Om iPadOS 14-opdateringer

iPadOS 14 introducerer nye funktioner til Apple Pencil og redesignede apps, der drager fordel af den store Multi-Touch-skærm på iPad. Kompakte design til Siri, søgning og telefonopkald hjælper dig med at holde fokus på den aktuelle opgave. Noter bliver endnu bedre med intelligente nye funktioner som f.eks. Formgenkendelse og Smart markering. Skrible giver dig mulighed for at skrive i alle tekstfelter med Apple Pencil, og dine ord konverteres auto­matisk til tekst. Derudover giver en ny dybde-API i ARKit 4 udviklere mulighed for at skabe endnu mere realistiske AR-oplevelser.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.8.1

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.8

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.7.1

iPadOS 14.7.1 indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.7

iPadOS 14.7 indeholder forbedringer og fejlrettelser til din iPad.

iPadOS 14.7 indeholder følgende forbedringer og fejlrettelser til din iPad:

• Appen Hjem giver nu mulighed for at administrere tidtagninger på HomePod

• Med Podcastbibliotek kan du vælge, om du vil se alle serier eller kun serier, som du følger

• Menukommandoen Del playliste manglede i Apple Music

• Afspilning med Dolby Atmos og Lossless-lyd i Apple Music stoppede muligvis uventet

• Punktdisplays viste muligvis ugyldige oplysninger, når der blev oprettet Mail-beskeder

• Der skete muligvis udfald i lyden, når der blev brugt mellemstik fra USB-C til 3,5 mm stik til hovedtelefoner med iPad

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.6

iPadOS 14.6 understøtter abonnementer i Podcasts. Denne version indeholder også fejlrettelser til din iPad.

Podcasts

• Understøttelse af abonnement på kanaler og individuelle serier

AirTag og Find

• Med funktionen Mistet kan du føje en e-mailadresse i stedet for et telefonnummer til tilbehør, der bruger AirTag og Find-netværket

Tilgængelighed

• Brugere af Stemmekontrol kan låse deres iPad op første gang efter en genstart med stemmen alene

Denne opdatering retter også følgende fejl:

• Påmindelser blev muligvis vist som tomme linjer

• Forbindelsen til Bluetooth-enheder blev nogle gange afbrudt, eller de sendte muligvis lyd til en anden enhed under et aktivt opkald

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.5.1

Denne opdatering løser et problem med transparens i forbindelse med sporing foretaget af apps. Problemet medførte, at nogle brugere, der tidligere havde slået Apps må anmode om at spore fra i Indstillinger, muligvis ikke modtog anmodninger fra apps, når funktionen blev slået til igen. Denne opdatering indeholder også vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.5

iPadOS 14.5 understøtter AirTag og indeholder forskellige teintvariationer til emojis med par. Transparens i forbindelse med sporing foretaget af apps giver dig kontrol over, hvilke apps der må spore din aktivitet på tværs af andre virksomheders apps og websteder.

AirTag og Find

• AirTag understøttes nu, så du kan holde styr på og finde dine vigtige genstande, f.eks. nøgler, pung, rygsæk m.m., i Find

• AirTag kan findes ved, at der afspilles en lyd i den indbyggede højttaler

• Find-netværket med millioner af enheder kan hjælpe dig med at finde dit AirTag, også når det ikke er i nærheden

• Funktionen Mistet giver dig besked, når dit AirTag bliver fundet, og du kan skrive et telefonnummer, hvor du kan kontaktes

Emojis

• Understøtter valg af forskellig teint til hver person i alle udgaver af emojis med par, der kysser, og par med hjerte

• Nye emojis med ansigter, hjerter og en kvinde med skæg

Siri

• Indgående opkald kan meddeles med Siri, herunder oplysninger om hvem der ringer, når du har dine AirPods eller kompatible Beats-hovedtelefoner på, og du kan besvare opkald vha. den håndfri mulighed

• FaceTime-gruppeopkald kan oprettes ved at bede Siri om at bruge FaceTime til at udføre et opkald til en liste med kontakter eller et gruppenavn fra Beskeder

