Om iPadOS-opdateringer

iPadOS – det avancerede operativsystem med et nyt navn, som anerkender den karakteristiske iPad-oplevelse. iPadOS er bygget på det samme fundament som iOS og indeholder nye effektive og intuitive funktioner, der passer specifikt til den store skærm og iPad-enhedens alsidighed. Denne opdatering indeholder nye funktioner til at arbejde med flere apps, viser flere oplysninger på hjemmeskærmen, der har fået nyt design, gør brugen af Apple Pencil mere responsiv og tilføjer en ny funktion til hurtig markering, indeholder en dramatisk ny mørk funktion, tilføjer en enkel metode til at logge ind på websteder, der samtidig beskytter din anonymitet, og indeholder nye værktøjer til at redigere og se dine fotos. iPadOS er hurtigere, mere responsivt og indeholder optimeringer på tværs af systemet.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 13.2.3

iPadOS 13.2.3 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPad. Denne opdatering:

• Retter en fejl, som kunne medføre, at systemsøgninger og søgninger i Mail, Arkiver og Noter ikke virkede
  • Løser et problem, som kunne medføre, at fotos, links og andre bilag ikke altid blev vist i den detaljerede oversigt i Beskeder
  • Retter en fejl, der kunne forhindre apps i at hente indhold i baggrunden
  • Retter nogle fejl, der kunne forhindre Mail i at hente nye beskeder og i at inkludere og citere det oprindelige indhold af beskeder i Exchange-konti

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 13.2.2

iPadOS 13.2.2 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPad. Denne opdatering:

• Løser et problem, der medførte, at apps sluttede uventet, når de blev afviklet i baggrunden
  • Løser et problem, der medførte, at svar til S/MIME-krypterede e-mailbeskeder mellem Exchange-konti blev ulæselige
  • Retter en fejl, der medførte, at der blev vist en anmodning om godkendelse ved brug af Kerberos-tjenesten til log ind i et trin i Safari
  • Retter en fejl, der medførte, at opladning muligvis blev afbrudt ved brug af Yubikey-tilbehør med Lightning-forbindelses

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 13.2

iPadOS 13.2 indeholder opdaterede og nye emojis, Meddel beskeder for AirPods, understøttelse af AirPods Pro, Sikker HomeKit-video og HomeKit-kompatible routere samt nye anonymitetsindstillinger til Siri. Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og forbedringer.

Emojis

• Over 70 nye eller opdaterede emojis, herunder dyr, fødevarer, aktiviteter, nye tilgængeligheds-emojis, kønsneutrale emojis og valg af teint til par-emojis

Understøtter AirPods

• Meddel beskeder med Siri, så du får læst dine indgående beskeder op i dine AirPods
  • Understøtter AirPods Pro

Appen Hjem

• Sikker HomeKit-video gør det muligt at optage, opbevare og se krypteret video fra dine sikkerhedskameraer privat og indeholder funktioner til registrering af personer, dyr og biler
  • Med HomeKit-kompatible routere kan du styre, hvordan HomeKit-tilbehør skal kommunikere via internettet eller i dit hjem

Siri

• Anonymitetsindstillinger, der gør det muligt at kontrollere, om du vil hjælpe med at forbedre Siri og Diktering ved at tillade Apple at opbevare lyd fra dine interaktioner med Siri og Diktering
  • Mulighed for at slette din historik for Siri og Diktering fra Siri-indstillinger

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser og andre forbedringer. Denne opdatering:

• Løser et problem, der medførte, at adgangskoder muligvis ikke blev udfyldt automatisk i tredjepartsapps
  • Løser et problem, der medførte, at tastaturet muligvis ikke blev vist, når Søg blev brugt
  • Løser et problem, der medførte, at Beskeder kun sendte en enkelt meddelelse, når funktionen til gentagne advarsler var slået til
  • Retter en fejl, der medførte, at Beskeder muligvis viste et telefonnummer i stedet for navnet på kontakten
  • Løser et problem, der medførte, at Kontakter viste den tidligere åbnede kontakt ved start i stedet for kontaktlisten
  • Løser et problem, der medførte, at markeringer muligvis ikke blev gemt
  • Løser et problem, der medførte, at gemte noter muligvis forsvandt midlertidigt
  • Løser et problem, der medførte, at iCloud-sikkerhedskopiering muligvis ikke blev gennemført, efter at der blev trykket på Sikkerhedskopier nu i Indstillinger
  • Forbedrer ydeevnen, når AssistiveTouch bruges til at aktivere Appskifter

