Sådan bruger du din iPhone eller dit Apple Watch som bilnøgle

Læs, hvordan du kan tilføje bilnøgler til Apple Wallet, og hvordan du kan bruge iPhone eller Apple Watch til at låse din bil og op starte den.

Nogle bilproducenter gør det muligt at betjene din bil med en digital bilnøgle. Hvis din bil er kompatibel, kan du tilføje denne nøgle til appen Wallet på iPhone.

Hvis du har bilnøgler i Wallet, kan du bruge iPhone eller Apple Watch til at låse din bil op og starte den ved at holde din enhed i nærheden af bestemte steder. Du kan også bruge appen Wallet til at dele din bilnøgle med andre.

Du skal bruge følgende

Hvis du vil vide, om din bil er kompatibel med Apple Wallet, kan du kontakte bilproducenten eller bilforhandleren.

Du kan tilføje bilnøgler til de følgende iPhone-modeller, hvis de har iOS 13.6 eller en nyere version:

• iPhone SE (2. generation)
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11

• iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR

Find ud af, hvordan du kan identificere din iPhone-model og opdatere softwaren.

Hvis du vil bruge Apple Watch som en bilnøgle, skal du have Apple Watch Series 5 med watchOS 6.2.8 eller en nyere version.

Disse krav skal også være opfyldt:

• Du skal være ejer af kontoen, der oplyses af bilproducenten, og bilen skal være tilknyttet den pågældende konto. Du kan få hjælp til dette af bilproducenten eller bilforhandleren.
  • Du skal være logget ind på iPhone med dit Apple-id.
  • Din iPhone skal være adgangskodebeskyttet, så du kan godkende med Face ID eller Touch ID eller ved at indtaste adgangskoden.

Sådan tilføjer du bilnøgler til Apple Wallet på iPhone

1. Sørg for, at bilen er tilknyttet kontoen, der oplyses af bilproducenten.
  2. Åbn bilproducentens app, og følg anvisningerne til at indstille en nøgle. Appen sender dig derefter videre til Apple Wallet.
  3. Tryk på Fortsæt.
  4. Placer din iPhone på nøglelæseren som angivet i vejledningen på skærmen, og vent på, at iPhone og din bil danner par.
  5. Tryk på OK.

Afhængig af din bil kan du eventuelt tilføje bilnøgler via to andre metoder: ved at følge et link, som bilproducenten sender dig i en e-mail, eller ved at følge trinnene på bilens informationsskærm.

Sådan tilføjer du nøgler fra en e-mail

Når du tilføjer bilen til kontoen, der er oplyst af bilproducenten, modtager du en e-mail, du kan bruge til at starte bilnøgleproceduren. Tryk på linket i e-mailen, og følg ovenstående trin 3-5 i appen Wallet.

Sådan tilføjer du nøgler ved hjælp af bilens informationsskærm

Naviger til afsnittet om nøgler på bilens informationsskærm, og følg vejledningen på skærmen. Når du bliver bedt om det, skal du følge ovenstående trin 3-5 i appen Wallet.

Hvis du får en ny iPhone – eller hvis du nulstiller den, du har nu – skal du indstille bilnøgler i Wallet igen ved hjælp af en af de ovenstående metoder.

Sådan tilføjer du bilnøgler til Apple Watch

1. Følg trinnene til at indstille nøgler i appen Wallet på din iPhone. Hvis du har et Apple Watch, der er parret med din iPhone, spørger appen Wallet, om du vil tilføje bilnøglen til dit Watch.
  2. Tryk på Tilføj nu.
  3. Bekræft, at du vil tilføje bilnøglen til Apple Watch, ved at trykke to gange på sideknappen på iPhone.

Du kan også tilføje bilnøgler senere:

1. Åbn appen Watch på iPhone.
  2. Rul ned på fanen Mit ur, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  3. Tryk på Tilføj ud for kortet for din bilnøgle.

Sådan bruger du din bil med din Apple-enhed

Efter du har indstillet din bilnøgle i Wallet, skal du holde iPhone eller Apple Watch i nærheden af håndtaget på bildøren. Når Ekspresfunktion er slået til, låser bildøren automatisk op. Hvis du forlader bilen, kan du holde din Apple-enhed ved dørhåndtaget for at låse.

