Del mapper med iCloud Drive

Med mappedeling i iCloud Drive kan du dele hele mapper med arkiver med venner, familie eller kolleger. Derefter kan du samarbejde med andre på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller iCloud.com.

Når du opretter og deler en mappe i iCloud Drive, får deltagerne adgang til alle arkiverne i mappen. Hvis du føjer et arkiv til en delt mappe, deles det automatisk med alle deltagere. Du kan også tilføje eller fjerne deltagere, redigere delingstilladelser eller stoppe med at dele en mappe når som helst. Sådan gør du.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du vil dele mapper i iCloud Drive på din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du bruge iOS 13.4 eller iPadOS 13.4 eller nyere.

Sådan deler du en mappe

1. Åbn appen Arkiver.
  2. Tryk på fanen Gennemse, gå til Placeringer, og tryk derefter på iCloud Drive.
  3. Tryk på Vælg, og tryk derefter på den mappe, du vil dele.
  4. Tryk på Del , og tryk derefter på Tilføj personer . Det kan være nødvendigt at stryge op.
  5. Tryk på Delingsindstillinger for at redigere, hvem der har adgang til mappen og tilladelserne. Du kan vælge kun at dele mappen med personer, som du inviterer, eller med alle, der har linket. Du kan også vælge, om andre skal have tilladelse til at foretage ændringer eller til kun at se arkiverne. Vælg derefter, hvordan du vil sende din invitation, ved at trykke på det relevante symbol.

Sådan gør du, hvis du vil invitere deltagere, fjerne deltagere eller ændre delingsindstillinger

1. Tryk på Vælg, og tryk derefter på den delte mappe i iCloud Drive.
  2. Tryk på Del , og tryk derefter på Vis personer .
  3. Her kan du gøre følgende:

• Inviter deltagere: Tryk på Kopier link, Tilføj personer eller Send link (hvis adgang er indstillet, så alle med linket har adgang), og vælg derefter, hvordan du vil sende invitationen: Mail, Beskeder eller AirDrop, og vælg derefter, hvordan du vil sende invitationen.
    • Fjern deltagere: Hvis "Kun personer, du inviterer" kan få adgang til din delte mappe, skal du trykke på deltagerens navn og derefter trykke på Fjern adgang. Tryk derefter på OK for at bekræfte.
    • Skift delingsindstillinger: Tryk på Delingsindstillinger, hvis du vil ændre delingsindstillinger for alle. Hvis "Kun personer, du inviterer" er valgt, kan du kontrollere delingsindstillingerne for hver enkelt deltager. Bare tryk på personens navn, hvorefter du kan ændre tilladelserne.
    • Stop deling: Tryk på Stop deling, og tryk derefter på OK for at bekræfte. Du kan også bare flytte eller slette mappen fra iCloud Drive, hvorefter deltagerne ikke længere vil have adgang til mappen eller dens arkiver.

På Mac

Hvis du vil dele mapper i iCloud Drive på din Mac, skal du bruge macOS Catalina 10.15.4 eller nyere.

Sådan deler du en mappe

1. Vælg iCloud Drive i indholdsoversigten i Finder.
  2. Vælg den mappe, som du vil dele.
  3. Klik på Del , og vælg derefter Tilføj personer .
  4. Vælg, hvordan du vil sende invitationen, f.eks. via Mail, Beskeder, Kopier link eller AirDrop.
  5. Klik på Delingsindstillinger for at redigere, hvem der har adgang til mappen og tilladelserne. Du kan vælge kun at dele mappen med personer, som du inviterer, eller med alle, der har linket. Du kan også vælge, om andre skal have tilladelse til at foretage ændringer eller til kun at se arkiverne.
  6. Klik på Del, og tilføj derefter de relevante kontaktoplysninger for de personer, du vil dele med.

Sådan gør du, hvis du vil invitere deltagere, fjerne deltagere eller ændre delingsindstillinger

1. Ctrl-klik på den delte mappe i iCloud Drive, og klik derefter på Del i rullemenuen. Du kan også fremhæve den delte mappe og derefter klikke på Del.
  2. Klik på Vis personer .
  3. Her kan du gøre følgende:
    • Inviter deltagere: Klik på Tilføj personer , og vælg derefter, hvordan du vil sende din invitation.
    • Fjern deltagere: Hold markøren over deltagerens navn, og klik derefter på Mere . Vælg derefter Fjern adgang.
    • Skift delingsindstillinger: Klik på trekanten ved siden af Delingsindstillinger. Hvis "Kun personer, du inviterer" kan få adgang til din delte mappe, kan du kontrollere delingsindstillingerne for hver enkelt deltager. Hold markøren over personens navn, og klik derefter på Mere  for at ændre tilladelserne.
    • Stop deling: Klik på trekanten ved siden af Delingsindstillinger, og klik derefter på Stop deling. Du kan også bare flytte eller slette mappen fra iCloud Drive, hvorefter deltagerne ikke længere vil have adgang til mappen eller dens arkiver.

På pc

Hvis du vil dele mapper i iCloud Drive på din pc, skal du bruge iCloud til Windows 11.1.