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 13.1.3

iPadOS 13.1.3 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPad. Denne opdatering:

• Løser et problem, som kunne forhindre åbning af en mødeinvitation i Mail
  • Løser et problem, som kunne medføre, at optagelser i Memoer ikke blev hentet efter gendannelse fra en iCloud-sikkerhedskopi
  • Løser et problem, som kunne medføre, at apps ikke blev hentet ved gendannelse fra en iCloud-sikkerhedskopi
  • Forbedrer stabiliteten af forbindelsen for Bluetooth-høreapparater og -headsets
  • Løser problemer med ydeevnen ved start af apps, der bruger Game Center

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 13.1.2

iPadOS 13.1.2 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPad. Denne opdatering:

• Retter en fejl, som medførte, at statuslinjen for iCloud-sikkerhedskopiering fortsat kunne blive vist efter en gennemført sikkerhedskopiering
  • Retter en fejl, som medførte, at genveje ikke kunne afvikles fra HomePod

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS 13.1.1

iPadOS 13.1.1 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPad. Denne opdatering:

• Løser problemer, der betød, at iPad ikke blev gendannet fra en sikkerhedskopi
  • Retter en fejl, der betød, at batteriet blev afladet hurtigere
  • Løser et problem, der betød, at søgeforslag til Safari blev slået til igen, efter det blev slået fra
  • Retter en fejl, der betød, at synkronisering af Påmindelser var langsom
  • Løser et sikkerhedsproblem for tastaturapps fra tredjeparter

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iPadOS

Hjemmeskærm

• Widget I dag på hjemmeskærmen giver hurtig adgang til oplysninger
  • Et nyt layout, så der vises endnu flere apps på hver side

Multitasking

• Slide Over, der understøtter adskillige apps, så du kan få adgang til dine yndlingsapps hvor som helst i iPadOS og hurtigt skifte mellem dem
  • Flere vinduer fra en enkelt app i Split View, så du kan arbejde med to dokumenter, noter eller e-mails side om side
  • Forbedringer i Spaces, så den samme app kan åbnes i flere arbejdsområder
  • Brug App-Exposé til hurtigt at se alle åbne vinduer i en app

Apple Pencil

• Kortere latenstid for Apple Pencil, så den føles mere responsiv end nogensinde før
  • Værktøjspalet med nyt design, nyt udseende, nye værktøjer og mulighed for at trække til hvilken som helst side af skærmen
  • En ny bevægelse til markering, der bruges ved at skubbe op fra nederste højre eller venstre hjørne af skærmen med Apple Pencil
  • En ny funktion til at markere hele siden på websider og i Mail-beskeder, iWork-dokumenter og Kort

Tekstredigering

• Træk i rulleskakten for hurtigt at navigere i lange dokumenter, e-mailsamtaler og på websider
  • Hurtigere og mere nøjagtig navigering med markøren – flyt den bare hen, hvor du vil have den
  • Forbedringer af tekstvalg, så det er nemmere at vælge tekst ved at trykke eller skubbe
  • Nye bevægelser til klip, kopier og sæt ind – knib ind med tre fingre for at kopiere, to for at klippe, og knib ud med tre fingre for at sætte ind
  • Brug Fortryd overalt i iPadOS ved at trykke to gange med tre fingre

QuickType

• Nyt flydende tastatur, så der er mere plads til dit indhold – flyt det hen, hvor du vil have det
  • Med QuickPath på det flydende tastatur kan du skubbe, så det er nemmere at skrive med en hånd

Skrifter

• Specielle skrifter, som du kan bruge i dine yndlingsapps, er tilgængelige i App Store
  • Skrifter kan administreres i Indstillinger

Arkiver

• Eksterne drev understøttes i Arkiver, så du kan få adgang til og administrere arkiver på et USB-drev, SD-kort eller en harddisk
  • SMB-understøttelse, så du kan oprette forbindelse til en server på arbejdet eller en pc derhjemme
  • Lokal lagringsplads, så du kan oprette mapper på det lokale drev og tilføje dine yndlingsarkiver
  • Kolonne, der viser indlejrede mapper
  • Vindue med eksempler i høj opløsning, omfattende metadata og hurtige kommandoer
  • Understøttelse af zip-arkiver, så de både kan komprimeres og pakkes ud
  • Nye tastaturgenveje, så du kan administrere dine arkiver endnu hurtigere med et eksternt tastatur

