Registrer din søvn med Apple Watch, og brug Søvn på iPhone

Opret personlige søvnplaner, så du kan nå dine søvnmål og forbedre dit generelle helbred.

Indstil Søvn

Det er vigtigt for dit generelle helbred, at du får nok søvn. Appen Sundhed på iPhone kan hjælpe dig med at indstille et søvnmål og registrere dine fremskridt, så du kan se, om du når dit mål.

1. Åbn appen Sundhed på din iPhone.
  2. Tryk på Kom i gang under Indstil søvn1, og tryk derefter på Næste.
    En iPhone-skærm, der viser indstillingen Indstil Søvn
  3. Følg vejledningen på skærmen for at angive følgende:
    • Søvnmål: Indstil det antal timer, du gerne vil sove.
    • Tidspunkter for sengetid og vækning: Indstil, hvornår du vil gå i seng og vågne op.
    • Søvnfokus: For at reducere forstyrrelser på din iPhone og Apple Watch kan du forenkle din låseskærm og slå fokusfunktionen Søvn til på din planlagte sengetid. Du kan også give visse personer eller apps tilladelse til at måtte sende notifikationer. Se, hvordan du tilpasser fokusfunktionen.
    • Registrer søvn med Apple Watch: Sov med dit ur på, så du kan registrere din søvn. Du kan angive denne indstilling, når du indstiller appen, hvis du har parret dit Apple Watch med din iPhone på forhånd. Hvis du først parrer dit Apple Watch, efter at du har indstillet appen, kan du stadig slå Registrer søvn med Apple Watch til på et senere tidspunkt.

Juster din afslapning og dit søvnmål

Du kan justere din afslapning og dit søvnmål efter behov på din iPhone eller dit Apple Watch.

På din iPhone

1. Åbn appen Sundhed, tryk på Gennnemse nederst på skærmen, og tryk derefter på Søvn. Hvis du har gemt Søvn under Favoritter, kan du få adgang til den fra siden Oversigt i appen Sundhed.
  2. Tryk på Komplet søvnplan og valg.
  3. Tryk på Afslapning eller Søvnmål under Yderligere oplysninger.
    En iPhone-skærm, der viser indstillinger til justering af søvnmål
  4. Juster din tid, og tryk derefter på Afslapning eller Søvnmål for at gemme dine ændringer.

På dit Apple Watch

1. Åbn appen Søvn.
  2. Tryk på  øverst til venstre.
  3. Tryk på Afslapning eller Søvnmål under Indstillinger.
  4. Tryk på plus- og minusknapperne for at justere din tid.
  5. Tryk på venstre pil øverst til venstre for at gå tilbage og gemme dine ændringer.

Rediger søvnplanen på din iPhone

Hvis du har brug for at opdatere din søvnplan, kan du vælge at ændre oplysningerne for den komplette søvnplan eller kun for den næste vækning. Hvis du vælger Kun ved næste vækning, gælder ændringerne kun for den følgende dag. Ændringer af den komplette søvnplan gælder for alle fremtidige dage.

Opdater Kun ved næste vækning

1. Åbn appen Sundhed, tryk på Gennnemse nederst på skærmen, og tryk derefter på Søvn. Hvis du har gemt Søvn under Favoritter, kan du få adgang til den fra siden Oversigt i appen Sundhed.
  2. Tryk på Rediger under søvnplanen i Næste.
  3. Træk i den buede skyder for at indstille tider for sengetid og vækning. Skyderen bliver orange, hvis søvnplanen ikke opfylder dit søvnmål.
  4. Tryk på Alarm for at slå alarmen til og justere alarmlyden, lydstyrken og den haptiske feedback.
    En iPhone-skærm, der viser indstillinger til redigering af Kun ved næste vækning
  5. Klik på OK for at gemme dine ændringer.

Du kan også ændre din næste Vækningsalarm fra appen Ur.

Opdater din komplette søvnplan

1. Åbn appen Sundhed, og tryk på Søvn.
  2. Tryk på en søvnplan i Komplet søvnplan og valg.
  3. Tryk på Rediger under den søvnplan, du vil opdatere.
  4. Tryk på Aktive dage, og træk i den buede skyder for at indstille tidspunkter for sengetid og vækning. Skyderen bliver orange, hvis søvnplanen ikke opfylder dit søvnmål.
    En iPhone-skærm, der viser indstillinger til justering af komplet tidsplan
  5. Tryk på Alarm for at slå en alarm til og justere alarmlyden, lydstyrken og den haptiske feedback.
  6. Klik på OK for at gemme dine ændringer.

Du kan også slå søvnplanen fra efter behov. Gå til appen Sundhed, og tryk på Browse > Søvn > Komplet søvnplan og valg. Tryk derefter på Søvnplan øverst på skærmen for at slå søvnplanen til eller fra.

Rediger søvnplanen på dit Apple Watch

Hvis du har brug for at opdatere din søvnplan, kan du vælge at ændre oplysningerne for den komplette søvnplan eller kun for den næste vækning. Hvis du vælger Kun ved næste vækning, gælder ændringerne kun for den følgende dag. Ændringer af den komplette søvnplan gælder for alle fremtidige dage.

Hvis du er oppe før din planlagte vækning, kan du afslutte fokusfunktionen Søvn. Tryk og hold på Digital Crown for at låse Apple Watch op. Tryk derefter på sideknappen for at åbne Kontrolcenter, og tryk på ikonet til appen Søvn.

