Om optimeret batteriopladning på din iPhone

Med iOS 13 lærer din iPhone af dine opladningsvaner for at give dig endnu bedre batteridriftstid.

Et batteris driftstid afhænger af dets kemiske alder, hvilket er mere end blot tiden, siden batteriet blev fremstillet.  Et batteris kemiske alder er et resultat af en kompleks kombination af faktorer, herunder temperaturhistorik og opladningsmønster. Alle genopladelige batterier er forbrugskomponenter, der bliver mindre effektive, efterhånden som deres kemiske alder bliver højere. Efterhånden som litiumionbatterier bliver ældre, bliver mængden af opladning, de kan holde, mindre. Dette resulterer i forkortet batterilevetid og reduceret maksimal ydeevne. Læs mere om batteri og ydeevne for iPhone, og hvordan du kan maksimere batteriets ydeevne og driftstid.

iOS 13 bruger Optimeret batteriopladning til at sænke batteriets ældning ved at reducere den tid, din iPhone er fuldt opladet. Din iPhone bruger indbygget maskinlæring til at forstå dine daglige opladningsrutiner, så den kan vente med at oplade mere end 80 procent, til du skal bruge din iPhone.* Denne opladningsmetode reducerer slitage af batteriet og forbedrer dets levetid. Optimeret batteriopladning er kun aktiv, når din iPhone forudser, at den kommer til at være tilsluttet en oplader i lang tid.

Optimeret batteriopladning er som standard slået til, når du indstiller din iPhone, eller efter du har opgraderet til iOS 13. Hvis du bemærker, at din iPhone ofte kun er delvist opladet – for eksempel hvis du ikke oplader din iPhone natten over – kan du gå til Indstillinger > Batteri > Batteritilstand og slå Optimeret batteriopladning fra.

Når optimeret batteriopladning er aktivt, angiver en meddelelse på låst skærm, hvornår din iPhone er fuldt opladet. Hvis du vil have, at din iPhone bliver fuldt opladet før det, skal du trykke på meddelelsen og holde den nede og derefter trykke på Oplad nu.

* Oplysninger vedrørende dine opladningsrutiner gemmes kun på din iPhone. Oplysningerne er ikke inkluderet i sikkerhedskopier og deles ikke med Apple.