Om optimeret batteriopladning på din iPhone

Med iOS 13 eller en nyere model lærer din iPhone af dine opladningsvaner for at give dig endnu bedre batteridriftstid.

Et batteris driftstid afhænger af dets kemiske alder, hvilket er mere end blot den tid, der er gået, siden batteriet blev fremstillet. Et batteris kemiske alder er et resultat af en kompleks kombination af faktorer, herunder temperaturhistorik og opladningsmønster. Alle genopladelige batterier er forbrugskomponenter, der bliver mindre effektive, efterhånden som deres kemiske alder bliver højere. Efterhånden som litiumionbatterier bliver ældre, bliver mængden af opladning, de kan holde, mindre. Dette resulterer i forkortet batterilevetid og reduceret maksimal ydeevne. Læs mere om batteri og ydeevne for iPhone, og hvordan du kan maksimere batteriets ydeevne og driftstid.

Med iOS 13 eller en nyere model er Optimeret batteriopladning designet til at reducere slitagen på batteriet og forlænge dets levetid ved at reducere den tid, din iPhone er helt opladet. Når funktionen er slået til, forsinker din iPhone i visse situationer opladningen efter 80 %. Din iPhone bruger indbygget maskinlæring til at lære din daglige opladningsrutine at kende, så Optimeret batteriopladning kun aktiveres, når din iPhone forudsiger, at den vil være tilsluttet en oplader over længere tid. Algoritmen prøver at sikre, at din iPhone stadigvæk er fuldt opladet, når den frakobles.

Når Optimeret batteriopladning er aktiv, angiver en notifikation på låst skærm, hvornår din iPhone er fuldt opladet. Hvis du vil have, at din iPhone bliver fuldt opladet inden da, skal du trykke på notifikationen og holde den nede og derefter trykke på Oplad nu.

ios-17-iphone-14-pro-lock-screen-optimized-charging-notification

Optimeret batteriopladning er som standard slået til, når du indstiller din iPhone.

Hvis du vil ændre opladningsindstillingen:

• På iPhone 14-modeller og tidligere skal du gå til Indstillinger > Batteri > Batteritilstand og opladning for at slå Optimeret batteriopladning til.

• På iPhone 15-modeller kan du vælge mellem Optimeret batteriopladning, 80 % opladningsgrænse og Ingen ved at gå til Indstillinger > Batteri > Batteritilstand og opladning > Optimering af opladning og vælge en mulighed.

ios-17-new-iphone-settings-battery-battery-health-charging-full

Hvis du slår opladningsoptimeringer fra, kan det øge slid på batteriet og reducere dets levetid.

Om 80 % opladningsgrænse på iPhone 15-modeller

På iPhone 15-modeller kan du vælge mellem Optimeret batteriopladning, 80 % opladningsgrænse og Ingen.

Når du vælger 80 % opladningsgrænse, oplader din iPhone op til ca. 80 %, hvorefter opladningen afbrydes. Hvis batteriopladningsniveauet falder til 75 %, genoptages opladningen, indtil batteriniveauet når ca. 80 % igen.

Når 80 % opladningsgrænse er slået til, oplades din iPhone nogle gange til 100 % for at bevare præcise estimater for batteritilstanden.

Hvis Optimeret batteriopladning ikke aktiveres

Optimeret batteriopladning er udviklet til kun at aktiveres på de steder, hvor du bruger mest tid, som f.eks. dit hjem eller din arbejdsplads. Funktionen aktiveres ikke, når dine brugsvaner er mere vekslende, f.eks. når du rejser. Af denne grund skal visse lokalitetsindstillinger slås til, før Optimeret batteriopladning aktiveres.* Ingen af de lokalitetsoplysninger, der bruges til denne funktion, bliver sendt til Apple.

Følg disse trin:

• Gå til Indstillinger > Anonymitet & sikkerhed > Lokalitetstjenester, og slå Lokalitetstjenester til.

• Gå til Indstillinger > Anonymitet & sikkerhed > Lokalitetstjenester > Systemtjenester, og slå Systemtilpasning til.

• Gå til Indstillinger > Anonymitet & sikkerhed > Lokalitetstjenester > Systemtjenester > Væsentlige lokaliteter, og slå derefter Væsentlige lokaliteter til.

Læs mere

Find ud af, hvad du skal gøre , hvis din enhed holder op med at oplade uventet.

* Optimeret batteriopladning skal bruge mindst 14 dage til at lære dine opladningsvaner at kende, så indstillingen aktiveres ikke før da. Din iPhone skal desuden have været gennem mindst 9 opladninger på 5 timer eller mere på en given lokalitet, før Optimeret batteriopladning kan aktiveres.