• Du kan ringe til nødkontakter ved at bede Siri om det

Anonymitet

• Transparens i forbindelse med sporing foretaget af apps giver dig kontrol over, hvilke apps der må spore din aktivitet på tværs af andre virksomheders apps og websteder til reklameformål eller dele oplysninger med datamæglere

Apple Music

• Del dine yndlingssangtekster vha. Beskeder, Facebook og Instagram Stories, og så kan abonnenter afspille uddraget i Beskeder uden at forlade samtalen

• Hitlister fra alverdens byer viser, hvad der er populært i mere end 100 byer over hele verden

Podcasts

• Seriesider i Podcasts har fået nyt design, så det er nemmere at komme i gang med at lytte

• Mulighed for at hente og gemme episoder og automatisk føje dem til dit bibliotek, så du hurtigt kan få adgang til dem

• Indstillinger til overførsler og notifikationer kan tilpasses til hver enkelt serie

• Du kan finde nye serier vha. kategorien Populære og andre kategorier i Søg

Påmindelser

• Mulighed for sortering af påmindelser efter Titel, Prioritet, Forfaldsdato eller Oprettelsesdato

• Mulighed for udskrivning af dine lister over påmindelser

Spil

• Understøttelse af den trådløse Xbox Series X|S-controller og den trådløse Sony PS5 DualSense™-controller

Denne opdatering retter også følgende fejl:

• Beskeder nederst i en tråd blev muligvis skjult af tastaturet i nogle tilfælde

• Slettede beskeder blev muligvis stadig vist i Spotlight-søgninger

• Afsendelse af beskeder blev ved med at mislykkes i nogle tråde

• Mail kunne først indlæse nye e-mails for nogle brugere, når enheden blev startet igen

• iCloud-faner blev muligvis ikke vist i Safari

• iCloud-nøglering kunne blive forhindret i at slå fra

• Påmindelser, der blev oprettet vha. Siri, blev muligvis indstillet til tidlig morgen

• AirPods-lyd blev flyttet til forkert enhed med Automatisk skift

• Notifikationer om automatisk skift fra AirPods manglede eller blev sendt flere gange

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.4.2

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.4.1

Denne opdatering indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer og anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.4

iPadOS 14.4 indeholder følgende forbedringer til din iPad:

• Mindre QR-koder kan genkendes af kameraet

• Mulighed for at angive Bluetooth-enhedstype i Indstillinger, så hovedtelefoner identificeres korrekt ved lydnotifikationer

Denne opdatering retter også følgende fejl:

• Indtastning var muligvis forsinket, og ordforslag blev muligvis ikke vist på tastaturet

• Tastaturet blev muligvis vist med et forkert sprog i Beskeder

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.3

iPadOS 14.3 understøtter Apple Fitness+ og AirPods Max. Denne opdatering introducerer desuden anonymitetsoplysninger i App Store og indeholder andre funktioner og fejlrettelser til din iPad.

Apple Fitness+

• En ny fitnessoplevelse, der muliggøres af Apple Watch, med træninger i stil med dem fra et motionscenter. Tilgængelig på iPad, iPhone og Apple TV (Apple Watch Series 3 og nyere modeller)

• Ny Fitness-app på iPad, iPhone og Apple TV til at gennemse træningssessioner, trænere og personlige anbefalinger fra Fitness+

• Videotræninger fordelt på ti populære træningstyper tilføjes hver uge: Intervaltræning, cykling indenfor, yoga, coretræning, styrketræning, dans, roning, løbebånd i gåtempo, løbebånd i løbetempo og nedkøling med mindfulness

• Playlister udvalgt af trænerne fra Fitness+, som passer til din træning

• Abonnement til Fitness+ er tilgængeligt i Australien, Canada, Irland, New Zealand, Storbritannien og USA

AirPods Max

• Understøtter de nye over‑ear-hovedtelefoner AirPods Max

• Hi-fi-lyd giver fyldig lyd

• Adaptiv EQ tilpasser lyden til ørepudernes personlige pasform i realtid

• Aktiv støjreduktion blokerer støj fra omgivelserne

• Transparent lyd gør det muligt at høre den omgivende lyd

• Rumlig lyd med dynamisk registrering af hovedbevægelser giver en lydoplevelse på linje med den, du får i biografen

