

• Køn

• Vægt

• Højde

• Medicin, der kan påvirke din puls.

Det første skøn kommer tidligst efter 24 timer, hvor du har haft dit Apple Watch på, efterfulgt af flere træninger i form af udendørs gåture, udendørs løbeture eller vandreture* og passive målinger med dit Apple Watch.

Hvis appen Sundhed registrerer, at dine tidligere estimater for kredsløbskondition kunne være mere nøjagtige, har du mulighed for at opdatere dine data. I Kredsløbskondition skal du trykke på Opdater under Opdater dine data. Når du har opdateret, viser meddelelsen Data om kredsløbskondition opdateret dig resultaterne af opdateringen, og hvordan dine estimater er ændret.

Læs mere

* Push-træninger understøttes ikke.