Hvis du vil starte bilen, skal du placere iPhone i bilens nøglelæser eller holde Apple Watch i nærheden af læseren. Tryk derefter på bilens startknap.

Sådan bruger du Ekspresfunktion

Med Ekspresfunktion kan du holde din Apple-enhed i nærheden af håndtaget på bildøren for automatisk at åbne den, eller du kan placere den i bilens nøglelæser for hurtigt at starte bilen. Ekspresfunktion bliver automatisk slået til på iPhone og Apple Watch, når du tilføjer en bilnøgle i Wallet.

Sådan kan du slå Ekspresfunktion fra:

1. Åbn appen Wallet på iPhone.
  2. Tryk på kortet for din bilnøgle.
  3. Tryk på knappen Mere .
  4. Slå Ekspresfunktion fra.

Hvis du slår Ekspresfunktion fra, skal du godkende, hver gang du vil bruge din Apple-enhed som en bilnøgle:

• Åbn appen Wallet på iPhone, og tryk på kortet for din bilnøgle. Hold iPhone i nærheden af nøglelæseren eller håndtaget på bildøren, og brug din adgangskode, Face ID eller Touch ID til at fortsætte.
  • Tryk to gange på sideknappen på Apple Watch for at få adgang til dine kort. Tryk på kortet for din bilnøgle, og hold derefter uret i nærheden af nøglelæseren eller håndtaget på bildøren.

Hvis din iPhone skal oplades

Du kan bruge din iPhone til at låse bilen op og starte den, selv hvis iPhone skal oplades.

Når din iPhones batteri er meget lavt, skifter enheden til reservespændingstilstanden. Når Ekspresfunktion er slået til, kan du bruge dine bilnøgler i op til fem timer, efter iPhone skifter til reservespændingstilstanden.

Tryk på sideknappen på iPhone for at se, om bilnøgler er tilgængelige.

Sådan deler du din bilnøgle med en anden

1. Åbn appen Wallet på iPhone.
  2. Tryk på kortet for din bilnøgle.
  3. Tryk på knappen Mere .
  4. Tryk på Inviter.
  5. Tryk på Indstil adgang, og vælg det begrænsningsniveau, du vil indstille for den delte nøgle.
  6. Tryk på Inviter. En ny meddelelse vises.
  7. Begynd at skrive personens navn i modtagerfeltet, og tryk på navnet, når det vises. Hvis modtageren ikke er i dine kontakter, kan du indtaste et telefonnummer.
  8. Tryk på knappen Send .

Invitationer til deling af bilnøgler kan kun sendes via iMessage. Personen, du deler en bilnøgle med, skal have en kompatibel iPhone, og vedkommende skal være logget ind med sit Apple-id. Vedkommende skal også have en adgangskode slået til.

Når modtageren trykker på invitationen på sin iPhone eller sit Apple Watch, åbner appen Wallet og viser oplysninger om, hvordan man tilføjer og bruger bilnøglen.

Bilproducenten kan have en øvre grænse for, hvor mange personer du kan dele en nøgle med.

Sådan sletter eller tilbagekalder du en bilnøgle

Du kan slette en bilnøgle fra dine Apple-enheder:

1. Åbn appen Wallet på iPhone.
  2. Tryk på kortet for din bilnøgle.
  3. Tryk på knappen Mere .
  4. Tryk på Fjern denne bilnøgle.
  5. Tryk på Fjern for at bekræfte.

Du kan også tilbagekalde adgang til en bilnøgle, som du har delt:

1. Åbn appen Wallet på iPhone.
  2. Tryk på kortet for din bilnøgle.
  3. Tryk på knappen Mere .
  4. Tryk på navnet på den person, du har delt bilnøglen med.
  5. Tryk på Tilbagekald adgang. Personen modtager en meddelelse om, at bilnøglen er blevet tilbagekaldt.

Hvis du mister din Apple-enhed

Hvis du mister eller får stjålet din iPhone eller dit Apple Watch, kan du bruge iCloud.com eller appen Find på en anden Apple-enhed til at beskytte dine bilnøgleoplysninger.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du mister eller får stjålet din iPhone eller dit Apple Watch.