Fotos

• Apple ProRAW-fotos kan redigeres i appen Fotos

• Mulighed for at optage video ved 25 bps

• Spejlvend forsidekameraet for stillbilleder på iPad Pro (1. og 2. generation), iPad (5. generation og nyere modeller), iPad mini 4 og iPad Air 2

Anonymitet

• Nyt afsnit med anonymitetsoplysninger på App Store-sider, der indeholder en oversigt fra udvikleren over appens anonymitetspolitik

TV-app

• En helt ny fane til Apple TV+, der gør det nemt at opdage og se originale udsendelser og film fra Apple

• Forbedret søgning, så du kan søge vha. en kategori, som f.eks. genre, og se seneste søgninger og forslag, mens du skriver

• Topsøgeresultater vises med de mest relevante resultater på tværs af film, tv-udsendelser, medvirkende, kanaler og sport

Appklip

• Understøtter muligheden for at åbne appklip ved at scanne appklip-koder designet af Apple vha. Kamera eller fra kontrolcenteret

Luftkvalitet

• Tilgængelig i Kort og Siri for lokaliteter i Fastlandskina

• Sundhedsanbefalinger leveres af Siri ved nogle luftkvalitetsniveauer for USA, Storbritannien, Tyskland, Indien og Mexico

Safari

• Mulighed for at vælge Ecosia som søgeprogram i Safari

Denne opdatering retter også følgende fejl:

• Nogle notifikationer fra Beskeder blev muligvis ikke modtaget

• Appmapper kunne muligvis ikke åbnes

• Søgeresultater i Spotlight og åbning af apps fra Spotlight virkede muligvis ikke

• Kontaktgrupper kunne ikke vise medlemmer, når en ny besked blev oprettet

• Bluetooth var muligvis ikke tilgængelig i Indstillinger

• Trådløst tilbehør og perifert udstyr, der bruger WAC-protokollen, kunne muligvis ikke færdiggøre indstillingen

• Tastaturet blev lukket, når der blev tilføjet en liste i Påmindelser vha. VoiceOver

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.2

iPadOS 14.2 indeholder følgende forbedringer til din iPad:

• Over 100 nye emojis, herunder dyr, mad, ansigter, husholdningsgenstande, musikinstrumenter, kønsneutrale emojis m.m.

• Otte nye baggrunde, som hver har både en lys og en mørk version

• Forstørrelsesglas kan registrere personer i nærheden og rapportere afstanden til dem vha. LiDAR-sensoren, der findes på iPad Pro 12,9" (4. generation) og iPad Pro 11" (2. generation)

• Registrering af scene i Kamera bruger intelligent billedgenkendelse til at identificere elementer i en scene og forbedrer automatisk fotoet på iPad Air (4. generation)

• Auto-BPS i Kamera reducerer automatisk billedfrekvensen under optagelse af video for at forbedre videokvaliteten i dårligt lys og optimere arkivstørrelsen på iPad Air (4. generation)

• Optimeret batteriopladning til AirPods Pro forlænger batteriets levetid ved at reducere tiden, hvor dine AirPods Pro er fuldt opladet

• Nye AirPlay-betjeningsmuligheder til at streame underholdning til hele dit hjem

• Understøtter funktionen Samtaleanlæg på HomePod og HomePod mini vha. iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods og CarPlay

• Mulighed for at forbinde HomePod til Apple TV 4K for at få stereo, surroundsound og Dolby Atmos-lyd

Denne opdatering retter også følgende fejl:

• Kamerasøgeren kunne se sort ud ved opstart

• Tastaturet på den låste skærm kunne ignorere berøringer ved indtastning af kode

• Påmindelser kunne blive nulstillet til tidspunkter i fortiden

• Fotos-widget viste muligvis ikke noget indhold

• Vejr-widget kunne vise den højeste temperatur i celsius, selvom måleenheden var indstillet til fahrenheit

• Optagelser af memoer blev afbrudt af indgående opkald

• Skærmen kunne være sort under afspilning af videoer i Netflix

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.1

iPadOS 14.1 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPad.

