Brug Lav datafunktion på din iPhone og iPad

I iOS 13 og nyere versioner kan du slå Lav datafunktion til for at begrænse baggrundsbrugen af netværk og spare på brugen af mobildata og Wi-Fi.

Det kan være en god ide at bruge Lav datafunktion, hvis du har et mobil- eller internetabonnement, der sætter begrænsninger for dit dataforbrug, eller hvis du befinder dig i et område med lave datahastigheder.

Sådan slår du Lav datafunktion til

Du kan slå Lav datafunktion til separat for mobildata og Wi-Fi. Dine indstillinger for Lav datafunktion kan variere afhængigt af din operatør. Vælg din abonnementstype nedenfor, og følg trinene.

LTE/4G-mobilnetvæk

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Mobilnetværk

2. Tryk på Indstillinger til data, og slå derefter Lav datafunktion til.

5G-mobilnetvæk

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Mobilnetværk.

2. Tryk på Indstillinger til data, vælg Datafunktion, og slå derefter Lav datafunktion til.

Dobbelt-sim

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Mobilnetværk eller Mobildata.

2. Tryk på et af dine numre.

3. Slå Lav datafunktion til.

Wi-Fi

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Wi-Fi.

2. Tryk på knappen Infoknappen Info ud for det Wi-Fi-netværk, du har forbindelse til.

3. Slå Lav datafunktion til.

Dine indstillinger for Lav datafunktion for hvert Wi-Fi-netværk holdes opdateret på tværs af alle dine enheder gennem iCloud.

Dette kan du forvente i Lav datafunktion

Forskellige apps har forskellige måder at reducere dataforbruget på i Lav datafunktion. Dette er, hvad du generelt kan forvente:

• Apps kan holde op med at bruge netværksdata, når du ikke aktivt bruger dem.

• Opdater apps i baggrunden er slået fra.

• Kvaliteten af streamet indhold kan blive reduceret.

• Automatiske overførsler og sikkerhedskopieringer er slået fra.

• Tjenester som iCloud-fotos sætter opdateringer på pause.

Indbyggede iOS-apps og -tjenester tilpasser sig Lav datafunktion på følgende måder:

• App Store: Automatisk afspilning af video, automatiske opdateringer og automatiske overførsler er slået fra.

• Musik: Automatiske overførsler og streaming i høj kvalitet er slået fra.

• Podcasts: Frekvensen af feed-opdateringer er begrænset, og episoder downloades kun på Wi-Fi.

• News: Forhåndsindlæsning af artikler er slået fra.

• iCloud: Opdateringer er sat på pause, og automatiske sikkerhedskopieringer og opdateringer af iCloud-fotos er slået fra.

• FaceTime: Bithastigheden i videoer er optimeret til lavere båndbredde.