Brug af HEVC-film med Pages, Numbers og Keynote

Du kan bruge HEVC-film, der er optaget med din iPhone eller iPad, i Pages, Numbers og Keynote

Hvis du bruger iOS 11 eller en nyere version på visse iPhone- og iPad-modeller, kan du optage video i HEVC-formatet (High Efficiency Video Coding) – også kaldet H.265. HEVC-film har en bedre komprimering end JPEG og H.264, og de bruger dermed mindre lagringsplads på dine enheder og i iCloud-fotos, samtidig med at den samme visuelle kvalitet bevares.

Du kan tilføje HEVC-film til dine dokumenter, regneark og præsentationer med disse Apple-enheder og softwareversioner:

• En Mac med macOS Mojave og Pages 8.2, Numbers 6.2 eller Keynote 9.2 eller en nyere version
  • En iPhone eller iPad med iOS 13 eller en iPad med iPadOS og Pages 5.2, Numbers 5.2 eller Keynote 5.2 eller en nyere version

Sådan føjer du HEVC-film til dokumenter, regneark og præsentationer

Du kan sikre, at en HEVC-film ikke konverteres til et andet format, når du føjer den til dit dokument, ved at slå den indstilling fra, der optimerer film til ældre enheder, inden den tilføjes:

• Åbn et dokument i Pages, Numbers eller Keynote på iPhone eller iPad, tryk på knappen Mere , tryk på Indstillinger, tryk på Tilføjelse af film, og slå derefter "Optimer til ældre enheder" fra.
  • I Pages, Numbers eller Keynote på Mac: Vælg [appnavn] > Indstillinger på menulinjen, klik på Generelt, og fjern markeringen af "Optimer film til ældre enheder".

Tidspunkt for aktivering af indstillingen, der optimerer film til ældre enheder

I følgende tilfælde bør du slå den indstilling til, der optimerer film til en ældre enhed, inden HEVC-film føjes til dokumentet:

• Hvis du planlægger at udgive din bog direkte i Apple Books fra Pages.
  • Du planlægger at dele et dokument, der indeholder HEVC-film, med andre, der kan have ældre Apple-enheder.

Sådan opretter du en EPUB med HEVC-videoer

Hvis du opretter en EPUB i dit Pages-dokument, der indeholder HEVC-film, konverteres filmen eller bevares som en HEVC-film afhængigt af din enhed og de valgte indstillinger.

På iPhone eller iPad kan du vælge, om du vil konvertere HEVC-filmen:

1. Åbn dit dokument i Pages, og tryk på knappen Mere .
  2. Tryk på Eksporter, og vælg EPUB.
  3. Tryk på Avanceret.
  4. Hvis du vil konvertere HEVC-videoer i dit dokument til H.264 i EPUB, skal du aktivere "Optimer medier til publicering". Hvis du lader denne indstilling være slået fra, vil HEVC-videoer i din EPUB muligvis ikke kunne afspilles på andres enheder.

På Mac konverterer Pages automatisk HEVC-videoer til H.264-videoer i EPUB-arkivet.

Hvis du planlægger at eksportere til EPUB med Pages online på iCloud.com, skal du sørge for at vælge "Optimer til ældre enheder", inden du føjer HEVC-videoer til dit dokument.

Sådan udgiver du en bog med HEVC-videoer

På Mac kan du udgive dit dokument med HEVC-videoer direkte til Apple Books fra Pages. Følg denne vejledning for at klargøre dokumentet inden udgivelse:

1. Åbn et dokument i Pages, vælg Arkiv > Formindsk arkivstørrelse.
  2. Vælg "Mest kompatibel (H.264)".
  3. Indstil andre valgmuligheder for arkivstørrelse i vinduet.
  4. Hvis du vil oprette en kopi af dokumentet med en formindsket arkivstørrelse, skal du klikke på "Formindsk en kopi". Du kan også klikke på Formindsk dette arkiv for at overskrive det eksisterende dokument.

På iPhone eller iPad kan du ikke konvertere HEVC-videoer, når du har føjet dem til dit dokument. Åbn dokumentet i Pages til Mac, reducer arkivstørrelsen, og udgiv det fra din iPhone, iPad eller Mac.

Hvis du udgiver din bog med Pages online på iCloud.com, erstatter Pages automatisk HEVC-videoer med det første rammebillede af videoen i den udgivne bog. Hvis videoen har lyd, er lydsporet også inkluderet.