Safari

• Søgefunktioner i Safari som på en computer, hvor websteder automatisk er optimeret til den store Multi-Touch-skærm på iPad
  • Webplatforme som f.eks. Squarespace, WordPress og Google Docs understøttes nu
  • Brug Håndtering af overførsler til hurtigt at få adgang til overførsler, og se status for et arkiv, du er ved at hente
  • Over 30 nye tastaturgenveje, så du kan navigere endnu hurtigere på internettet vha. et eksternt tastatur
  • Opdateret startside med favoritter, hyppigt og senest besøgte websteder og Siri-forslag
  • Se mulighederne i det smarte søgefelt for at få hurtig adgang til indstilling af tekststørrelse, læseroversigt og indstillinger til hver enkelt side
  • Brug indstillingerne til hver enkelt side til at vælge læseroversigt, eller slå software til blokering af indhold, kamera, mikrofon og adgang til lokalitet til for individuelle websteder
  • Mulighed for at ændre størrelsen, når der overføres billeder

Mørk tilstand

• En flot ny mørk farveskala, der giver en forbedret skærmoplevelse – specielt ved dårlige lysforhold
  • Kan slås til automatisk ved solnedgang, på et bestemt tidspunkt eller i Kontrolcenter
  • Fire nye baggrunde, der automatisk skifter udseende i Lys eller Mørk tilstand

Fotos

• En helt ny fane i Fotos, der viser dit bibliotek med udvalgt indhold, så det er nemt at finde, genopleve og dele dine fotos og videoer
  • Nye effektive værktøjer til fotoredigering, der gør det nemmere at redigere, justere og gennemgå fotos hurtigt
  • Rediger videoer vha. over 30 nye værktøjer, f.eks. Roter, Beskær og Forbedring

Log ind med Apple

• En privat metode til at logge ind på deltagende apps og websteder med det Apple-id, du allerede har
  • Enkel kontoindstilling vha. navn og e-mailadresse
  • Brug Skjul min e-mailadresse for at dele en unik e-mailadresse, der automatisk videresendes til dig
  • Indbygget tofaktorgodkendelse, så din konto er beskyttet
  • Apple registrerer ikke og opretter ikke profiler på basis af, hvordan du bruger dine yndlingsapps

App Store med Arcade

• Ubegrænset adgang til banebrydende nye spil med et abonnement – ingen reklamer eller ekstra køb
  • En helt ny fane til Arcade i App Store, hvor du kan gennemse de nyeste spil, personlige anbefalinger og eksklusivt redaktionelt indhold
  • Kan spilles på iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV
  • Mulighed for at hente store apps via mobilforbindelse
  • Appopdateringer kan ses på kontosiden, og apps kan også slettes derfra
  • Understøtter arabisk og hebraisk

Kort

• En helt ny kortfunktion i USA med forbedrede oplysninger om veje og mere præcise adresser, bedre hjælp til fodgængere samt mere detaljerede kort
  • Brug Se dig omkring til at gå på opdagelse i byer vha. en interaktiv 3D-oplevelse i høj kvalitet
  • Samlinger til lister med steder, du synes godt om, som nemt kan deles med venner og familie
  • Brug favoritter til hurtigt og nemt at navigere til de steder, du besøger dagligt

Påmindelser

• Et helt nyt design med mere effektive og smarte metoder til at oprette og organisere påmindelser
  • Brug værktøjslinjen til hurtigt at føje datoer, lokaliteter, flag, bilag m.m. til påmindelser
  • Nye smarte lister – I dag, Planlagt, Med flag og Alle – gør det nemt at holde styr på kommende påmindelser
  • Brug underopgaver og grupperede lister til at organisere dine påmindelser

Siri

• Personlige Siri-forslag i Apple Podcasts, Safari og Kort
  • Adgang til direkte udsendelser fra over 100.000 radiostationer i hele verden via Siri

