Brug din iPhone eller dit Apple Watch som bilnøgle

Læs om, hvordan du kan føje bilnøgler til appen Wallet og derefter bruge din iPhone eller dit Apple Watch til at låse din bil op og starte den. Du kan også dele din bilnøgle med andre.

Hvis din bil er kompatibel, kan du tilføje en bilnøgle til appen Wallet på din iPhone.

Du skal bruge følgende for at føje en bilnøgle til appen Wallet

Sådan føjer du bilnøgler til appen Wallet på din iPhone

1. Sørg for, at bilen er tilknyttet kontoen, der oplyses af bilproducenten.
  2. Åbn bilproducentens app, og følg vejledningen for at indstille en nøgle.
  3. Når appen sender dig til appen Wallet, skal du trykke på Fortsæt.
  4. Placer din iPhone på nøglelæseren som vist i vejledningen på skærmen, og vent på, at iPhone og din bil danner par.
  5. Tryk på OK.

Afhængigt af dit køretøj kan du muligvis tilføje bilnøgler fra et link, som din bilproducent sender til dig i en e-mail eller sms, eller du kan følge trinnene på din bils informationsskærm:

Tilføj bilnøgler fra en e-mail

Når du tilføjer bilen til kontoen, der er oplyst af bilproducenten, modtager du en e-mail, du kan bruge til at starte bilnøgleproceduren. Tryk på linket i e-mailen, og følg ovenstående trin 3-5 i appen Wallet.

Tilføj bilnøgler ved hjælp af bilens informationsskærm

Naviger til afsnittet om nøgler på bilens informationsskærm, og følg vejledningen på skærmen. Når du bliver bedt om det, skal du følge ovenstående trin 3-5 i appen Wallet.

Hvis du får en ny iPhone eller nulstiller din nuværende iPhone, skal du indstille bilnøgler i appen Wallet igen.

Sådan føjer du bilnøgler til Apple Watch

1. Føj bilnøglerne til appen Wallet på din iPhone, der er parret med dit Apple Watch.
  2. Åbn appen Watch på iPhone.
  3. Rul ned på fanen Mit ur, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  4. Tryk på Tilføj ud for kortet for din bilnøgle.

Lås din bil op eller start din bil med din Apple-enhed

Hvis du vil låse din bil op, skal du holde din iPhone eller dit Apple Watch tæt på bilens dørhåndtag.

Hvis du vil starte bilen, skal du placere iPhone i bilens nøglelæser eller holde Apple Watch i nærheden af læseren. Tryk derefter på bilens startknap.

Sådan bruger du Ekspresfunktion til hurtigt at låse op for eller starte din bil

Ekspresfunktion slås som standard til, når du føjer en bilnøgle til appen Wallet. Det giver dig mulighed for automatisk at låse din bildør op, og du kan hurtigt starte bilen. Hvis du forlader din bil, skal du holde din Apple-enhed tæt på dørhåndtaget for at låse den.

Slå Ekspresfunktion fra:

1. Åbn appen Wallet på iPhone.
  2. Tryk på kortet for din bilnøgle.
  3. Tryk på knappen Mere .
  4. Slå Ekspresfunktion fra.

Hvis du slår Ekspresfunktion fra, skal du godkende, hver gang du bruger din Apple-enhed som en bilnøgle:

• Åbn appen Wallet på iPhone, og tryk på kortet for din bilnøgle. Hold iPhone i nærheden af nøglelæseren eller håndtaget på bildøren, og brug din adgangskode, Face ID eller Touch ID til at fortsætte.
  • Tryk to gange på sideknappen på Apple Watch for at få adgang til dine kort. Tryk på kortet for din bilnøgle, og hold derefter uret i nærheden af nøglelæseren eller håndtaget på bildøren.

Hvis din iPhone skal oplades

Hvis din iPhone skal oplades, kan du stadig bruge den til at låse op for og starte din bil.

Når din iPhones batteri er meget lavt, skifter enheden til reservespændingstilstanden. Når Ekspresfunktion er slået til, kan du bruge dine bilnøgler i op til fem timer, efter iPhone skifter til reservespændingstilstanden.

Hvis du vil se, om bilnøgler er tilgængelige, skal du trykke på sideknappen på din iPhone.

Sådan deler du din bilnøgle med en anden

1. Åbn appen Wallet på iPhone.
  2. Tryk på kortet for din bilnøgle.
  3. Tryk på knappen Mere .
  4. Tryk på Inviter.
  5. Tryk på Indstil adgang, og vælg det begrænsningsniveau, du vil indstille for den delte nøgle.
  6. Tryk på Inviter. En ny meddelelse vises.
  7. Begynd at skrive personens navn i modtagerfeltet, og tryk på navnet, når det vises. Hvis modtageren ikke er i dine kontakter, kan du indtaste et telefonnummer.
  8. Tryk på knappen Send .

Invitationer til deling af bilnøgler kan kun sendes via iMessage. Personen, du deler en bilnøgle med, skal have en kompatibel iPhone, og vedkommende skal være logget ind med sit Apple-id. Vedkommende skal også have en adgangskode slået til.

Når modtageren trykker på invitationen på sin iPhone eller sit Apple Watch, åbner appen Wallet og viser oplysninger om, hvordan man tilføjer og bruger bilnøglen.

Bilproducenten kan have en øvre grænse for, hvor mange personer du kan dele en nøgle med.

Sådan sletter eller tilbagekalder du en bilnøgle

Sådan sletter du bilnøglen fra dine Apple-enheder:

1. Åbn appen Wallet på iPhone.
  2. Tryk på kortet for din bilnøgle.
  3. Tryk på knappen Mere .
  4. Tryk på Fjern denne bilnøgle.
  5. Tryk på Fjern for at bekræfte.

Sådan fjerner du adgangen til en bilnøgle, som du har delt:

1. Åbn appen Wallet på iPhone.
  2. Tryk på kortet for din bilnøgle.
  3. Tryk på knappen Mere .
  4. Tryk på navnet på den person, du har delt bilnøglen med.
  5. Tryk på Tilbagekald adgang. Personen modtager en notifikation om, at bilnøglen er blevet tilbagekaldt.

Hvis du mister din Apple-enhed

Hvis du mister eller får stjålet din iPhone eller dit Apple Watch, kan du bruge iCloud.com eller appen Find på en anden Apple-enhed til at beskytte dine bilnøgleoplysninger.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du mister eller får stjålet din iPhone eller dit Apple Watch.