Om optimeret batteriopladning på din iPhone

Med iOS 13 eller en nyere model lærer din iPhone af dine opladningsvaner for at give dig endnu bedre batteridriftstid.

Et batteris driftstid afhænger af dets kemiske alder, hvilket er mere end blot tiden, siden batteriet blev fremstillet.  Et batteris kemiske alder er et resultat af en kompleks kombination af faktorer, herunder temperaturhistorik og opladningsmønster. Alle genopladelige batterier er forbrugskomponenter, der bliver mindre effektive, efterhånden som deres kemiske alder bliver højere. Efterhånden som litiumionbatterier bliver ældre, bliver mængden af opladning, de kan holde, mindre. Dette resulterer i forkortet batterilevetid og reduceret maksimal ydeevne. Læs mere om batteri og ydeevne for iPhone, og hvordan du kan maksimere batteriets ydeevne og driftstid.

Med iOS 13 eller en nyere model er Optimeret batteriopladning designet til at reducere slitagen på batteriet og forlænge dets levetid ved at reducere den tid, din iPhone er helt opladet. Når funktionen er slået til, forsinker din iPhone i visse situationer opladningen efter 80 %. Din iPhone bruger indbygget maskinlæring til at lære din daglige opladningsrutine at kende, så Optimeret batteriopladning kun aktiveres, når din iPhone forudsiger, at den vil være tilsluttet en oplader over længere tid. Algoritmen prøver at sikre, at din iPhone stadigvæk er fuldt opladet, når den frakobles.

Optimeret batteriopladning er som standard slået til, når du indstiller din iPhone, eller efter du har opgraderet til iOS 13 eller en nyere version. Hvis du vil slå funktionen fra, skal du gå til Indstillinger > Batteri > Batteritilstand > Optimeret batteriopladning.

Når Optimeret batteriopladning er aktivt, angiver en meddelelse på låst skærm, hvornår din iPhone er fuldt opladet. Hvis du vil have, at din iPhone bliver fuldt opladet før det, skal du trykke på meddelelsen og holde den nede og derefter trykke på Oplad nu.

Hvis Optimeret batteriopladning ikke aktiveres

Optimeret batteriopladning er udviklet til kun at aktiveres på de steder, hvor du bruger mest tid, som f.eks. dit hjem eller din arbejdsplads. Funktionen aktiveres ikke, når dine brugsvaner er mere vekslende, f.eks. når du rejser. Af denne grund skal visse lokalitetsindstillinger slås til, før Optimeret batteriopladning aktiveres. Ingen af de lokalitetsoplysninger, der bruges til denne funktion, bliver sendt til Apple.

Her er en lister over indstillinger, der skal være aktiveret:

• Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Lokalitetstjenester.
  • Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Systemtjenester > Systemtilpasning.
  • Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Systemtjenester > Væsentlige lokaliteter > Væsentlige lokaliteter.