Slet indbyggede Apple-apps fra hjemmeskærmen på din iOS 14- eller iPadOS-enhed eller dit Apple Watch

Med iOS 14 og iPadOS kan du slette nogle af de indbyggede Apple-apps fra din iPhone, iPad, iPod touch eller dit Apple Watch.

Når du sletter en indbygget app fra din enhed, sletter du også alle relaterede brugerdata og konfigurationsfiler. Dette kan påvirke relaterede systemfunktioner eller oplysninger på dit Apple Watch.

Indbyggede apps, som kan slettes fra din enhed

Hvis du har iOS 14 eller iPadOS, kan du slette1 disse apps fra din enhed:

• Aktivitet
  • Apple Books4
  • Lommeregner
  • Kalender
  • Kompas
  • Kontakter1
  • FaceTime2
  • Arkiver
  • Hjem
  • iTunes Store
  • Mail
  • Kort3
  • Måling
  • Musik3
  • Nyheder (ikke tilgængeligt i alle lande)
  • Noter
  • Podcasts3
  • Påmindelser
  • Genveje
  • Værdipapirer
  • Tip
  • Oversæt
  • Tv (ikke tilgængelig i alle lande)
  • Videoer
  • Memoer
  • Watch-appen4
  • Vejr

1. Hvis du sletter appen Kontakter, findes alle dine kontaktoplysninger i appen Telefon.
  2. Hvis du sletter appen FaceTime, kan du stadig foretage og modtage FaceTime-opkald i appen Kontakter og appen Telefon.
  3. Hvis du sletter Apple Books, Kort, Musik eller Podcasts, kan disse apps ikke bruges med CarPlay. Hvis du sletter appen Musik, kan du muligvis ikke afspille visse lydfiler fra biblioteket ved hjælp af Apple-apps eller apps fra andre producenter på visse bilradioer eller radiomodtagere.
  4. Hvis du prøver at slette appen Watch fra en iPhone, når den er parret med et Apple Watch, bliver du bedt om at ophæve pardannelsen mellem dit Apple Watch, før du kan slette appen.

Slet en indbygget app fra din enhed

1. På din enhed med iOS iPadOS: Tryk og hold nede på appen.
  2. Tryk på Fjern app.
  3. Tryk på Slet.

Hvis du har et Apple Watch, vil den app, du sletter fra din iPhone, også blive slettet fra dit Apple Watch.

Sådan gendanner du en indbygget app, du har slettet

1. På din iOS- eller iPadOS-enhed: Gå til App Store.
  2. Søg efter appen. Sørg for at skrive appens navn korrekt. Find det rigtige navn på indbyggede apps.
  3. Tryk på  for at gendanne appen.
  4. Vent på, at appen gendannes, og åbn den derefter via hjemmeskærmen.

Hvis du har et Apple Watch, vil den app, du gendanner på din iPhone, også blive gendannet på dit Apple Watch.

Dette sker, hvis du sletter indbyggede apps fra enheden

Det kan påvirke andre systemfunktioner, når du sletter indbyggede apps fra enheden. Her er nogle eksempler:

• Hvis din iPhone er parret med et Apple Watch, og du sletter en app på din iPhone, bliver den pågældende app også slettet fra hjemmeskærmen på dit Apple Watch.
  • Hvis du sletter appen Podcasts fra enheden, er Podcasts ikke tilgængelig via CarPlay.
  • Hvis du sletter appen Værdipapirer eller Vejr fra enheden, er værdipapirer og vejr ikke tilgængelige nogen steder. Du kan f.eks. ikke se oplysninger om værdipapirer eller vejr i Notifikationscenter på din iPhone eller som Komplikationer eller Glimt på dit Apple Watch.
  • Hvis du sletter appen Lommeregner, vises den ikke i Kontrolcenter.

Hvis du vil gendanne berørte funktioner, kan du føje indbyggede apps til din enhed igen.