Opdatering af softwaren på iPhone og iPad for at undgå problemer med placering, dato og klokkeslæt

Fra og med 3. november 2019 vil visse iPhone- og iPad-modeller fra 2012 eller tidligere kræve en iOS-opdatering for at give nøjagtige GPS-placeringer og vise korrekt dato og klokkeslæt. Dette skyldes problemet med GPS time rollover (GPS-tidsskiftet), som begyndte at påvirke GPS-aktiverede produkter fra andre producenter d. 6. april 2019. Påvirkede Apple-enheder vil ikke opleve problemer før d. 3. november 2019.

Opdatering af softwaren på din enhed

Det er altid en god ide at holde operativsystemet på iPhone eller iPad opdateret. Hvis du har en af enhederne på listen nedenfor, er det særligt vigtigt at opdatere softwaren på din enhed inden 3. november 2019, så du er sikker på, at GPS, dato og klokkeslæt på enheden fortsætter med at fungere, som de skal.

Hvis du ikke opdaterer din enhed til den nyeste version af iOS inden 3. november 2019, vil visse modeller muligvis ikke være i stand til at give nøjagtige GPS-placeringer. Og funktioner, der er afhængige af korrekt dato og klokkeslæt – f.eks. synkronisering med iCloud og hentning af e-mails – virker muligvis ikke.

Kontroller iOS-versionen på din enhed

Når du har opdateret din iPhone eller iPad, kan du kontrollere, at din enhed er blevet opdateret:

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på Generelt, og tryk derefter på Om.
  3. Kig efter nummeret ud for Softwareversion.

Det opdaterede softwareversionsnummer burde være 10.3.4 eller 9.3.6, afhængigt af din enhed. Hvis du ikke er sikker på, hvilken enhed du har, kan du identificere din iPhone-model eller identificere din iPad-model.

Opdateret iOS-version Enhed
iOS 10.3.4 iPhone 5
iPad (4. generation) Wi-Fi + Cellular
iOS 9.3.6 iPhone 4s
iPad mini (1. generation) Wi-Fi + Cellular
iPad 2 Wi-Fi + Cellular
iPad (3. generation) Wi-Fi + Cellular

Dette problem berører ikke iPod touch eller iPad-modeller, der kun har Wi-Fi. Det berører heller ikke iOS-enheder, der er nyere end dem, der er angivet ovenfor.

Læs mere

Hvis du har opdateret din enhed, og du stadigvæk oplever problemer, kan du prøve disse artikler: