Få adgang til og tilpas Kontrolcenter på din iPad

Med Kontrolcenter får du øjeblikkelig adgang til de funktioner, som du bruger mest. Brug Kontrolcenter til hurtigt at tage billeder, tænde lyset, styre dit Apple TV og meget mere.

Sådan åbner og lukker du Kontrolcenter

• På en iPad med iOS 12 eller en nyere version eller iPadOS skal du skubbe nedad fra øverste højre hjørne af skærmen. Skub opad fra bunden af skærmen, eller tryk på skærmen, for at lukke Kontrolcenter.
  • På en iPad med iOS 11 eller en tidligere version skal du skubbe op fra skærmens nederste kant. Tryk øverst på skærmen, eller tryk på knappen Hjem for at lukke Kontrolcenter.

Læs om, hvordan du bruger Kontrolcenter på iPhone og iPod touch.

Sådan tilpasser du Kontrolcenter

Du kan tilpasse Kontrolcenter, så du hurtigt kan ændre indstillingerne for de funktioner, som du bruger mest. Vil du hurtigt notere dine gode idéer? Føj en betjeningsmulighed til Memoer. Vil du dæmpe lyset i spisestuen med et enkelt tryk? Føj betjeningsmuligheder til Hjem. Sådan gør du:

1. Gå til Indstillinger > Kontrolcenter.
  2. Tryk på Tilpas betjeningspanel.
  3. Tryk på knappen Tilføj  for at tilføje betjeningsmuligheder. Tryk på knappen Fjern for at fjerne betjeningsmuligheder, og tryk derefter på Fjern igen.

Sådan omarrangerer du dine betjeningsmuligheder i Kontrolcenter:

1. Gå til Indstillinger > Kontrolcenter.
  2. Tryk på Tilpas betjeningspanel.
  3. Tryk og hold nede på de tre grå linjer ud for knapperne, og træk dem til den ønskede rækkefølge.

Sådan kontrollerer du hurtigt dine indstillinger

Her er nogle af de indstillinger, du kan få adgang til i Kontrolcenter.

Netværksindstillinger

Åbn Kontrolcenter, og tryk på netværksindstillingskortet øverst til venstre, og hold nede for at slå følgende til:

• Flytilstand: Slå straks mobilforbindelser fra på din iPad.
  • Mobildata:* Tillad eller afvis, at apps og tjenester bruger mobilnetværket til at oprette forbindelse til internettet.
  • Wi-Fi: Surf på internettet, stream musik, hent film og meget mere. Hvis du holder nede på Wi-Fi-symbolet, kan du skifte Wi-Fi-netværk.
  • Bluetooth: Tilslut høretelefoner, trådløse tastaturer og andre Bluetooth-kompatible enheder. Hvis du holder nede på Bluetooth-symbolet, kan du skifte Bluetooth-enheder.
  • AirDrop: Del øjeblikkeligt dine billeder, videoer, lokaliteter m.m. med andre Apple-enheder i nærheden.
  • Internetdeling:* Del internetforbindelsen på din iPad med din computer eller andre iOS-enheder.

* Fås på iPad (Wi-Fi + Cellular)-modeller.

Lyd

Tryk og hold nede på lydkortet øverst til højre på Kontrolcenter for hurtigt at afspille, sætte på pause og skrue op eller ned for lyden for din yndlingssang, podcast eller andet.

Tryk på AirPlay-knappen  for at skifte lydudgangen til højttalere, hovedtelefoner, Apple TV eller anden lydenhed. Du kan også vælge at afspille den samme musik på forskellige højtalere, som du har installeret rundt omkring i dit hjem.

Du vil muligvis også få vist kort for enheder i nærheden, som du kan styre lydafspilningen for. Tryk blot på et kort for at styre lyden for denne enhed. Du kan også bruge kortene til at oprette en delt musikkø med venner.

Sådan betjener du med et tryk

Har du brug for hurtigt at justere skærmens lysstyrke eller ændre lydstyrken? Med Kontrolcenter er det nemt at få adgang til apps, funktioner og indstillinger med et tryk.

Læs om, hvilke apps og funktioner du kan åbne fra Kontrolcenter.