Sådan deler du en mappe

1. Åbn iCloud Drive fra menuen til venstre i Stifinder.
  2. Højreklik på den mappe, du vil dele.
  3. Vælg iCloud-deling.
  4. I feltet Personer skal du indtaste e-mailadresserne på de personer, du vil dele med.
  5. Under Indstillinger til deling kan du angive, hvem der har adgang til mappen, og tilladelserne. Du kan vælge kun at dele mappen med personer, som du inviterer, eller med alle, der har linket. Du kan også vælge, om andre skal have tilladelse til at foretage ændringer eller til kun at se arkiverne.
  6. Klik på Anvend.

Sådan gør du, hvis du vil invitere deltagere, fjerne deltagere eller ændre delingsindstillinger

1. Højreklik på mappen i iCloud Drive.
  2. Vælg iCloud-deling
  3. Herfra kan du gøre følgende:
    • Inviter deltagere: Indtast e-mailadresserne på de personer, du vil dele med, i feltet Personer, og klik derefter på Tilføj.
    • Fjern deltagere: Klik på deltagerens navn, og vælg derefter Fjern. Klik på Anvend.
    • Skift delingsindstillinger: Rediger indstillingerne under Indstillinger til deling. Hvis "Kun personer, du inviterer" kan få adgang til din delte mappe, kan du kontrollere delingsindstillingerne for hver enkelt deltager. Klik på deltagerens navn under Personer, og rediger derefter vedkommendes tilladelser.
    • Stop deling: Klik på Stop deling. Du kan også bare flytte eller slette mappen fra iCloud Drive, hvorefter deltagerne ikke længere vil have adgang til mappen eller dens arkiver.

På iCloud.com

Sådan deler du en mappe

1. Log på iCloud.com, og åbn iCloud Drive.
  2. Vælg den mappe, som du vil dele.
  3. Klik på Tilføj personer  øverst på skærmen.
  4. Vælg en delingsindstilling: E-mail eller Kopier link.
  5. Klik på Delingsindstillinger for at redigere, hvem der har adgang til mappen og tilladelserne. Du kan vælge kun at dele mappen med personer, som du inviterer, eller med alle, der har linket. Du kan også vælge, om andre skal have tilladelse til at foretage ændringer eller til kun at se arkiverne.
  6. Hvis du vælger Kopier link, skal du indtaste e-mailadresserne på de personer, du vil dele med.
  7. Klik på Del.

Sådan gør du, hvis du vil invitere deltagere, fjerne deltagere eller ændre delingsindstillinger

1. Vælg den delte mappe i iCloud Drive.
  2. Klik på Vis personer
  3. Herfra kan du gøre følgende:
    • Inviter deltagere: Klik på Kopier link, Tilføj personer  eller Send link (hvis adgang er indstillet, så alle med linket har adgang), og vælg derefter, hvordan du vil sende invitationen. Klik derefter på Del.
    • Fjern deltagere: Hvis "Kun personer, du inviterer" kan få adgang til din delte mappe, skal du holde markøren over en deltagers navn og derefter klikke på Mere . Vælg derefter Fjern adgang.
    • Skift delingsindstillinger: Hvis "Kun personer, du inviterer" kan få adgang til din delte mappe, kan du kontrollere delingsindstillingerne for hver enkelt deltager. Hold markøren over en deltagers navn, og klik derefter på Mere  for at ændre tilladelserne.
    • Stop deling: Klik på Delingsindstillinger, og klik derefter på Stop deling. Du kan også bare flytte eller slette mappen fra iCloud Drive, hvorefter deltagerne ikke længere vil have adgang til mappen eller dens arkiver.

Slet en delt mappe

Hvis du vil slette en delt mappe i iCloud Drive, skal du vælge den mappe, du ikke ønsker mere, og trykke på Slet

• Hvis ejeren af en delt mappe sletter mappen eller en undermappe eller et arkiv i den delte mappe, slettes emnet på alle ejerens og alle deltagernes enheder. Hvis du skifter mening eller har slettet en mappe ved en fejl, har du 30 dage til at gendanne den.
    • På iPhone, iPad eller iPod touch: Vælg fanen Gennemse, og gå til Placeringer > Slettet for nylig. Vælg derefter den mappe, som du vil beholde, og tryk på Gendan.
    • På Mac: Gå til Papirkurv, og træk derefter mappen til dit skrivebord eller et andet sted.
    • På iCloud.com: Gå til iCloud Drive, og se Slettet for nylig.
  • Hvis en deltager i en delt mappe sletter mappen, fjernes vedkommende adgang til den delte mappe. Deltageren kan få adgang til den delte mappe igen ved at klikke på det oprindelige link til deling.
  • Hvis en deltager i en delt mappe sletter en undermappe eller et arkiv i den delte mappe, slettes undermappen eller arkivet på alle deltagerens enheder, hvorefter gendannelse ikke er muligt.

Hvis du er bekymret for at miste et arkiv, anbefales du at arkivere en lokal kopi ud over den delte kopi i iCloud Drive. Læs mere om at slette arkiver i iCloud Drive og gendanne slettede arkiver på iCloud.com

Læs mere om mappedeling

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.