Privatliv og grading i forbindelse med Siri

Vi ved, at vores kunder har været bekymrede i forbindelse med nylige meddelelser om folk, der lytter til lydoptagelser fra Siri som en del af vores proces for kvalitetsevaluering af Siri. Vi lyttede til deres bekymringer og indstillede øjeblikkeligt menneskelig grading af Siri-anmodninger, og vi påbegyndte en grundig gennemgang af vores praksisser og retningslinjer. Som et resultat heraf har vi besluttet at foretage nogle ændringer af Siri, der bliver tilgængelige i en softwareopdatering til efteråret. Du kan læse mere om disse ændringer i dette indlæg på Apple Newsroom.

Her får du desuden svar på nogle almindelige spørgsmål om privatliv og grading af Siri.

Hvad er grading?

Før vi indstillede grading, bestod vores proces bl.a. i at gennemgå et mindre antal lydprøver fra Siri-anmodninger – mindre end 0,2 % – og de computergenererede transskriptioner af dem for at vurdere, hvor gode Siris svar var og for at forbedre dens pålidelighed. Var det f.eks. brugerens hensigt at vække Siri? Hørte Siri anmodningen helt præcist? Og gav Siri et relevant svar på anmodningen? Ved at anvende grading på tværs af et mindre antal prøver på Siri-anmodninger over tid kan Apple foretage store forbedringer, der er med til at sikre, at kunder verden over får den bedst mulige oplevelse med Siri.

På hvilken måde er privatlivspolitikkerne for Siri unikke blandt intelligente assistenter?

Hos Apple tror vi på, at privatlivet er en fundamental menneskerettighed. Vi designer vores produkter til at beskytte brugernes personoplysninger, og vi arbejder konstant på at styrke denne beskyttelse. Det samme gør sig også gældende for alle vores tjenester.

Vores mål med Siri er at give vores kunder den bedst mulige oplevelse, samtidig med at vi omhyggeligt beskytter deres privatliv. Vi mener, at kunder som standard skal have ret til privatliv mht. deres lydoptagelser, uden at de er nødt til at ændre indstillingerne på deres enheder. Med Apple skal kunderne vælge at dele deres lyd, hvis de vil hjælpe med at forbedre Siri.

Siri er helt fra begyndelsen blevet udviklet til at beskytte brugernes privatliv, da Apple ikke er afhængig af indsamling af nogen personers data. Vi bruger så få data som muligt til at levere god service, og vi behandler, så vidt det er muligt, disse data – inklusive Siri-anmodninger – på enhederne.

Siri anvender en tilfældig identifikator – en lang streng af bogstaver og tal tilknyttet en enkelt enhed – for at holde styr på data, mens de bliver behandlet, i stedet for at knytte dem til din identitet gennem dit Apple-id eller telefonnummer. Vi mener, at denne proces er unik blandt dem, der i dag bruges til digitale assistenter. For at give yderligere beskyttelse fjernes tilknytningen af enhedens data fra den tilfældige identifikator efter seks måneder.

I iOS kan du finde oplysninger om de data, Siri tilgår, og om hvordan vi beskytter dine oplysninger. Gå til Indstillinger > Siri & søgning > Om Spørg Siri og anonymitet.

Lytter Siri hele tiden? Hvad skal man gøre for at forhindre Siri i at lytte, når man ikke har sagt "Hej Siri"?

Nej. Siri er designet til først at blive aktiveret og sende lyd til Apple, når du har aktiveret din enhed ved at sige "Hej Siri", når du bruger funktionen Løft for at tale på Apple Watch eller fysisk aktiverer Siri vha. de relevante knapper på iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV, AirPods og HomePod.

For at genkende "Hej Siri" behandler vi udelukkende lyd på enheder gennem forskellige analysestadier for at afgøre, om lyden svarede til mønstret for "Hej Siri". Det er kun, når enheden genkender mønstret for "Hej Siri", at din lyd sendes til serveren. På serveren foretager vi yderligere løsning for at analysere den fulde anmodning for at bekræfte, at den er tiltænkt Siri.

