Brug af kompasset på Apple Watch Series 5

Appen Kompas viser dig den retning, dit Apple Watch vender mod, din aktuelle lokalitet, og hvor højt du er over havets overflade.

Appen Kompas er kun tilgængelig på Apple Watch Series 5. Det fungerer også, hvis du ikke har Wi-Fi eller en mobilforbindelse.

Magneter i nærheden kan påvirke en kompassensors nøjagtighed. Apples læderremme, Milanoremme og tidligere Sport Loops bruger magneter eller magnetisk materiale, som kan påvirke kompasset i Apple Watch. Kompasset påvirkes ikke af Sport Loop-remme fra september 2019 eller nogen version af Sportsrem.

Sådan bruger du kompasset i Apple Watch

Åbn appen Kompas på dit Apple Watch. Appen viser dig den retning, som urets øverste del vender mod, og din pejling vises i øverste venstre hjørne.

Kompasset bruger som standard magnetisk nord. Hvis du vil ændre det til sand nord, skal du åbne appen Indstillinger på dit Apple Watch, trykke på Kompas og derefter slå Brug sand nord til.

Kompasset virker i forskellige positioner. Hvis du vil have den mest nøjagtige aflæsning, skal du holde uret fladt for at justere kompasset i centrum. Når du bevæger dig, viser den røde kegle, der omgiver kompasnålen, dig, hvor nøjagtig retningen er. En smal kegle angiver en bedre nøjagtighed end en bredere kegle.

Drej Digital Crown op for at se, hvor højt du er over havets overflade, din stigning og dine koordinater.

Hvis du vil have et hurtigt overblik over din retning og åbne appen Kompas med et tryk, skal du tilføje komplikationen Kompas til din urskive.

Indstilling af din pejling

Hvis du vil indstille din pejling, skal du trykke hårdt på urskiven. Brug derefter Digital Crown til at foretage justeringer.

Sådan tillader du, at Kompas får adgang til din lokalitet

Når du åbner Kompas første gang, beder det om tilladelse til at få adgang til din lokalitet. Tryk på Ved brug af appen for at give tilladelse.

Hvis Kompas ikke kan se din lokalitet, skal du kontrollere indstillingerne:

1. Åbn appen Indstillinger på dit Apple Watch.
  2. Tryk på Anonymitet > Lokalitetstjenester > Kompas.
  3. Tryk på Ved brug af appen.