Batteri og ydeevne i Apple Watch

Om ydeevnen i Apple Watch og dens forhold til batteriet.

Dit Apple Watch er designet til at levere en oplevelse, der er nem og enkel at bruge. Dette er kun muligt gennem en kombination af avanceret teknologi og sofistikeret ingeniørarbejde. Et vigtigt teknologisk område er batteriet og ydeevnen. Batterier indeholder en kompleks teknologi, og adskillige faktorer bidrager til batteriets ydeevne og derfor også ydeevnen af et Apple Watch. Alle genopladelige batterier er forbrugskomponenter og har en begrænset levetid – deres kapacitet og ydeevne vil forringes med tiden. Ældre batterier kan medføre, at ydeevnen af et Apple Watch ændres. Vi har skrevet denne oplysende artikel til brugere, der ønsker at vide mere.

Om litiumionbatterier

Apple Watch-batterier bruger litiumionteknologi. Sammenlignet med tidligere batteriteknologier oplades litiumionbatterier hurtigere, holder længere og har en højere energitæthed, som giver en længere batterilevetid i en lettere indpakning. Teknologien bag genopladelige litiumionbatterier er i øjeblikket den bedste teknologi til din enhed. Læs mere om litiumionbatterier.

Når batterier bliver kemisk ældre

Alle genopladelige batterier er forbrugskomponenter, der bliver mindre effektive, efterhånden som deres kemiske alder bliver højere.

Når litiumionbatterierne bliver kemisk ældre, kan mængden af opladning, de holder, mindskes, hvilket resulterer i kortere tid, før en enhed skal oplades. Dette kan henvises til som batteriets maksimumkapacitet – eller målingen af batteriets kapacitet sammenlignet med et nyt. Afhængigt af tidsrummet mellem produktionsdatoen og aktiveringsdatoen for dit Apple Watch kan batterikapaciteten ligge en smule under 100 %. Derudover kan et batteris evne til at levere maksimal øjeblikkelig ydeevne, eller "maksimal ydeevne", muligvis falde. For at et Apple Watch skal fungere korrekt, skal elektronikken kunne trække på en øjeblikkelig forsyning af strøm fra batteriet. Et element, der påvirker denne øjeblikkelige forsyning af strøm, er batteriets impedans. Et batteri med høj impedans kan muligvis ikke levere tilstrækkelig strøm til det system, der har brug for det. Batteriets impedans kan stige, hvis et batteri har en højere kemisk alder. Et batteris impedans vil stige midlertidigt, når det har lav opladningsstatus og befinder sig i et koldt miljø. I kombination med en højere kemisk alder vil stigningen i impedans være mere markant. Disse kendetegn for et batteris kemiske egenskaber er fælles for alle litiumionbatterier til mobilenheder.

Når der trækkes strøm fra et batteri med et højere impedansniveau, vil batteriets spænding falde yderligere. Elektroniske komponenter kræver minimal spænding for at fungere korrekt. Disse omfatter enhedens interne lager, strømkredsløb og selve batteriet. Strømstyringssystemet bestemmer batteriets evne til at levere denne strøm og styrer belastningerne for at opretholde enhedens funktion. Når funktionen ikke længere kan understøttes med strømstyringssystemets fulde kapacitet, udfører systemet en nedlukning for at bevare disse elektroniske komponenter. Selv om denne nedlukning er tilsigtet fra enhedens perspektiv, kan den være uventet for brugeren.

Sådan optimerer du batteriernes ydeevne

"Batteritiden" er den tid, en enhed kan arbejde i, før den skal oplades. "Batterilevetiden" er den tid, et batteri kan holde, før det ikke længere kan bruges. En faktor, der har indflydelse på batteriets levetid og driftstid, er kombinationen af de ting, du foretager dig med din enhed. Uanset hvordan du bruger det, er der altid måder, hvorpå du kan forlænge batteriets levetid for din enhed. Et batteris driftstid er forbundet med den "kemiske alder", hvilket ikke kun er et spørgsmål om tid. Det omfatter forskellige faktorer, f.eks. antallet af opladningscyklusser, og hvor godt der er blevet passet på batteriet. Følg disse tips for at optimere batteriets ydeevne og forlænge batteriets driftstid. Du kan f.eks. lade dit Apple Watch være halvt opladet, når det skal opbevares i længere tid. Undgå også at oplade dit Apple Watch eller efterlade det på et varmt sted, f.eks. i direkte sollys, i længere tid.

Administration af batteri og ydeevne

Apple Watch SE og Apple Watch Series 5 og nyere har indbygget software og hardware, der hjælper med at reducere påvirkning af ydeevne, der kan opstå under visse forhold, f.eks. et batteri, der er ved at løbe tør for strøm, en situation, der kræver højt strømforbrug eller et kemisk ældet batteri. Systemet er automatisk, er altid slået til og er designet til at levere den bedst mulige ydeevne. Strømbehov overvåges dynamisk, og ydeevnen administreres for at opfylde disse behov i realtid. Systemet gør det muligt for Apple Watch SE og Apple Watch Series 5 og senere at balancere og reducere påvirkningen af ydeevnen så meget som muligt. Brugeren vil måske eller måske ikke bemærke en påvirkning af enheden, som kan være midlertidig. Alt afhængig af enhedens batteritilstand og de opgaver, som dit Apple Watch håndterer, kan eksempler på disse påvirkninger være længere opstartstider for apps, lavere billedfrekvens, lavere hastighed for trådløse data, svagere skærmbelysning, reduktion af lysstyrken i højtalerne eller manglende data for din puls under træning.

Hvis din enheds ydeevne er blevet påvirket af et gammelt batteri, og du gerne vil have hjælp med at få udskiftet dit Apple Watch, skal du kontakte Apple-support.

Læs mere om service og genanvendelse af batterier.

Om optimeret batteriopladning og energibesparende funktion på Apple Watch

watchOS 7 og nyere versioner gør det muligt for dit Apple Watch at lære fra dine daglige opladningsrutiner for at forbedre batteritiden. Funktionen kaldes Optimeret batteriopladning og er designet til at reducere slid på dit batteri og forbedre dets levetid ved at reducere den tid, som dit Apple Watch bruger fuldt opladet. Læs mere om Optimeret batteriopladning.

Energibesparende funktion i watchOS 9.0 eller nyere versioner reducerer mængden af strøm, som dit Apple Watch bruger, ved at deaktivere eller ændre visse funktioner, så du kan forlænge batteritiden. Læs mere om Energibesparende funktion.

Rapportering om batterikapacitet på Apple Watch Series 4, Series 5 og Series 6 (44 mm)

Apple Watch Series 4 og Series 5 omkalibrerer og estimerer derefter den maksimale batterikapacitet mere præcist efter opdatering til watchOS 9.0 eller nyere versioner. Apple Watch Series 6 (44 mm) udfører denne omkalibrering efter opdatering til watchOS 9.4 eller nyere versioner.