Opdater Kun ved næste vækning

1. Åbn appen Søvn.
  2. Tryk på  øverst til venstre.
  3. Tryk på klokkeslættet under Vækning eller Sengetid.
    En Apple Watch-skærm, hvor indstillinger til redigering af Kun næste vækning vises
  4. Tryk på den time eller det minut, du ønsker, og drej Digital Crown for at justere tiden. Tryk derefter på fluebenet for at gemme.
  5. Tryk på Alarm for at tænde en alarm, og tryk på Lyde & haptisk feedback for at justere lyden og haptik for din alarm.
  6. Tryk på venstre pil øverst til venstre for at gemme dine ændringer til næste dag.

Opdater din komplette søvnplan

1. Åbn appen Søvn.
  2. Tryk på  øverst til venstre.
  3. Tryk på den tidsplan, du vil redigere, under Komplet søvnplan.
    En Apple Watch-skærm, hvor indstillinger til redigering af komplet tidsplan vises
  4. Tryk på Aktiv og derefter de dage, du vil indstille søvnplanen på.
  5. Tryk på venstre pil øverst til venstre for at gemme dine ændringer.
  6. Tryk på klokkeslættet under Vækning eller Sengetid.
  7. Tryk på den time eller det minut, du ønsker, og drej Digital Crown for at justere tiden. Tryk derefter på fluebenet for at gemme.
  8. Tryk på Alarm for at tænde en alarm, og tryk på Lyde & haptisk feedback for at justere lyden og haptik for din alarm.
  9. Tryk på venstre pil øverst til venstre for at gemme dine ændringer i den komplette søvnplan.

Du kan også slå den komplette søvnplan fra efter behov. I appen Søvn skal du trykke på  øverst til venstre. Under Komplet søvnplan skal du trykke på Søvnplan for at slå din søvnplan fra eller til.

Se din søvnhistorik

Baseret på din iPhone-brug om natten registrerer og kortlægger Søvn på iPhone din tid tilbragt i sengen. Hvis du vil modtage søvndata fra Apple Watch, skal søvnregistrering være aktiveret i mindst 4 timer hver nat.

For at se din søvnhistorik skal du åbne appen Sundhed på din iPhone eller iPad. Hvis du er på iPhone, skal du trykke på Gennemse nederst på skærmen. Hvis du er på din iPad, skal du trykke på  for at åbne indholdsoversigten. Tryk på Søvn. Hvis du har gemt Søvn som favorit, kan du få adgang til appen fra oversigtssiden i appen Sundhed.
En iPhone-skærm, der viser datagraf for Søvn

Søjlediagrammet er som standard indstillet til D for dagligt. Tryk på W øverst i diagrammet for at se din søvnhistorik for den seneste uge, M for den seneste måned eller 6M for de seneste 6 måneder. Tryk på Vis flere søvndata, og vælg en kategori for at gennemgå yderligere søvnoplysninger.

• Faser: Hvis du er på iOS16 eller nyere og watchOS 9 eller nyere, kan du se den tid og den procentdel, du var vågen eller i REM-søvn, kernesøvn eller dyb søvn.
  • Mængder: Se oplysninger om varigheden af din søvn, f.eks. gennemsnitlig tid i sengen og gennemsnitlig søvntid.
  • Sammenligninger: Se din puls og åndedrætsfrekvens i forhold til din søvntid. Hvis du har Apple Watch Series 8 eller Apple Watch Ultra, kan du også sammenligne ændringer i temperaturdata for dine håndled om natten.

Du kan også se dine seneste søvndata på dit Apple Watch. Åbn appen Søvn på dit ur, og drej derefter Digital Crown for at se data for dine søvnfaser, søvntid og din søvnvarighed for de sidste 14 dage.

Se din åndedrætsfrekvens

Med Apple Watch Series 3 eller en nyere model med watchOS 8 kan du måle og spore din åndedrætsfrekvens.2 Hvis du sover med dit Apple Watch, kan du slå Registrer søvn til for dit Apple Watch – så måler og registrerer det automatisk antal vejrtrækninger i minuttet.

Hvis du vil se dine pulsdata, skal du åbne appen Sundhed på din iPhone eller iPad. Hvis du bruger iPhone, skal du trykke på Gennemse nederst på skærmen. Hvis du er på din iPad, skal du trykke på  for at åbne indholdsoversigten. Tryk på Åndedræt, og tryk derefter på Åndedrætsfrekvens.

En iPhone-skærm, der viser graf for Åndedrætsfrekvens

Få mere nøjagtige resultater med dit Apple Watch

Hvis du først har parret dit Apple Watch, efter at du har indstillet appen Søvn, kan du stadig aktivere Registrer søvn med Apple Watch. Tryk på fanen Mit ur i appen Watch på din iPhone, og tryk derefter på Søvn. Tryk derefter på Registrer søvn med Apple Watch for at slå indstillingen til. Sådan får du de mest nøjagtige resultater, når du sover med dit ur på:

• Slå Påmindelser om opladning til. På din iPhone skal du åbne appen Watch, trykke på fanen Mit ur og derefter trykke på Søvn. Tryk på Påmindelser om opladning for at aktivere en påmindelse på dit Apple Watch om, at du skal oplade det, inden det er tid til afslapning. Hvis dit Apple Watch-batteri løber tør for strøm, registrerer det ikke dine søvndata.
  • Sørg for, at dit Apple Watch sidder behageligt på dit håndled. Hvis det er for løst, er det muligt, at accelerometeret registrerer for meget bevægelse, når du sover.

1. Søvn er ikke tilgængelig med Indstil familie.

2. Åndedrætsfrekvens er ikke tilgængelig for personer under 18 år.