• Tilføjer understøttelse af 10 bit HDR-afspilning og -redigering i Fotos på iPad Pro 12,9" (2. generation) og nyere modeller, iPad Pro 11", iPad Pro 10,5", iPad Air (3. generation) og nyere modeller samt iPad mini (5. generation)

• Løser et problem, som medførte, at nogle widgets, mapper og symboler blev vist i reduceret størrelse på hjemmeskærmen

• Retter en fejl, som medførte, at nogle e-mails blev afsendt fra den forkerte henvisning i Mail

• Løser et problem, som medførte, at nogle brugere sommetider ikke kunne hente eller føje sange til deres bibliotek, mens de var inde på et album eller en playliste

• Løser et problem, som kunne medføre, at videoopløsningen under streaming blev reduceret midlertidigt i starten af afspilningen

• Løser et problem i appen Arkiver, som kunne medføre, at nogle MDM-administrerede skytjenesteudbydere viste tilgængeligt indhold som værende ikke tilgængeligt

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14.0.1

Denne opdatering indeholder fejlrettelser til din iPad.

• Løser et problem, der kunne medføre, at standardindstillingerne til browser og e-mails blev nulstillet efter genstart af iPad

• Løser et problem, der kunne forhindre iPad i at oprette forbindelse til Wi-Fi-netværk

• Løser et problem, der kunne forhindre afsendelse af e-mails med nogle e-mailudbydere

• Løser et problem, der kunne forhindre, at billeder blev vist i News-widget

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 14

iPadOS 14 introducerer redesignede apps, nye Apple Pencil-funktioner og andre forbedringer.

Redesignet oplevelse

• Widgetstørrelser i lille, mellem og stor giver dig mulighed for at vælge, hvor meget information, der skal vises

• Med widgetstakke får du mest muligt ud af pladsen på din hjemmeskærm, mens Smart stak bruger enhedens indbyggede intelligens til at vise den rette widget på det rigtige tidspunkt

• Indholdsoversigter i apps leverer mere af appens kernefunktionalitet i hovedvinduet

• Nye værktøjslinjer, lokalmenuer og træk ned-menuer gør det lettere at benytte alle betjeningsmulighederne for en app

Kompakt design

• Siri har fået et kompakt design, så du kan se informationerne på skærmen, samtidig med at du problemfrit kan begynde på din næste opgave

• Kompakt søgning har fået et enklere design, der fungerer på hjemmeskærmen eller over apps

• Indgående opkald og FaceTime-opkald bliver vist som et banner øverst på skærmen

Søg

• Et samlet sted, hvor du kan finde alt: Søg efter apps, kontakter og arkiver, find informationer om f.eks. vejret og værdipapirer, og få svar på spørgsmål om personer og steder, eller start hurtigt en websøgning

• Tophits viser de mest relevante resultater inkl. apps, kontakter, viden, interessepunkter og websteder

• Hurtig start giver dig mulighed for at åbne en app eller et websted blot ved at skrive et par tegn

• Søgeforslag, mens du skriver, viser resultater, så snart du begynder at skrive

• Forslag til websøgning til at starte Safari og få de mest relevante resultater fra internettet

• Start en søgning i apps som f.eks Mail, Beskeder og Arkiver

Skrible

• Skriv i alle tekstfelter med Apple Pencil, og dine ord konverteres auto­matisk til tastet tekst

• Streg ud for at slette et ord eller en tom plads

• Tegn en cirkel omkring et ord for at vælge og redigere

• Tryk og hold mellem ord for at tilføje plads til mere skrift

• Genvejspalet viser ofte anvendte handlinger for den app, du bruger

• Engelsk, forenklet kinesisk og traditionel kinesisk understøttes såvel som blandet kinesisk og engelsk

Noter med Apple Pencil

• Med Smart markering kan du nemt vælge tekst, mens der skelnes mellem håndskrift og tegninger

• Kopier og sæt ind konverterer håndskrevne noter til tastet tekst, så de kan bruges i andre dokumenter

• Lav plads er en ny bevægelse, som skaber mere plads til håndskrevne noter

• Datagenkendelse gør det muligt at udføre handlinger på telefonnumre, e-mailadresser og andre data i håndskrift

• Formgen­kendelse gør det muligt at tegne geometrisk perfekte linjer, buer og former

Siri

• Et helt nyt kompakt design viser resultater i et nyt layout i det nederste højre hjørne af skærmen

