Advarsel om registrering af væske på iPhone

Når du tilslutter et Lightning-kabel eller et tilbehør til din iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller en nyere model, kan din iPhone advare dig, hvis der er væske i Lightning-porten.

Hvis du ser en af disse advarsler, har din iPhone registreret væske i Lightning-porten, på Lightning-kablet eller et Lightning-tilbehør. Det er ikke muligt at lade op eller tilslutte tilbehør, så længe Lightning-porten og tilbehøret ikke er tørt. Dette sker for at beskytte din iPhone og tilbehøret.

Kan ikke oplade: Vises, hvis du slutter din iPhone til en oplader, og der registreres væske.

Der er registreret væske i Lightning-stikket: Vises, hvis du slutter et tilbehør til din iPhone, der ikke lader din iPhone op, og der registreres væske.

Hvis du lader din iPhone op, mens Lightning-porten er våd, kan benene i Lightning-porten eller på kablet blive korroderet og forårsage permanente skader eller holde op med at fungere, så du oplever problemer med forbindelsen på din iPhone eller tilbehøret.

Selv om du ikke bør oplade din iPhone, når den er våd, kan du blive nødt til det i en nødsituation. Hvis du slutter din iPhone til Lightning-kablet eller tilbehøret igen, får du mulighed for at tilsidesætte væskeregistreringen og oplade din iPhone i en nødsituation.

Hvis du har en trådløs oplader, kan du stadig bruge den til at oplade din iPhone. Du får det bedste resultat ved at sikre, at bagsiden af din iPhone er tør, inden du anbringer den på din Qi-certificerede oplader. Læs mere om trådløs opladning af iPhone.

Hvis din iPhone eller dit Lightning-tilbehør er vådt

Tag alle kabler og alt tilbehør ud. Slut dem ikke til igen, før de er helt tørre.

Sådan tørrer du din iPhone:

1. Slå forsigtigt din iPhone mod din hånd med Lightning-stikket nedad for at fjerne overskydende væske. Læg din iPhone et tørt sted med luftcirkulation.
  2. Efter mindst 30 minutter kan du prøve at oplade med et Lightning-kabel eller tilslutte et Lightning-tilbehør.
  3. Hvis du ser advarslen igen, er der stadig væske i Lightning-porten eller under benene på Lightning-kablet. Læg din iPhone et tørt sted med luftcirkulation i op til en dag. Du kan prøve at lade op eller tilslutte Lightning-tilbehør igen i dette tidsrum. Der kan gå op til 24 timer, før den er helt tør.

Undgå at gøre følgende:

• Du må ikke tørre din iPhone ved hjælp af en ekstern varmekilde eller trykluft.
  • Du må ikke stikke fremmedlegemer som f.eks. vatpinde eller papirservietter ind i Lightning-stikket.
  • Læg ikke din iPhone i en pose med ris. Hvis du gør det, kan små rispartikler beskadige din iPhone.

Hvis din iPhone og dit Lightning-tilbehør ikke er vådt

Hvis du ser denne advarsel, hver gang du tilslutter et bestemt kabel eller tilbehør, kan det pågældende kabel eller tilbehør være beskadiget. Kontakt producenten.

Hvis du ser denne advarsel, hver gang du tilslutter et Lightning-kabel eller tilbehør fra Apple, kan du kontakte Apple-support.