Indimellem oplever vi en såkaldt "falsk aktivering", hvor Siri aktiveres, selvom det ikke var din hensigt. Vi arbejder på at minimere antallet af falske aktiveringer, og vi har opdateret gennemgangsprocessen for at begrænse anmeldernes eksponering for dem. Når vi genoptager grading, vil vores team arbejde på at slette alle optagelser, der vurderes til utilsigtet at have aktiveret Siri.

Når I siger, at I minimerer mængden af data, som anmelderne har adgang til, hvad betyder det så? Hvad vil de stadigvæk kunne høre?

Vi foretager ændringer af den menneskelige gradingproces for yderligere at minimere den mængde af data, som anmelderne har adgang til, så de kun ser de data, der er nødvendige for, at de kan udføre deres arbejde. Navnene på de enheder og værelser, du indstiller i appen Hjem, vil f.eks. kun være tilgængelige for anmelderen, hvis den anmodning, der bedømmes, involverer at kontrollere enheder i hjemmet.

Hvorfor er Siri nødt til at have adgang til brugeroplysninger som kontakter, navne på personlige spillelister og navne på værelser og enheder, der er indstillet i appen Hjem? Kan Apple identificere mig eller kontrollere mine HomeKit-enheder?

For at Siri kan udføre personligt tilpassede opgaver mere nøjagtigt, indsamler og opbevarer den oplysninger fra din enhed. Når Siri f.eks. støder på et usædvanligt navn, kan den bruge navne fra dine kontakter for at sikre, at den genkender navnet korrekt. I iOS kan du finde oplysninger om de data, som Siri tilgår, og om hvordan vi beskytter dine oplysninger. Gå til Indstillinger > Siri & søgning > Om Spørg Siri og anonymitet.

Siri bruger så få data som muligt til at levere et nøjagtigt resultat. Når du f.eks. stiller et spørgsmål om en sportsbegivenhed, så bruger Siri din generelle placering til at give relevante resultater. Men hvis du spørger efter det nærmeste supermarked, så bruges der mere specifikke placeringsdata.

Hvis du beder Siri om at læse dine ulæste beskeder, så får Siri ganske enkelt din enhed til at læse ulæste beskeder højt. Indholdet af dine beskeder overføres ikke til Siris server, da dette ikke er nødvendigt for at opfylde anmodningen.

Hvem foretager grading?

Når kunderne vælger at være med, er det kun Apple-medarbejdere, der får lov til at lytte til lydeksempler på Siris interaktioner. Vores team arbejder på at slette alle optagelser, der vurderes at være utilsigtede aktiveringer af Siri.

Hvorfor gemmer I transskriptioner for kunder, der ikke vælger at være med?

Computergenererede transskriptioner bruges til at forbedre Siri og gøre den mere pålidelig. Disse transskriptioner bruges til træning af maskinlæring for at forbedre Siri, til at fastlægge almindelige brugsmønstre og til at opdatere sprog- og forståelsesmodeller. Transskriptionerne kan også blive brugt til at løse kritiske problemer, der påvirker pålideligheden af Siri.

Er jeg nødt til at deaktivere Siri for at forhindre Siri i at opbevare mine lydoptagelser og transskriptioner?

Fra og med en fremtidig softwareudgivelse i efteråret 2019 opbevarer Apple som standard ikke længere lyd af dine Siri-anmodninger. Computergenererede transskriptioner af dine lydanmodninger kan blive brugt til at forbedre Siri. Disse transskriptioner er tilknyttet en tilfældig identifikator, ikke dit Apple-id, i op til seks måneder. Hvis du ikke ønsker, at transskriptioner af dine Siri-lydoptagelser opbevares, kan du deaktivere Siri og Diktering under Indstillinger.