• Større viden med 20 gange så meget viden som for bare tre år siden

• Svar fra internettet hjælper med at finde svar på en bredere vifte af spørgsmål vha. oplysninger fra hele internettet

• Lydbeskeder kan sendes med Siri på iOS og CarPlay

• Udvidet sprogunderstøttelse til den nye Siri-stemme og Siri-oversættelse

Beskeder

• Fastgjorte samtaler holder op til ni af dine vigtigste beskedtråde i toppen af samtalelisten

• Omtaler lader dig rette en besked mod en bestemt person i en gruppesamtale

• Med Svar i tråden kan du svare på en bestemt besked og se alle relaterede beskeder i en separat tråd

• Gruppebilleder kan tilpasses for at skabe et sammenhørende look til gruppen

Memoji

• 11 nye frisurer og 19 nye hovedbeklædninger, så du kan tilpasse din Memoji

• Nye Memoji-klistermærker, så du kan sende en knytnævehilsen, et knus eller et rødmende ansigt

• Seks nye aldersmuligheder

• Forskellige slags ansigtsmasker

Kort

• Cykelvejvisning viser ruter langs cykelstier og cykelvenlige veje, mens der tages hensyn til højden samt hvor travl en gade er

• Guider, som er udarbejdet af en række anerkendte brands, hjælper dig med at finde steder, hvor du kan spise, mødes med vennerne eller gå på opdagelse

• Ruteplanlægning til elkøretøjer hjælper dig med at planlægge ture med understøttede elkøretøjer og tilføjer automatisk opladningsstop langs din rute

• Områder med vejafgift hjælper dig med at planlægge en rute rundt om eller gennem aktive zoner i byer som f.eks. London og Paris

• Hastighedskameraer giver dig besked, når du nærmer dig rødt lys-kameraer og hastighedskameraer langs din rute

• Juster lokalitet muliggør en meget nøjagtig placering og orientering i byområder med dårligt GPS-signal

Hjem

• Foreslåede automatiseringer hjælper dig med at opsætte automatiseringer med et enkelt tryk

• En visuel status øverst i appen Hjem giver dig en oversigt over tilbehør, der kræver din opmærksomhed

• Dynamiske forslag til de mest relevante tilbehør og scener vises i Hjem-betjeningspanelet i Kontrolcenter

• Tilpasset belysning justerer automatisk farven på dine smarte pærer i løbet af dagen for at maksimere komfort og produktivitet

• Ansigtsgenkendelse til videokameraer og dørklokker kan give dig besked om, hvem der kommer, ud fra de personer, du har navngivet i appen Fotos og de senest besøgende, som du har identificeret i appen Hjem

• Aktivitetszoner til videokameraer og dørklokker optager kun video og sender kun besked, når der registreres bevægelse i de områder, du har udvalgt

Safari

• Forbedret ydeevne med ultrahurtig JavaScript-arkitektur

• En anonymitetsrapport viser sporingsmekanismer på tværs af websteder, der blokeres af Intelligent blokering af sporing

• Adgangskodeovervågning monitorerer på sikker vis dine gemte adgangs­koder, og holder øje med om de bliver set i datalæk

AirPods

• Rumlig lyd med dynamisk registrering af hovedbe­vægel­ser på AirPods Pro placerer lyde hvor som helst, så du får en altomsluttende surroundsound-oplev­else

• Automatisk skift mellem enheder overfører lyd problemfrit fra din iPhone, iPad, iPod touch og Mac

• Batteri-notifikationer giver dig besked, når dine AirPods skal oplades

Augmented reality

• Dybde-API giver mere præcise afstandsmålinger vha. LiDAR-scanneren på iPad Pro, hvilket muliggør mere realistiske interaktioner mellem virtuelle og virkelige elementer

• Location Anchors i ARKit 4 muliggør placering af AR-oplevelser ved en bestemt geografisk koordinat

• Ansigtsregistrering understøtter AR-oplevelser gennem forsidekameraet på iPad Pro 12,9" (3. generation) og nyere modeller samt på iPad Pro 11" og nyere modeller

• Videoteksturer i RealityKit giver AR-oplevelser liv ved at anvende video på en hvilken som helst del af en scene eller et virtuelt objekt