Genveje

• Appen Genveje er nu indbygget
  • Foreslåede automatiseringer i Galleri, der er tilpasset dine daglige vaner
  • Personlige og Hjem-automatiseringer til at starte genveje baseret på udløsere
  • Appen Hjem understøtter genveje som avancerede handlinger i fanen Automatisering

Memoji og Beskeder

• Nye tilpasningsmuligheder i Memoji som f.eks. nye frisurer, hovedbeklædninger, piercinger og ny makeup
  • Pakker med Memoji-klistermærker er tilgængelige i Beskeder, Mail og tredjepartsapps på iPad mini 5, iPad (5. generation og nyere modeller), iPad Air (3. generation) og alle iPad Pro-modeller
  • Du kan nu vælge, om du vil dele navn, foto og endda din Memoji med dine venner
  • Forbedret søgefunktion, så du nemt kan finde beskeder vha. intelligente forslag og kategorisering af resultater

Augmented Reality

• Brug People Occlusion på iPad Pro (2018), iPad Air (2018) og iPad mini 5 til at placere virtuelle objekter foran eller bag ved personer
  • Brug Motion Capture på iPad Pro (2018), iPad Air (2018), iPad mini 5 til at registrere en persons kropsbevægelser, så du kan animere en figur eller interagere med virtuelle objekter
  • Ansigtsregistrering til AR-indhold af op til 3 ansigter ad gangen, så du og dine venner kan få sjove oplevelser på iPad Pro (2018)
  • Brug Vis i AR til at se og interagere med flere AR-objekter på samme tid

Mail

• Brug Bloker afsender for at flytte alle e-mailbeskeder fra en blokeret afsender direkte til papirkurven
  • Brug Ignorer tråd for at stoppe meddelelser fra meget aktive e-mailtråde
  • Formatlinje med nem adgang til formateringsværktøjer til RTF-dokumenter og forskellige typer bilag
  • Understøttelse af alle systemskrifter samt nye skrifter, du kan hente i App Store

Noter

• Gallerioversigt med dine noter som visuelle miniaturer, der gør det nemt af finde den note, du har brug for
  • Fælles mapper, der giver andre personer adgang til hele mapper med noter og gør det muligt at samarbejde
  • Forbedret søgefunktion, der kan genkende billeder i dine noter og tekst i emner, du har scannetForbedret søgefunktion, der kan genkende billeder i dine noter og tekst i emner, du har scannet
  • Med nye tjeklistemuligheder kan du nemt ændre emners rækkefølge, indrykke emner eller flytte valgte emner til bunden automatisk

Apple Music

• Sangtekster, der vises løbende, så det bliver endnu sjovere at lytte til musik
  • Over 100.000 radiostationer, der sender direkte, fra hele verden

Skærmtid

• Brugsdata for 30 dage, så du kan sammenligne de seneste ugers skærmtidsdata
  • Kombinerede begrænsninger, der kan indeholde flere appkategorier, bestemte apps eller websteder i en begrænsning
  • Brug ”Et minut mere” til hurtigt at gemme dine ting eller logge ud af et spil, når tidsgrænsen er nået

Anonymitet og sikkerhed

• Du kan vælge at dele din lokalitet med apps en enkelt gang vha. funktionen ”Tillad en gang”
  • Du modtager en meddelelse om sporing i baggrunden, når en app bruger din lokalitet i baggrunden
  • Forbedringer til Wi-Fi og Bluetooth hjælper med at forhindre apps i at få adgang til din lokalitet uden dit samtykke
  • Indstillinger til lokalitetsdeling giver dig mulighed for at udelade lokalitetsdata, når du deler fotos

Systemoplevelse

• Valg af Wi-Fi-netværk og Bluetooth-tilbehør via Kontrolcenter
  • Lydstyrkekontrol vises øverst i midten og har fået et nyt diskret udseende
  • Skærmbillede af fuld skærm for websider, Mail-beskeder, iWork-dokumenter og Kort
  • Deleark med nyt design og intelligente forslag, så du kan dele indhold med nogle få tryk
  • Med deling af lyd kan to sæt AirPods, Powerbeats Pro, Beats Solo3, BeatsX eller Powerbeats3 dele lyd fra en enkelt lydstream
  • Dolby Atmos-afspilning på iPad Pro (2018) giver en fantastisk oplevelse i surroundsound, når indholdet har Dolby Atmos-, Dolby Digital- eller Dolby Digital Plus-lydspor

