Roter skærmen på din iPad

Skærmen på iPad kan rotere, så du kan se apps – såsom Safari og Beskeder – i stående eller liggende tilstand. Læs mere om at rotere skærmen på iPad, eller få hjælp, hvis funktionen ikke virker.

Visse apps understøtter ikke rotation, så din skærm roterer muligvis ikke, selvom om Skærmlås ikke er slået til.

Roter skærmen på din iPad

1. Sørg for, at Skærmlås er slået fra:
    • På en iPad med iOS 12 eller en nyere version eller iPadOS skal du skubbe nedad fra øverste højre hjørne af skærmen for at åbne Kontrolcenter. Tryk derefter på knappen Skærmlås  for at sikre, at den er slået fra.
    • På en iPad med iOS 11 eller en tidligere version skal du skubbe op fra skærmens nederste kant for at åbne Kontrolcenter. Tryk derefter på knappen Skærmlås  for at sikre, at den er slået fra.
  2. Vend din iPad vandret.

Hvis skærmen stadigvæk ikke roterer, skal du prøve en anden app som f.eks. Safari eller Beskeder, som er kendt for at fungere i liggende tilstand. Hvis skærmen stadigvæk ikke roterer, skal du se, om din iPad har en kontakt på siden.

Se, om din iPad har en kontakt på siden

Hvis du ikke kan se knappen Skærmlås , skal du kontrollere, om din iPad har en kontakt på siden. Hvis du har en iPad med kontakt på siden, kan du indstille kontakten til at låse skærmretningen eller slå lyden fra.

Åbn Indstillinger > Generelt. Vælg den ønskede indstilling under "Brug kontakten på siden til at".

Har du stadig brug for hjælp?

Hvis skærmen på din iPad stadigvæk ikke vil rotere, skal du kontakte Apple-support.