Appklip

• Et appklip er en lille del af en app, som udviklere kan oprette, og som fokuserer på en bestemt opgave og bliver synlig, præcis når du har brug for den

• Appklip er designet til at være små, så de kan bruges efter blot få sekunder

• Find appklip, når du har brug for dem, ved at scanne QR-koder fra Beskeder, Kort og Safari

• Appklip, som er blevet brugt for nylig, vises i kategorien Senest tilføjet i appbiblioteket. Du kan hente den fulde version af appen, hvis du vil beholde den

Anonymitet

• En optagelsesindikator vises, når en app bruger mikrofonen eller kameraet

• Omtrentlig lokalitet kan nu deles med en app i stedet for at dele din præcise lokalitet

• Begrænset adgang til foto­biblioteket lader dig dele udvalgte emner med en app, der beder om adgang til dine fotos

• App- og webudviklere kan nu give dig mulighed for at opgradere din eksisterende konto til Log ind med Apple

Tilgænge­lighed

• Tilpasning af hoved­telefoner forstærker dæmpede lyde og justerer visse frekvenser i forhold til brugerens hørelse

• Fremhævning af tegnsprog i FaceTime registrerer, når en deltager anvender tegnsprog, og gør denne person mere fremtrædende under FaceTime-gruppeopkald

• Lydgen­kendelse bruger enhedens ind­byg­gede intelligens til til at registrere og identificere vigtige lyde som f.eks. alarmer og advarer dig om dem vha. notifikationer

• VoiceOver-gen­kendelse bruger enhedens ind­byg­gede intelligens til at gen­kende elementer på din skærm for at forbedre VoiceOver-understøttelse til oplev­elser i apps og på nettet

• Billedbeskrivelser læser hele sætninger højt med beskrivelser af billeder og fotos i apps og på nettet

• Tekstgen­kendelse læser den tekst højt, som den finder på billeder og fotos

• Skærmgen­kendelse identificerer auto­matisk kontrol­funktioner på brugergrænsefladen for at hjælpe dig med at navigere i apps

Denne udgivelse indeholder også andre funktioner og forbedringer.

App Store

• De vigtigste oplys­ninger om den enkelte app, som f.eks. hvilke spil dine venner spiller, vises i en overskuelig oversigt

Apple Arcade

• Med Kommer snart kan du få et smugkig på kommende Apple Arcade-spil, og du kan hente dem automatisk, så snart de bliver udgivet

• Se alle spil er forbedret med sortering og filtrering efter udgivelsesdato, opdateringer, kategori, understøttede controllers m.m.

• Bedrifter kan gennemses direkte fra Apple Arcade-fanen

• Fortsæt spillet gør det nemt at fortsætte de spil, du har været i gang med for nylig, på tværs af dine enheder

• Game Center-dashboard giver et overblik over din profil, dine venner, bedrifter, resultattavler m.m. direkte fra spillet

Kamera

• Hurtig finjustering i videotilstand gør det let at ændre videoopløsning og billed­frekvens direkte fra appen Kamera

• Med Spejlvend forsidekamera kan du tage spejlvendte selfies, som gengiver det, du ser på skær­men

• Forbedret QR-kodelæsning gør det lettere at scanne koder, selvom de er små eller viklet rundt om genstande

FaceTime

• Forbedret video­kvalitet med en opløsning på op til 1080p på iPad Pro 10,5", iPad Pro 11" (1. generation) og nyere modeller samt på iPad Pro 12,9" (2. generation) og nyere modeller

• Den nye funktion Øjenkontakt bruger maskinlæring til diskret at justere placeringen af dine øjne og dit ansigt for at gøre videoopkald mere naturlige, selv når du kigger på skær­men i stedet for kameraet

Arkiver

• Ny indholdsoversigt og værktøjslinje samler betjeningsmulighederne for hurtigere adgang til arkiver og funktioner

• APFS-kryptering understøttes for eksterne drev

Tastatur og internationalt

• Tastaturdiktering på enheden er med til at beskytte din anony­mitet, fordi al databehandling foregår udelukkende offline. Diktering i søgning bruger serverbaseret diktering for at genkende udtryk, som du leder efter, fra internettet