Understøttelse af sprog

• Understøttelse af 38 nye tastatursprog
  • Indtastningsforslag på tastaturer til kantonesisk, hollandsk, hindi (devanagari), hindi (latin), najdi-arabisk, svensk, og vietnamesisk
  • Separate taster til emojis og globus, som gør det nemmere og hurtigere at skifte mellem sprog og vælge emojis
  • Automatisk registrering af sprog til diktering
  • Understøttelse af ordbøger (thai-engelsk/engelsk-thai og vietnamesisk-engelsk/engelsk-vietnameisk)

Kina

• En dedikeret funktion til QR-koder i Kamera, som er tilgængelig i Kontrolcenter, giver bedre scanning af QR-koder, mulighed for at bruge lommelygte og forbedret anonymitet
  • Oversigt over kryds i Kort til bilister i Kina, så det er nemmere at navigere i komplekse vejkryds
  • Justerbart område til håndskrift på det kinesiske tastatur
  • Indtastningsforslag for kantonesisk på tastaturer til cangjie, sucheng, streg og håndskrift

Indien

• Helt nye indisk-engelske mande- og kvindestemmer til Siri
  • Understøttelse af alle 22 officielle indiske sprog og 15 nye tastatursprog
  • Tosproget tastatur til hindi (latin) og engelsk med forslag under skrivning
  • Indtastningsforslag på tastaturet til hindi (devanagari)
  • Nye systemskrifter til de indiske sprog gujarati, gurmukhi, kannada og odia gør teksten skarpere og lettere at læse i apps
  • 30 nye dokumentskrifter til assamesisk, bengalsk, gujarati, hindi, kannada, malayalam, marathi, nepalesisk, odia, punjabisk, sanskrit, tamilsk, telugu og urdu
  • Kontakter med hundredvis af nye relationsmuligheder, så du kan vælge korrekte relationer til dine kontakter

Ydeevne

• Op til 2 gange hurtigere start af apps*
  • Op til 30 % hurtigere oplåsning med Face ID på iPad Pro 11” og iPad Pro 12,9” (3. generation)**
  • Appopdateringer fylder i gennemsnit 60 % mindre*
  • Apps fra App Store op til 50 % mindre*

Andre funktioner og forbedringer

• Med Lav datafunktion kan du reducere dataforbruget over dit mobilnetværk eller bestemte Wi-Fi-netværk, du vælger
  • Understøtter PlayStation 4-controller og trådløs Xbox-controller
  • Find min iPhone og Find mine venner er blevet kombineret i en enkelt app, og det er muligt at finde en mistet enhed, selvom den ikke har forbindelse til et Wi-Fi- eller mobilnetværk
  • Læsemål i Bøger kan hjælpe med at gøre det til en vane at læse hver dag
  • Det er nu muligt at føje bilag til begivenheder i Kalender
  • Betjeningsmulighederne til HomeKit-tilbehør i appen Hjem har fået nyt design, så tilbehør med flere tjenester vises samlet
  • Knib for at zoome, så du får større præcision, når du redigerer optagelser i Memoer

*Test udført af Apple i maj 2019 med iPhone XS med understøttelse af normal maksimal ydeevne og iPad Pro (11") med iOS 12.3 og betaversion af iPadOS og iOS 13 med apps fra tredjeparter ompakket i en testmodel af App Store-servermiljøet; mindre overførselsstørrelse ved appopdateringer baseret på gennemsnit fra en samling med de hyppigst opdaterede apps. Ydeevnen kan variere afhængigt af de specifikke konfigurationer, indhold, batteriets tilstand, brug, softwareversioner og andre faktorer.

**Test udført af Apple i maj 2019 med iPhone X og iPhone XS Max med understøttelse af normal maksimal ydeevne og iPad Pro (11") med iOS 12.3 og betaversion af iPadOS og iOS 13, hvor knappen på siden eller øverst blev brugt til at tænde for enheden. Ydeevnen kan variere afhængigt af de specifikke konfigurationer, indhold, batteriets tilstand, brug og andre faktorer.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle områder eller på alle Apple-enheder. Du kan finde flere oplysninger på: https://www.apple.com/dk/ios/feature-availability og https://www.apple.com/dk/ipados

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i denne opdatering her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222