• Søg efter et ord eller begreb på emoji-tastaturet

• Tastatur viser forslag til autoudfyldning fra Kontakter til e-mailadresser, telefonnumre m.m. i apps uden at give adgang til alle dine kontakter

• Nye ordbøger til fransk-tysk, indonesisk-engelsk, japansk-forenklet kinesisk og polsk-engelsk

• Wubi-indtastnings­metoden til forenklet kinesisk

• Understøttelse af autokorrektur til irsk (gælisk) og nynorsk

• Rede­signet japansk Kana-tastatur, som gør det nemmere at indtaste tal

• Mail understøtter e-mailadresser, der bruger ikke-latinske sprog

Musik

• En ny Lyt nu-fane, som er de­signet til, at du kan afspille og finde frem til din yndlingsmusik og dine foretrukne kunstnere, playlister og mix på et samlet sted

• Autoafspil holder musikken i gang. Ved slutningen af en sang eller playliste finder Autoafspil lignende sange for at holde musikken kørende

• Søgefunktionen viser nu den bedste musik fra dine foretrukne genrer og aktiviteter og kommer med gode forslag, mens du skriver

• Biblioteksfiltre hjælper dig med at finde kunstnere, album, playlister og andre ting i dit bibliotek endnu hurtigere

Noter

• Forbedret handlingsmenu betyder, at funktioner som lås, scan, fastgør og slet er lige ved hånden

• Tophits i søgning viser de mest relevante søgeresultater

• Listen over fastgjorte noter kan skjules eller vises

• Forbedret scanning opnår skarpere scanninger og mere præcis auto­matisk beskæring

Fotos

• Ny indholdsoversigt giver dig hurtig adgang til album, søgning og medietyper og gør det let at redigere rækkefølgen af album under visningen Mine album

• Filtrer og sorter din samling for lettere at finde og organisere dine fotos og videoer

• Knib og zoom for hurtigt at finde dine fotos og videoer flere steder som f.eks. i Favoritter og Delte album

• Billedtekster til fotos og videoer understøttes

• Live Photos, der er taget med iOS 14 eller iPadOS 14, afspilles auto­matisk med forbedret stabilisering i visningerne År, Måneder og Dage

• Forbedring af Minder give et mere relevant udvalg af fotos og videoer og et større musikvalg til film med minder

• Rede­signet billedvælger i apps gør det lettere end nogensinde at finde og vælge de billeder, du leder efter

Podcasts

• Lyt nu er blevet endnu smartere og indeholder en person­lig episodeoversigt samt nye episoder særligt udvalgt til dig

Påmindel­ser

• Tildel påmindel­ser til personer, du deler lister med

• Nye påmindelser kan oprettes fra skær­men med lister, uden at du behøver at åbne en specifik liste

• Smarte forslag lader dig tilføje datoer, tidspunkter og lokaliteter med et enkelt tryk

• Lister kan gøres personlige med emojis og nye symboler

• Omarranger smarte lister, eller skjul dem

Indstillinger

• Mulighed for at indstille en standard-mailapp og standardbrowser

Genveje

• Med Standardgenveje kan du komme i gang vha. en indbygget mappe med genveje, der er skræddersyet til dig

• Automatiseringer til genveje bliver foreslået baseret på dine brugsmønstre

• Mapper gør det nemt for dig at organisere dine genveje, og de kan tilføjes som widgets på hjemme­skær­men

• Et kompakt design til at afvikle genveje, så du ikke mister overblikket, når du bruger en anden app

• Nye udløsere til automatisering afvikler genveje baseret på modtagelse af en e-mail eller besked, enhedens batteriniveau, lukning af en app m.m.

• Med genveje til afslapning får du en samling af afslappende genveje, som kan hjælpe dig med at blive klar til en god nats søvn

Memoer

• Med mapper kan du organisere dine optagelser

• Favoritter lader dig markere dine bedste optagelser, så du nemt kan få adgang til dem på et senere tidspunkt

• Smarte mapper grupperer auto­matisk optagelser fra Apple Watch, optagelser slettet for nylig og optagelser, som du har markeret som Favoritter

• Gør optagelser bedre reducerer baggrundsstøj og genlyd fra rummet

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222